Централно заключване (Проблем)

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
DEZNAM
потребител
потребител
Регистриран: 22 авг 2006, 08:57
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 Zetec 95год Ford Galaxy 2011 2.0TDCI , Ford Galaxy 2015 2.0 TDCI и SEAT ALHAMBRA 2015 2.0 TDI
Контакти:
Status: Извън линия

Централно заключване (Проблем)

Мнение от DEZNAM » 17 окт 2011, 21:05

Здравейте колеги.. Сигорно има много теми ,но непогледнах но моля за малко съвети... значи централното си работи ,но като реша да заключа колата със ключ или дистанционно заключва се и след това веднага машинката се отключва .. пробвах отвътре да се заклуча като натисна ръчката за заключване но пак така.. таа давайте съвети .. то се е видяло ,че ще се отваря май кората на вратата да гледам машинката ,но искам и малко съвети и ако на някои му се е случвало това да помага. Поздрави ! :P /// да добавя става въпрос за Форд Ескорт 1.8 д 1993г и ако някой знае каде е вързано тва централно заключване към кой номер бушон ще съм му много благодарен. _friends_
...........

Потребителски аватар
stoy@n
потребител
потребител
Регистриран: 22 авг 2008, 08:07
Модел на автомобила: Galaxy,2.0, DOHC ,115Hp 1999
Daihatsu Cuore 1.0 12V,AT,58Hp 2003

Re: Централно заключване (Проблем)

Мнение от stoy@n » 18 окт 2011, 11:57

Провери си бутоните на вратите и багажника.Ако някой от тях дава че вратата/багажника е отворена ще ти го прави този номер.

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Мнение от Doin » 18 окт 2011, 12:03

Застудя и машинките започват да своеволничат. Щом отваря/затваря всичките врати, то проблема е в някоя от предните врати. Препоръчвам ти да започнеш с шофьорската - извади буксата на централното и ако колата започва да отключва или заключва нормално то проблема е в нея. Обикновенното почистване и смазване има ефект, контактни спрейове, WD40 и други подобни ще са само от полза.

Потребителски аватар
DEZNAM
потребител
потребител
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 Zetec 95год Ford Galaxy 2011 2.0TDCI , Ford Galaxy 2015 2.0 TDCI и SEAT ALHAMBRA 2015 2.0 TDI
Контакти:

Мнение от DEZNAM » 18 окт 2011, 18:31

добре сега отивам да я отварям и ще видя какво мога да направя... очаквайте продължение до ден два.. :D
...........

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител
Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170

Мнение от essex » 18 окт 2011, 19:22

Аз имах подобен проблем миналата зима, като паднаха температурите под нулата, понеже машинките за централното са смазвани фабрично преди 21 години и за тези години се е натрупало мръсотия, става като каша която при ниска температура задруднява и дори спира работата на механизма на машинката, след като разглобих, почистих и смазах няма никакъв проблем. Предполагам че и при теб е същото
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.

Потребителски аватар
DEZNAM
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от DEZNAM » 18 окт 2011, 21:06

ами преди малко се прибрах и свалих кората на шофъорската врата и спрях машинката и реших да пробвам.. таа тя се заключи без проблем ,но стана друга аномалия викам и така мога да я карам ,но пък има др проблем реших да заключа от дясната предна страна 3-те врати който все още са с централното и всичко ок до тук.. заключиха се ,но като реших да отключвам неще и неще от дясната страна пуснах алармата после я спрях и с дистанционното се отключиха и ми стнана интересно защо отвънкаа с ключ неще да се отключва после :?
...........

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител

Мнение от essex » 18 окт 2011, 21:28

Защото непо по патрона или лостовата система не е наред. Тези неща се разбират лесно, с проба-грешка. Разглобяваш и гледаш на място.

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител

Мнение от Doin » 18 окт 2011, 22:05

Има и нещо друго - Фордовите ключове-пирони са направени така, че да можеш да заключиш колата с всеки ключ, дори и на съседа, но да можеш да отключиш единствено с оригиналния. Идеята ми е, че твоя ключ може да е захабен и както не си го ползвал да отключваш предна дясна врата... Опитай с резервния.

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител

Мнение от essex » 18 окт 2011, 22:14

А добра идея колега :)

Потребителски аватар
DEZNAM
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от DEZNAM » 18 окт 2011, 22:23

ами колеги лошото е че като я взех си беше с един ключ ,но май ще трябва сега да изкарам нов добликат да си имам а и все пак ако този оригинала е похабен дето казвате и от това може да е вярно.. _friends_
...........

