Температурен датчик -- показване на темп. на RDS радио?
- doctordre
- потребител
- Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
- Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Температурен датчик -- показване на темп. на RDS радио?
еми колега ти караш фокус, може и да ти пука, но за моя кошник часовника от опел си е супер
speed: по цветове не ги знам, моя го купих без буксата. ето тук има описание кой пин за какво е http://www.eelkevisser.nl/display.htm
трябва ти на пин 1 +12v, на пин 3- маса, пинове 2 и 4 са за температурния датчик (ако си купил такъв) а за да свети часовника трябва да подадеш + след контакт на пин 5 или 6 (който си избереш). това е

speed: по цветове не ги знам, моя го купих без буксата. ето тук има описание кой пин за какво е http://www.eelkevisser.nl/display.htm
трябва ти на пин 1 +12v, на пин 3- маса, пинове 2 и 4 са за температурния датчик (ако си купил такъв) а за да свети часовника трябва да подадеш + след контакт на пин 5 или 6 (който си избереш). това е

-
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2008, 11:47
- Модел на автомобила: focus; 2002, Zetec 1.8 benzin, 16 V
май при 6 осветлението се включва при вкл. фарове, а при 5 на още като дадеш контакт.
Иначе си прав джаджата е готина ама да имаш къде да я пъхнеш.
Иначе си прав джаджата е готина ама да имаш къде да я пъхнеш.
-
- потребител
- Регистриран: 18 дек 2006, 16:53
- Модел на автомобила: Ford Mondeo
Ok в общи линия ми стана ясно ,само имам още два въпроса от къде да броя за да знам коя игличка (кабел е едно и кой 3 и кой пет примерно) На пейнта нарисувах какво виждам отзад самата букса вътре какво представлява, двете кръкчета са крушките .
Вторият ми въпрос е от къде да захраня самата джвъчка ,понеже карам такава служебна астра знам ,че като я запаля ми светва веднага дисплея ,чудя се дали да взема ток от Сд-то само ,че пък като изключа от контакт ще спирам тока на часовника и той никога няма да ми сочи вярно ,незнам защо са направили тия фордове така . Ако взема от запалката то пък нямада гасне
ти от къде го захрани на сиерата
Вторият ми въпрос е от къде да захраня самата джвъчка ,понеже карам такава служебна астра знам ,че като я запаля ми светва веднага дисплея ,чудя се дали да взема ток от Сд-то само ,че пък като изключа от контакт ще спирам тока на часовника и той никога няма да ми сочи вярно ,незнам защо са направили тия фордове така . Ако взема от запалката то пък нямада гасне

ти от къде го захрани на сиерата

Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
- doctordre
- потребител
- Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
- Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
- Контакти:
слушай сега
пин 1 ти е "permanent 12v", тоест постоянно захранване (можеш да вземеш от сд-то, няма проблем), за да работи часовника (без да свети!)- тоест да не го нагласяш всеки път.
пин 3 си е маса.
както каза focusfocus, 5 и 6 са за осветлението, но теб не те бърка на кое ще го сложиш, все пак не караш опел
взимаш + след контакт и го връзваш на пин 5 или 6 (няма значение, освен ако не искаш да ти свети и като си пуснал фаровете и си паркирал например). а относно номерацията на пиновете- махни мъжката букса и погледни около пиновете на самия часовник, там си пише кой пин е 1 и кой 7 (по една цифра и на двата реда пинове). ако имаш други въпроси- питай

пин 3 си е маса.
както каза focusfocus, 5 и 6 са за осветлението, но теб не те бърка на кое ще го сложиш, все пак не караш опел

взимаш + след контакт и го връзваш на пин 5 или 6 (няма значение, освен ако не искаш да ти свети и като си пуснал фаровете и си паркирал например). а относно номерацията на пиновете- махни мъжката букса и погледни около пиновете на самия часовник, там си пише кой пин е 1 и кой 7 (по една цифра и на двата реда пинове). ако имаш други въпроси- питай

