Централно заключване (Проблем)
- DEZNAM
- потребител
- Регистриран: 22 авг 2006, 08:57
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 Zetec 95год Ford Galaxy 2011 2.0TDCI , Ford Galaxy 2015 2.0 TDCI и SEAT ALHAMBRA 2015 2.0 TDI
- Контакти:
- Status: Извън линия
Централно заключване (Проблем)
Здравейте колеги.. Сигорно има много теми ,но непогледнах но моля за малко съвети... значи централното си работи ,но като реша да заключа колата със ключ или дистанционно заключва се и след това веднага машинката се отключва .. пробвах отвътре да се заклуча като натисна ръчката за заключване но пак така.. таа давайте съвети .. то се е видяло ,че ще се отваря май кората на вратата да гледам машинката ,но искам и малко съвети и ако на някои му се е случвало това да помага. Поздрави !
/// да добавя става въпрос за Форд Ескорт 1.8 д 1993г и ако някой знае каде е вързано тва централно заключване към кой номер бушон ще съм му много благодарен. 

...........
- stoy@n
- потребител
- Регистриран: 22 авг 2008, 08:07
- Модел на автомобила: Galaxy,2.0, DOHC ,115Hp 1999
Daihatsu Cuore 1.0 12V,AT,58Hp 2003 - Status: Извън линия
Re: Централно заключване (Проблем)
Провери си бутоните на вратите и багажника.Ако някой от тях дава че вратата/багажника е отворена ще ти го прави този номер.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Застудя и машинките започват да своеволничат. Щом отваря/затваря всичките врати, то проблема е в някоя от предните врати. Препоръчвам ти да започнеш с шофьорската - извади буксата на централното и ако колата започва да отключва или заключва нормално то проблема е в нея. Обикновенното почистване и смазване има ефект, контактни спрейове, WD40 и други подобни ще са само от полза.
- DEZNAM
- потребител
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 Zetec 95год Ford Galaxy 2011 2.0TDCI , Ford Galaxy 2015 2.0 TDCI и SEAT ALHAMBRA 2015 2.0 TDI
- Контакти:
добре сега отивам да я отварям и ще видя какво мога да направя... очаквайте продължение до ден два.. 

...........
- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Аз имах подобен проблем миналата зима, като паднаха температурите под нулата, понеже машинките за централното са смазвани фабрично преди 21 години и за тези години се е натрупало мръсотия, става като каша която при ниска температура задруднява и дори спира работата на механизма на машинката, след като разглобих, почистих и смазах няма никакъв проблем. Предполагам че и при теб е същото
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
- DEZNAM
- потребител
- Контакти:
ами преди малко се прибрах и свалих кората на шофъорската врата и спрях машинката и реших да пробвам.. таа тя се заключи без проблем ,но стана друга аномалия викам и така мога да я карам ,но пък има др проблем реших да заключа от дясната предна страна 3-те врати който все още са с централното и всичко ок до тук.. заключиха се ,но като реших да отключвам неще и неще от дясната страна пуснах алармата после я спрях и с дистанционното се отключиха и ми стнана интересно защо отвънкаа с ключ неще да се отключва после 

...........
- essex
- потребител
Защото непо по патрона или лостовата система не е наред. Тези неща се разбират лесно, с проба-грешка. Разглобяваш и гледаш на място.
- Doin
- потребител
Има и нещо друго - Фордовите ключове-пирони са направени така, че да можеш да заключиш колата с всеки ключ, дори и на съседа, но да можеш да отключиш единствено с оригиналния. Идеята ми е, че твоя ключ може да е захабен и както не си го ползвал да отключваш предна дясна врата... Опитай с резервния.
- essex
- потребител
А добра идея колега 

- DEZNAM
- потребител
- Контакти:
ами колеги лошото е че като я взех си беше с един ключ ,но май ще трябва сега да изкарам нов добликат да си имам а и все пак ако този оригинала е похабен дето казвате и от това може да е вярно.. 

