Говорилня
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
- Status: Извън линия
Re: Говорилня
Събота е - ден за почивка и малко домашна работа, но времето хубаво само за разходка.
Вадя колата от гаражя, отварям портата към улицата и ... греда. Някакъв Мерджан спрял така, че ми е преградил 1/3 от пътя към улицата. С малко умения и чужда помощ минавам на една боя разстояние от Мерджана и от дирека на портата.
Вече съм на улицата. Качвам жената и към технополист, по работа естествено. От ремонте на МР4-ката на сина няма никакъв резултат. Пак ще чакам един месец и ще си прибера парите. В съседство магазина за килими, ВиК, инструменти, бе някакъв там мяйстор. Купувам си батерия за мивската в банята, естествено китайска с 2 години гаранция
, защото каква е ползана от батерия за 45 лв. с 5 години гаранция, след като мога за тия пари да си купя 3 батерии по 15 лв. с по 2 години гаранция. Хвърлям покупката в багажника и към дома за децата. Времето е прекрасно само за разходка.
Но всичко хубаво има край. Прибираме се на здрачаване и решавам, че сега е момента да сменя батерията в банята. Вадя инструментите и ГАЗ.
Окрилен от мисълта, че ще свърша за 15 минути се захващам за работа. Спирам топлата и студената вода от кранчетата на стената и се захващам с първата гайка на мъркуча за топлата вода. Напъвам и ... крана се откъсва от стената. Хайде бегом в мазето да спра водата централно, но гафа е голям. Резбата на крана е в резбата на коляното в стената. Визуално си представям физиономията на жената като види как съм разбил стената, за да сменя коляното, но с малко креативност реших да опитам един метод за отстраняване на проблема. Оказа се че става и слез 30 минути работа с ъглошлайфа, чука и мамата, резбата на коляното бе освободена и очакваше новите части. Нови нови, колко да са нови? Добре че си падам малко Плюшкин и си прибирам частите които отпадат при ремонти, реконструкции и модернизации на ВиК или отоплителната инсталация на къщата. Най-после след едночасови мъки проблема с топлата вода бе отстранен и единият мъркуч от батерията вече си бе на мястото. Реших, че до тук късмета ми е проработил да намеря подходящи части за едната връзка и няма да развивам кранчето на студената вода, което е на стената, за де не си затруднявам повече живота. Да, ама не - както обичаше да казва бай Петко Бочаров!
Тъкмо да затегна мъркуча да студената вода и кранчето се откъсна. За щастие от стената остана да стърчи 2 см парче, което с моооого нежност и внимание развих, знаейки какво ме чака после, ако се скъса и резбата остане в коляното. Пак извадих късмет ( е не толкова голям като в първия случай) и успях да свържа и студената вода.
Не си мислете, че с това неволите ми приключиха. Снощи влизам в банята и топлата вода свърши, така както става когато всички са минали през банята и аз съм последен. Днес с изненада открих, че индикацията на бойлера свети, но той не работи. Превключих от ІІІ-та на ІІ-ра степен и сега работи. Сега трябва да събирам части за смяна на нагревател и понеже няма да се огранича само с него ще бъде цяло приключение, но ще остане за друг път.
И както винаги има поука - не почвайте малък ремонт в Петък вечерта или през уикенда, ако не сте се подсигурили за голям основен ремонт!
Вадя колата от гаражя, отварям портата към улицата и ... греда. Някакъв Мерджан спрял така, че ми е преградил 1/3 от пътя към улицата. С малко умения и чужда помощ минавам на една боя разстояние от Мерджана и от дирека на портата.
Вече съм на улицата. Качвам жената и към технополист, по работа естествено. От ремонте на МР4-ката на сина няма никакъв резултат. Пак ще чакам един месец и ще си прибера парите. В съседство магазина за килими, ВиК, инструменти, бе някакъв там мяйстор. Купувам си батерия за мивската в банята, естествено китайска с 2 години гаранция

Но всичко хубаво има край. Прибираме се на здрачаване и решавам, че сега е момента да сменя батерията в банята. Вадя инструментите и ГАЗ.
Окрилен от мисълта, че ще свърша за 15 минути се захващам за работа. Спирам топлата и студената вода от кранчетата на стената и се захващам с първата гайка на мъркуча за топлата вода. Напъвам и ... крана се откъсва от стената. Хайде бегом в мазето да спра водата централно, но гафа е голям. Резбата на крана е в резбата на коляното в стената. Визуално си представям физиономията на жената като види как съм разбил стената, за да сменя коляното, но с малко креативност реших да опитам един метод за отстраняване на проблема. Оказа се че става и слез 30 минути работа с ъглошлайфа, чука и мамата, резбата на коляното бе освободена и очакваше новите части. Нови нови, колко да са нови? Добре че си падам малко Плюшкин и си прибирам частите които отпадат при ремонти, реконструкции и модернизации на ВиК или отоплителната инсталация на къщата. Най-после след едночасови мъки проблема с топлата вода бе отстранен и единият мъркуч от батерията вече си бе на мястото. Реших, че до тук късмета ми е проработил да намеря подходящи части за едната връзка и няма да развивам кранчето на студената вода, което е на стената, за де не си затруднявам повече живота. Да, ама не - както обичаше да казва бай Петко Бочаров!
Тъкмо да затегна мъркуча да студената вода и кранчето се откъсна. За щастие от стената остана да стърчи 2 см парче, което с моооого нежност и внимание развих, знаейки какво ме чака после, ако се скъса и резбата остане в коляното. Пак извадих късмет ( е не толкова голям като в първия случай) и успях да свържа и студената вода.
Не си мислете, че с това неволите ми приключиха. Снощи влизам в банята и топлата вода свърши, така както става когато всички са минали през банята и аз съм последен. Днес с изненада открих, че индикацията на бойлера свети, но той не работи. Превключих от ІІІ-та на ІІ-ра степен и сега работи. Сега трябва да събирам части за смяна на нагревател и понеже няма да се огранича само с него ще бъде цяло приключение, но ще остане за друг път.
И както винаги има поука - не почвайте малък ремонт в Петък вечерта или през уикенда, ако не сте се подсигурили за голям основен ремонт!
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:

А с оня Мерцедес що стана?

