Катализатор на Ford Focus 1.8 TDI
- 
				ivan_vn
- потребител 
- Регистриран: 15 юли 2010, 18:56
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDI 2001г.
- Status: Извън линия
Катализатор на Ford Focus 1.8 TDI
Имам въпрос мога ли да си махна катализатора и ще има ли последствия и какви ще са те ако ги има   

Колата е Ford Focus 1.8 TDI 2001

Колата е Ford Focus 1.8 TDI 2001- 
				Tezz
- потребител 
- Регистриран: 24 май 2009, 15:46
- Модел на автомобила: Форд Момдео ,комби МК3,.2.0тдци(130кс.)Форд Ескорт комби, 1.8тд(90кс.) 1999г.Форд Ескорт комби,1.8Д,(58коня+2магарета)1991г.
Re: Катализатор на Ford Focus 1.8 TDI
Ако,колата ти беше като моята,експерименти си прави каквито искаш!Но,виждам че е по-новичка,и мисля никой колега няма да те посъветва,да направиш тая интервенция - аз също!!!

- MapTo_D
- потребител 
- Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
- Модел на автомобила: С колелото
Махай без страх, аз на моята преди около 2г. тръгнах да го разкарвам, но се оказа, че някой ме е изпреварил, беше изтърбушен и стоеше само оригиналното гърне, проблеми йокivan_vn написа:Имам въпрос мога ли да си махна катализатора и ще има ли последствия и какви ще са те ако ги има

- ЯЛТА
- Потребител 
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
 Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
 http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
 АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
- Контакти:
На зет ми го избушихме на канал-така е най лесно,- керамично е със ситни отвори, но трябва много внимателно да се почисти после от парчетиите за да не дрънкат в ауспуха.

Мисли ГЛОБАЛНО  действай  ЛОКАЛНО
						- TZahariev
- потребител 
- Регистриран: 29 юни 2011, 01:14
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDDI
А защо искаш да го махнеш? Разлика във вървенето няма да усетиш, нито пък в разхода.

Най-"обичам" сектанти и разбирачи, които побългаряват!
						- MapTo_D
- потребител 
- Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
- Модел на автомобила: С колелото
С течение на времето може да се запуши и да влоши динамиката на автомобила, то мисля, че не е малко, но всеки си преценява как да експлоатира автомобила си. >:D<:TZahariev написа:А защо искаш да го махнеш? Разлика във вървенето няма да усетиш, нито пък в разхода.
- TZahariev
- потребител 
Така е. Аз моя съм решил да го карам с катализатора докато не усетя признаци на запушване, ако се случи някой ден ще мисля какво да го правя. 
Попитах те, защото тези катализатори се запушват страшно трудно и бавно и то, ако караш предимно градско. Самия катализатор се самопочиства при извънградски пътувания, когато дълго време поддържа над 300 градуса температура (отлаганията и изгарят). Ако не ти е на много километри колата си много далече от момента на запушването, виждал съм коли набор 86, които все още са си с оригиналните катализатори на по 400-500 хил. километра и всичко е перфектно. Ти си преценяваш, но след като катализатора си работи както трябва, не виждам смисъл да се занимаваш, а пък и по-малко вредни газове за всички

Попитах те, защото тези катализатори се запушват страшно трудно и бавно и то, ако караш предимно градско. Самия катализатор се самопочиства при извънградски пътувания, когато дълго време поддържа над 300 градуса температура (отлаганията и изгарят). Ако не ти е на много километри колата си много далече от момента на запушването, виждал съм коли набор 86, които все още са си с оригиналните катализатори на по 400-500 хил. километра и всичко е перфектно. Ти си преценяваш, но след като катализатора си работи както трябва, не виждам смисъл да се занимаваш, а пък и по-малко вредни газове за всички

Най-"обичам" сектанти и разбирачи, които побългаряват!
						- 
				ivan_vn
- потребител 
- Регистриран: 15 юли 2010, 18:56
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDI 2001г.
Мерси много за изказаните мнения колеги   

Но не съм съгласен че няма да има никаква рзлика във вървенето аз сега усещам че колата нещо и става не върви както преди смених и масло и филтри и малко се пооправи но пак не е както преди затова съм решил да го махам от него файда няма освен за природата а и всеки знаи че катализатора спъва колата тез газове дето ги връща нищо друго не правят
 Но не съм съгласен че няма да има никаква рзлика във вървенето аз сега усещам че колата нещо и става не върви както преди смених и масло и филтри и малко се пооправи но пак не е както преди затова съм решил да го махам от него файда няма освен за природата а и всеки знаи че катализатора спъва колата тез газове дето ги връща нищо друго не правят    

Ако и от това не се орпави вече ще минавам Елкон друг вариант не виждам но се надявам да се орпави с махането на тализатора защото така и турбото си променя звука
 Ако и от това не се орпави вече ще минавам Елкон друг вариант не виждам но се надявам да се орпави с махането на тализатора защото така и турбото си променя звука   

- TZahariev
- потребител 
Разликата е точно 3 к.с., което практически не се усеюа. Виж това,че не върви като преди може да е от друго, има много варианти в зависимост от симптомите. А относно работата на катализатора - не върща газове, а газовете преминават през ситна мрвжа и керамично тяло, където се отлагат твърдите частици и саждите; а ползата е както за природата, така и за теб, защото точно твърдите частици, които улавя катализатора предизвикват респираторни заболявания, астми и тн. 
В Българистан все още могат да се махат катализаторите, защото никой не следи, въпреки че е незаконно и е конструктивно изменение на колата. Така че всеки решава сам какъв е и как мисли! (Без никой да се обижда, мисленето и действията на един човек го определят, не това, което на него му се иска! )
 )

В Българистан все още могат да се махат катализаторите, защото никой не следи, въпреки че е незаконно и е конструктивно изменение на колата. Така че всеки решава сам какъв е и как мисли! (Без никой да се обижда, мисленето и действията на един човек го определят, не това, което на него му се иска!
 )
 )Най-"обичам" сектанти и разбирачи, които побългаряват!
						- ceco georev
- потребител 
- Регистриран: 08 май 2008, 17:10
- Модел на автомобила: Focus 1.6 Zetec-s Ghia 99.Kombi.
Аз моя го избуших защото след среща с бордюр започна да дрънчи.Разлика в вървенето 
никаква в бръмченето бая.Иначе колата беше на 200 000к по километраж и ката не беше
запушен.

никаква в бръмченето бая.Иначе колата беше на 200 000к по километраж и ката не беше
запушен.
- 
				lolipop40
- потребител 
- Регистриран: 07 дек 2011, 22:17
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 endura di 75ps.
колеги, аз онзи ден решиь да махна моя, и какво се оказа- гарнето е празно. а от самата пита беше останало едно пар4е голямо колкото яице и се беше загнездило в трабата веднага след катализатора. Просто като го видях и се запитах- как ли е жаржяла тази кола до сега? Извадих пар4енцето и го изхварлих. Динамиката се ждигна двоино, а разхода спадна с 1,5 литра на 100 км. Сащия ще е ефекта при някой сас запушен катализатор. А и друго- аз самият изкупужам катализатори и да ви кажа, 4е един слаб(по- евтин) катализатор когато се позапу6и, може да се разтроши от налягането и да направи много бели, дори по- лоши от моя слу4аи. При4ината е, 4е в по- евтините има по- малко метал и са по- крехки а скапите са по- богати на благородни метали и затожа са по- здрави. Затова при спортни автомобили и автомобили с фабри4ни газови уредби се използват метални катализатори, които издаржат на по- жисоко налягане и температура, без да се стопят, натрошат и т.н.