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител

Мнение от Doin » 19 окт 2011, 09:32

Резевния ключ ти трябва за собствено спокойствие, специално за сегашния ти проблем не ти е необходим.По-добре си оправи машинката и си отключвай с централното отколкото да отключваш с ключ твоята врата, да отключваш/заключваш с ключа и останалите. Откачил си шофьорската машинка и проблема в другите три врати се е оправил - значи проблема е в нея. Сваляш я, а може и само да я откачиш и издърпаш малко навън колкото да ти се открие да я почистиш добре. При мен например самото вадене на машинката е приключение - да сваля машинката на ел.сътклото с гредата, за да мога да я измъкна, затова само леко я изваждам, почиствам с малка четка и нафта откритата механика, при модула с електрониката пробивам малка дупка в пластмасата, пръскам добре вътре с WD-40 и запечатвам с епоксидна смола. Двете десни врати така направих, оттогава нямам проблем с тях.
А като ти останат време и пари си направи и резервен ключ.

mag_kiril
потребител
потребител
Регистриран: 15 ное 2010, 08:37
Модел на автомобила: Focus

Мнение от mag_kiril » 21 окт 2011, 01:20

И аз имах този проблем на Фокус 2000г. След сума ти почиествания на машинките на предните врати установих, че предна лява прави проблем. Както каза колегата - вадип буксата и ако се оправи - значи проблема е тука. Машинките (моите поне ) са капселовани и за да се отворят трябва много да се занимава, няма оправяне. Втора употреба-ти си имаш такива. Затова как реши аз проблема:
Гледайки схемата локализирах кои цветове кабели на буксата водяд до микро- ключетата на машинката, даващи инфо дали е заключена или отключена вратата. Отрязах ги с резачки в корите на вратите. Сега с дистанционното се отклщчват и заключват всички врати, с ключа работиш само предните поединично.
Така машинките работят само с моторчетата, е по-добре отколкото да си намираш колата отключена сутрин....
Карам бавно.

Потребителски аватар
DEZNAM
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от DEZNAM » 22 окт 2011, 16:44

Трябва да я огледам хубаво чистих я и пак вкарах машинката ,но тя си знае друго и неще и неще пак същатата простотия.. сега трябва да я отварям изцяло ... видяло се е че ще се цапам .. и ще видя и жичките както казва колегата отгоре за фокуса :roll:
...........

kaligula
потребител
потребител
Регистриран: 30 май 2011, 02:28
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TDI 1998

Мнение от kaligula » 20 ное 2011, 03:16

Колега, надявам се вече да си решил проблема. Аз го описах и в друга публикация, но ще споделя как аз оправих проблема, за да сме полезни на други колеги.При мен, когато падне температура под определени градуси (ама все едно с термо реле) и централното не сработва при опит за заключване с алармата и при опит за заключване от лявата врата с ключа. Интересното беше, че ако заключа с ключа от дясната врата, тогава си сработва и заключва дори и лявата. За отключване пък от дистанционното на алармата си сработваше. Явно главния модул, който е вързан и с алармата е в лявата врата и като застудее нещо се спичаше. Страшно много ми се искаше да избегна разглобяването,а и отделно че паралелно с това работех и по отстраняването на друг проблем при Мони, та реших да си взема един спрей WD-40 (от Практикер на промоция 420мл. за 12лв.) и да опитам с него. Още на паркинга на Практикер, след като бях взел спрея, напръсках стабилно по механизма на вратата, като вкарах сламката на спрея по пролуките между механизма и ламарината на самата врата, за да напръскам хубаво отвътре, напръсках и в ключалката. По пътя към вкъщи си играх да отключвам и заключвам отвътре с дръжката на вратата и о чудо по средата на пътя, това взе че се отприщи и започна да подхваща и централното. Като се прибрах напръсках отново навсякъде хубаво за по сигурно, същата процедура направих и с дясната врата за всеки случай и сега всичко е ток и жица. Заключва си и от алармата и с ключа от лявата врата, сутрин при - 10 градуса си отключва, заключва за сега вече 1 седмица нямам проблеми.

Потребителски аватар
DEZNAM
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от DEZNAM » 21 ное 2011, 21:31

за съжаление съм откачил машинката и я заключвам лявата с ключа а другите 3 с централното от предна дясна и е мн тормозещо така ... ок ще издиря този спрей дето ми казваш и дано има успех пак ще разглобя и ще е пробвам _friends_
...........

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”