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
-
- потребител
- Регистриран: 06 юни 2008, 11:49
- Модел на автомобила: ?
Да знаете само какъв страшен викинг ми донесохаааа!
С голям нос
С голям нос

- Яким
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2009, 14:31
- Модел на автомобила: Focus MK1 facelift 1.8 `04г. Tdci . 100к.с (триврат)
- Контакти:
Леле, какви разказвачи имало във този форум
Давайте в тоя дух и може да издадем един сборник с разкази 

-
- потребител
а на корицата на сборника - моя милост?
- Яким
- потребител
- Контакти:
Напълно подкрепям ...belleamie написа:а на корицата на сборника - моя милост?

- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
-
- потребител
Некой да не се е самоубил? Много кървав тоя надпис? 

- Яким
- потребител
- Контакти:
Джъстmadboy написа:

п.п. Ех, ако да имаше и книжен пазар

-
- потребител
Аз хубаво ви разправях да снимаме!
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Николов, намали фитнеса
Аз не смея да си развивам гайките на джантите с пръсти, защото ги мачкам

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
- Контакти:
Това ключ за сваляне на динамото ли е?

- ЯЛТА
- Потребител
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
- иво г. иванов
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19
Ники, софийската бригада не са наясно, че водата във Видин е толкоз "твърда", че след 10 год. всички
чаркове дет не са от бронз стават като тебешир от пустия му калций.
Преди 22 год. като бях в школата за професионални водачи пиехме вода от гарафи в столовата. Наливаш
в понеделник и в четвъртък вече бутилката е като пръскана с бял спрей отвътре. Е сещайте се какво е по
подвижните части на кеглите.
А как са родителите на собственика на мерцедеса? По- скоро, майката...
чаркове дет не са от бронз стават като тебешир от пустия му калций.
Преди 22 год. като бях в школата за професионални водачи пиехме вода от гарафи в столовата. Наливаш
в понеделник и в четвъртък вече бутилката е като пръскана с бял спрей отвътре. Е сещайте се какво е по
подвижните части на кеглите.
А как са родителите на собственика на мерцедеса? По- скоро, майката...

Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!
- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Е Иво аз това го знаех, но си мислех че е останало в осемдесетте години-оттогава не съм ходил във Видин, явно никакво подобрение няма по този въпрос.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Мани, мани!paci написа:Николов, намали фитнеса![]()
Работя с стари инструменти, че новите все китайски. Прави сметка какъв метал ползват щом на тръбен ключ 2х2 см стомана се кърши от раз, а на клещите им се събират дръжките.
За Мерцедеса нищо. Като се прибрах оня излезе да се подпира на капака на багажника докато изпуши една цигара, може би с надеждата да го заговоря или незнам какво, но аз го наказах с мълчание и принебрежение. Комшиите, при които е бил на гости със сигурност са му обяснили какво е направил, а и той самият е осъзнал грешката си. Една Тойота спираше пред портата и ми създаваше проблеми, но след като веднъж не можах да извадя колата, сложих бележка под чистачката с призив да си прочете ЗДвП и по-конкретно Чл.98. От тогава тази кола спира на 20-30 м от това място. Понякога мълчанието е по-красноречиво от виковете и скандалите. По принцип съвестните водачи много добре осъзнават грешката си и дори няма нужда от намек, за да се поправят. Също така са на ясно, че следващият път ще има последствия и се стараят да не повтарят грешката си. Все пак не всеки може да си позволи да кара Мерцедес от магазина и едва ли е случаен човек.
За видинската вода мога да дам оскъдна информация, защото за 16 години никога не съм пил вода от чешмата, а и не обичам водата. Преди 12-13 години при един ремонт на баня видях какво остава от поцинкована тръба 1/2 цола след 25 години. Особено топлата вода изяжда метала и стената на тръбата става по-тънка от 1 мм. и за разглобяване не може да става и дума.
Иво, снощи смених и сифона на мивката в банята. За да сваля стария трябваше да разпробия с дрелката главата на винта, който държи отгоре решетката. За 2-3 години кръстачката за отвертката на винта бе изчезнала. Почвам да си мисля, че във водата сипват киселина, за да не стават камъни в бъбреците.

-
- потребител
Че то кой пие водаnikolovvd написа:..не съм пил вода от чешмата, а и не обичам водата. ...

- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Защо бе, аз от 32 год. си пия само Горнобанска вода и си ми харесва много, нерядко и сам ходя да си я наливам.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- Яким
- потребител
- Контакти:
Аз пък си пия вода от чешмата и хич не ми пука. Софийската вода си е много хубава в сравнение с почти всички води от водопровод, които съм пробвал и не само в България. Е, има значение и какви са ти тръбите - откакто сменихме щранговете в блока, водата от чешмата е супер. в Блока на майка ми - пак в Люлин не са сменяли тръбите и водата е меко казано - гадна.ЯЛТА написа:Защо бе, аз от 32 год. си пия само Горнобанска вода и си ми харесва много, нерядко и сам ходя да си я наливам.
Последна промяна от Яким на 08 ное 2011, 10:20, променено общо 1 път.