акумулатор Монбат
-
- потребител
- Регистриран: 26 ное 2008, 17:13
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI
- Status: Извън линия
акумулатор Монбат
купих си нов акумулутор Монбат и като го замериха как зарежда даде 13.85, като при включени фарове и вентилатор пада до 13.65.някои казват че е нормално други че може да има някакъв проблем.дайте някакво мнение.само да вмъкна,че е замерен след като съм я карал 5-6км градско
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
- Status: Извън линия
Re: акумулатор Монбат
Ама те вече и акумулаторите ли замерват?
Това което са ти замерили е заряда от алтернатора, а не на самия акумулатор.
Наистина стойностите са ниски, но не и притеснително ниски. Варианта е да правиш ремонт и профилактика на алтернатора и да го замерваш отново. Моя зарежда с 14,1-14,3, а с включени консуматори 13,8-13,9 , имам и друг проблем с алтернатора, но засега не смятам да пипам нищо.
Ти също нямаш основание за особено притеснение, още повече че са ти заверили гаранцията на акумулатора , но ако решиш - насочи се към алтернатора.
Това което са ти замерили е заряда от алтернатора, а не на самия акумулатор.
Наистина стойностите са ниски, но не и притеснително ниски. Варианта е да правиш ремонт и профилактика на алтернатора и да го замерваш отново. Моя зарежда с 14,1-14,3, а с включени консуматори 13,8-13,9 , имам и друг проблем с алтернатора, но засега не смятам да пипам нищо.
Ти също нямаш основание за особено притеснение, още повече че са ти заверили гаранцията на акумулатора , но ако решиш - насочи се към алтернатора.