...........
- Doin
- потребител
Резевния ключ ти трябва за собствено спокойствие, специално за сегашния ти проблем не ти е необходим.По-добре си оправи машинката и си отключвай с централното отколкото да отключваш с ключ твоята врата, да отключваш/заключваш с ключа и останалите. Откачил си шофьорската машинка и проблема в другите три врати се е оправил - значи проблема е в нея. Сваляш я, а може и само да я откачиш и издърпаш малко навън колкото да ти се открие да я почистиш добре. При мен например самото вадене на машинката е приключение - да сваля машинката на ел.сътклото с гредата, за да мога да я измъкна, затова само леко я изваждам, почиствам с малка четка и нафта откритата механика, при модула с електрониката пробивам малка дупка в пластмасата, пръскам добре вътре с WD-40 и запечатвам с епоксидна смола. Двете десни врати така направих, оттогава нямам проблем с тях.
А като ти останат време и пари си направи и резервен ключ.
А като ти останат време и пари си направи и резервен ключ.
-
- потребител
- Регистриран: 15 ное 2010, 08:37
- Модел на автомобила: Focus
И аз имах този проблем на Фокус 2000г. След сума ти почиествания на машинките на предните врати установих, че предна лява прави проблем. Както каза колегата - вадип буксата и ако се оправи - значи проблема е тука. Машинките (моите поне ) са капселовани и за да се отворят трябва много да се занимава, няма оправяне. Втора употреба-ти си имаш такива. Затова как реши аз проблема:
Гледайки схемата локализирах кои цветове кабели на буксата водяд до микро- ключетата на машинката, даващи инфо дали е заключена или отключена вратата. Отрязах ги с резачки в корите на вратите. Сега с дистанционното се отклщчват и заключват всички врати, с ключа работиш само предните поединично.
Така машинките работят само с моторчетата, е по-добре отколкото да си намираш колата отключена сутрин....
Гледайки схемата локализирах кои цветове кабели на буксата водяд до микро- ключетата на машинката, даващи инфо дали е заключена или отключена вратата. Отрязах ги с резачки в корите на вратите. Сега с дистанционното се отклщчват и заключват всички врати, с ключа работиш само предните поединично.
Така машинките работят само с моторчетата, е по-добре отколкото да си намираш колата отключена сутрин....
Карам бавно.
- DEZNAM
- потребител
- Контакти:
Трябва да я огледам хубаво чистих я и пак вкарах машинката ,но тя си знае друго и неще и неще пак същатата простотия.. сега трябва да я отварям изцяло ... видяло се е че ще се цапам .. и ще видя и жичките както казва колегата отгоре за фокуса 

...........
-
- потребител
- Регистриран: 30 май 2011, 02:28
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TDI 1998
Колега, надявам се вече да си решил проблема. Аз го описах и в друга публикация, но ще споделя как аз оправих проблема, за да сме полезни на други колеги.При мен, когато падне температура под определени градуси (ама все едно с термо реле) и централното не сработва при опит за заключване с алармата и при опит за заключване от лявата врата с ключа. Интересното беше, че ако заключа с ключа от дясната врата, тогава си сработва и заключва дори и лявата. За отключване пък от дистанционното на алармата си сработваше. Явно главния модул, който е вързан и с алармата е в лявата врата и като застудее нещо се спичаше. Страшно много ми се искаше да избегна разглобяването,а и отделно че паралелно с това работех и по отстраняването на друг проблем при Мони, та реших да си взема един спрей WD-40 (от Практикер на промоция 420мл. за 12лв.) и да опитам с него. Още на паркинга на Практикер, след като бях взел спрея, напръсках стабилно по механизма на вратата, като вкарах сламката на спрея по пролуките между механизма и ламарината на самата врата, за да напръскам хубаво отвътре, напръсках и в ключалката. По пътя към вкъщи си играх да отключвам и заключвам отвътре с дръжката на вратата и о чудо по средата на пътя, това взе че се отприщи и започна да подхваща и централното. Като се прибрах напръсках отново навсякъде хубаво за по сигурно, същата процедура направих и с дясната врата за всеки случай и сега всичко е ток и жица. Заключва си и от алармата и с ключа от лявата врата, сутрин при - 10 градуса си отключва, заключва за сега вече 1 седмица нямам проблеми.
- DEZNAM
- потребител
- Контакти:
за съжаление съм откачил машинката и я заключвам лявата с ключа а другите 3 с централното от предна дясна и е мн тормозещо така ... ок ще издиря този спрей дето ми казваш и дано има успех пак ще разглобя и ще е пробвам 

...........