Проблем с централно заключване Мондео МК2
- m1nch3v
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2011, 08:43
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8TD GHIA
- Status: Извън линия
Проблем с централно заключване Мондео МК2
Колеги рових рових но не намерих никъде ел. схема за Мондео МК2 по-точно за централното заключване. Проблема е там че вратите ми се заключват много странно. От шофьорската врата се заключва само тя, от предна дясна се залючват само двете предни врати, задните пък не искат и да чуят за централното. А с ключа (дистанционно) само предна лява врата се заключва. Помогнете!!! Дайте някаква ел. схема за централно.

Последна промяна от DigiPro на 25 авг 2011, 12:37, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие
Причина: Променено заглавие
- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
Re: Колеги помощ.
Оправи си малко заглавието. Това "Колеги помощ." нито говори за какъв проблем става въпрос, нито за каква кола.
По въпроса - мога да ти дам схема за Мондео МК1:
http://www.zahranvane.com/ford/1923-12.PDF" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
стр. 44.
Не знам дали при МК2 е същото, но предполагам ще ти помогне.
За да не се задейства нищо от шофьорската врата най-вероятно имаш прекъснат кабел за "+12" който отива към машинката. За да не мърдат и двете задни врати... най-вероятно до тях не стига маса.
Дистанционното с което откл./закл. фабричното ли е? Това дето е вградено в ключа и е с инфрачервени лъчи към бравата или е на допълнителна аларма?
П.С. Колата с такъв проблем ли си я купил или е станало с течение на времето?
По въпроса - мога да ти дам схема за Мондео МК1:
http://www.zahranvane.com/ford/1923-12.PDF" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
стр. 44.
Не знам дали при МК2 е същото, но предполагам ще ти помогне.
За да не се задейства нищо от шофьорската врата най-вероятно имаш прекъснат кабел за "+12" който отива към машинката. За да не мърдат и двете задни врати... най-вероятно до тях не стига маса.
Дистанционното с което откл./закл. фабричното ли е? Това дето е вградено в ключа и е с инфрачервени лъчи към бравата или е на допълнителна аларма?
П.С. Колата с такъв проблем ли си я купил или е станало с течение на времето?
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Не мога да ти помогна, само да отбележа, при мен се случва същият проблем когато отключа с дистанционното само шофьорската врата а другите от вътре, от както ми го направи този номер, винаги използувам ДВОЙНО отключване и заключване, и не ми се е случвало втори път. При едно натискане отключва шофьорската врата, след второто-останалите три, при заключване едно натискане-заключва трите врати, а при второто шофьорската+мигане на мигачите.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- m1nch3v
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2011, 08:43
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8TD GHIA
Благодаря сега ще отида да проверя. Ключа е оригинален и колата я взех така с този проблем и не мога да намеря решение. Още веднъж Ви благодаря сега ще отида да проверя кабелите
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Re: Проблем с централно заключване Мондео МК2
Често срещан проблем и за съжаление,не е инсталацията.Модула на централното е.Ремонт...май не подлежи на такъв.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- didon80
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238 - Местоположение: Сливен
При мен прави проблем със задна дясна врата - при отключване не се отключва от централното, ако се отвори ръчно отвътре после не се заключва и т.н.
Взех друга машинка и проблема се реши за няколко месеца, след което отново се появи!
По принцип го прави зимата или в дъждовния сезон, лятото се оправя.
Това ме навежда на мисълта че някъде по веригата за тази машинка влиза влага и остава там доста дълго време и се оправя чак като изсъхне.........
Взех друга машинка и проблема се реши за няколко месеца, след което отново се появи!
По принцип го прави зимата или в дъждовния сезон, лятото се оправя.
Това ме навежда на мисълта че някъде по веригата за тази машинка влиза влага и остава там доста дълго време и се оправя чак като изсъхне.........
- SvetlioGeorgiev
- потребител
- Регистриран: 15 окт 2010, 12:32
- Модел на автомобила: Mondeo ST200 2.5 V6, Mondeo MK1 1.8 TD, Mondeo MK2 1.8 TD EDNURA-DE
При мен проблема е като застудее времето почва ми прави номера аз го заключвам то се отключи и така зимата в студовете имало пъти по 20 заключвания не може да хване, тези дни ще разглабям да вида от къде е това най-вероятно е някакво износване, и от студа всичко се свива и не може да се активира... проблема е в една от предните врати защото от там идва командването на задните.