-
- потребител
- Регистриран: 14 юли 2008, 20:53
- Модел на автомобила: FORD MONDEO МК2 2.0 16V ZeTec 1997
Здравейте колеги.
Първо искам да се извиня, че "вдигам" тази позастаряла тема.
Работата е там, че днес монтирах на джипа на баща ми въпросният дисплей от Опел Астра с оригиналният касетофон Philips Car400. Проблремът беше докато намеря всичките пинове на външният дисплей къде се закачат на касетофона, та това ми отне доста време, ама всичко сега работи на змей
.
Ако някой има въпроси или интерес към извършената процедура да пита на драго сърце ще споделя.
Наистина останах много очаравaн от касетофончето - аз в мондеото си сложих SONY-GT20,но Philips-а свири доста по-добре.
Поздрави.
Първо искам да се извиня, че "вдигам" тази позастаряла тема.
Работата е там, че днес монтирах на джипа на баща ми въпросният дисплей от Опел Астра с оригиналният касетофон Philips Car400. Проблремът беше докато намеря всичките пинове на външният дисплей къде се закачат на касетофона, та това ми отне доста време, ама всичко сега работи на змей

Ако някой има въпроси или интерес към извършената процедура да пита на драго сърце ще споделя.
Наистина останах много очаравaн от касетофончето - аз в мондеото си сложих SONY-GT20,но Philips-а свири доста по-добре.
Поздрави.
- bateto113
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2008, 09:04
- Модел на автомобила: Ford Puma 1,7
сега аз ще върна малко темата,така или иначе не разбрах от къде аджеба мога да си купя такъв РДС термометър....говоря за в България а не с поръчка!!!интересна джаджа ще да е!!!
- alexxx
- потребител
- Регистриран: 13 май 2006, 00:26
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 1998г.
- Контакти:
В България не съм срещал.Аз си купих от колега който беше поръчал няколко. Виж тук,май му беше останало едно http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 13&t=19015" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
Да имам още едно и се продава нов-90 лв= (курера с наложен платеж за ваша сметка)
- stoyan.peev
- потребител
- Регистриран: 16 ное 2010, 20:44
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCi '04
Виждам, че темата е много стара, но се интересувам дали използвате още въпросните RDS датчици и откъде евентуално може да се намери такъв сега. Благодаря предварително 

-
- потребител
http://www.conrad.com/RDS-DIGITAL.htm?w ... 71_0312028" onclick="window.open(this.href);return false;
- Gattuso
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2009, 17:33
- Модел на автомобила: Ford
Абе прегледах цялата тема, но така и не видях снимка какъв е този датчик и къде показва външната температура...
Ако някой има снимки ще е екстра
Ако някой има снимки ще е екстра
-
- потребител
на дисплея на радиото както ти показва станцията така там ти показва температура.
- Gattuso
- потребител
А на 6000CD RDS E-O-N ще стане ли? Такова ми е във Фокусаfocusfocus написа:на дисплея на радиото както ти показва станцията така там ти показва температура.
И имам датчик за външна темп. от Астрата дали ще стане
-
- потребител
Щом е РДС става, на всички радиоапарати с рдс става.
То си има външен датчик, така че не виждам смисъла на този който имаш, пък каква гаранцич че ще може да работи с него.
То си има външен датчик, така че не виждам смисъла на този който имаш, пък каква гаранцич че ще може да работи с него.
- Gattuso
- потребител
Значи само трябва да си намеря датчика, да го свържа с нужните пинове в радиото и всичко е 6 така ли?
- stoyan.peev
- потребител
- Регистриран: 16 ное 2010, 20:44
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCi '04
Така изгледа, но пък 70 евро за тоя датчик, към този момент малко не ми се дават на мене 
Все си мислех че до ден днешен ще е намерено нещо по тънко..

Все си мислех че до ден днешен ще е намерено нещо по тънко..