Случка с tuning.bg FORUM...
- KickingKing
- потребител
- Регистриран: 10 юни 2006, 21:46
- Модел на автомобила: само за руси
- Контакти:
- Status: Извън линия
- chains
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2005, 23:25
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier
Еее, стига бе колеги - много хора / това число и аз доскоро/ подценяват Пумите и Тигрите, но напоследък имам удоволствието да се убедя в обратното и чстно казано доста голямо удоволствие е шофирането на такъв автомобил особено в голям и задръстен град като София /абе направо като блъскащи колички за възрастни/. Брат ми преди да си вземе Тиграта стопанисваше една Пума 1.7 /беше на негов приятел, който бе за дълго в чужбина/, но в последствие не можа да събере достатъчно пари /абе Пуметата са бая скъпи/ та си взе тигърче. Та те всъщност са доста стабилни на пътя, което се дължи на твърдото им окачване и това, че имат голяма колесна база /тоест осите са изтетглени максимално напред и назад и имат доста широка стъпка/ спрямо външните размери, имат добра аеродинамика, редуцирано тегло с дбре изчислен център на тежестта, управлението е много стегнато и директно позволяващо отлична маневреност /което е много полезно при слаломите из софийските улици/. Същите са снабдени с малки, но високотехнологични и доста пъргави моторчета, добре са им изчислени скоростните кутии.
Аз принипно съм фен на комбитата и вановете /особено дизелите/, но все пак не трябв да си кривиме душата и да гледаме обективно на нещата - все пак това са автомобилчета специално създадени за градски спортистчета и смея да твърдя, че добре се справят със задачата. Това, че имат редица недостатъци е факт /ниска степен на комфорт - не се виждам да пътувам с такъв автомобил до Варна и не препоръчвам на никой над 160см. да опитва да сяда на задната седалка и т.н./, но не значи, че са съвсем ужасни !
Аз принипно съм фен на комбитата и вановете /особено дизелите/, но все пак не трябв да си кривиме душата и да гледаме обективно на нещата - все пак това са автомобилчета специално създадени за градски спортистчета и смея да твърдя, че добре се справят със задачата. Това, че имат редица недостатъци е факт /ниска степен на комфорт - не се виждам да пътувам с такъв автомобил до Варна и не препоръчвам на никой над 160см. да опитва да сяда на задната седалка и т.н./, но не значи, че са съвсем ужасни !
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Не съм карал, нито съм се качвал на Пума или Тигра, но не смятам, че е по-разчично от Калибра. Приди 3-4 години се качих за пръв и последен път в Калибра - изпопадаха ми пломбите.
В понедалник като се прибирах от Варна ударих в една дупка и изкривих двете десни алуминиеви джанти. В резултат на това задната гума спадна а предната омекна. Карах така 15 километра до първата бензиностанция - OMV - Търговище, защото нямаше къде да разтоваря багажника и да извадя резервната, а и в оня район си е опасно да спираш след 23 часа на пътя. Гумата естествено я хвърлих, но при 90 км/ч не се усети никаква разлика в поведението на автомобила, няма вибрации, поднасяне или някакъв страшен звук. При горните модели едва ли ще е така.
В понедалник като се прибирах от Варна ударих в една дупка и изкривих двете десни алуминиеви джанти. В резултат на това задната гума спадна а предната омекна. Карах така 15 километра до първата бензиностанция - OMV - Търговище, защото нямаше къде да разтоваря багажника и да извадя резервната, а и в оня район си е опасно да спираш след 23 часа на пътя. Гумата естествено я хвърлих, но при 90 км/ч не се усети никаква разлика в поведението на автомобила, няма вибрации, поднасяне или някакъв страшен звук. При горните модели едва ли ще е така.
- chains
- потребител
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier
В Пума и Тира е по-зле
, но аз говоря като цяло за поведение в града и за не много дълги круизи в провинцията.
Не знам как е във Видин, но тук в София е ужасно и напоследък ми е много трудно с комбито /на отиване съм в час пик, а на връщане оставам около час след работа за да се поизпразнят улиците/!
Иначе като гледам из обявите за доста ниски суми могат да се вземат много добри Скорпиони с 2.8 или 2.9 /странно: това са екземпляри, които със сигурност не идват от Италия и за тях са полагани добри грижи, не мога да си обясня защо Сиерите и Скорпионите имат такива цени, а примерно разни умреляци като Голф, ауди и др са с пъти по скъпи/ та направо се изкушавам да с снабдя с такъв звяр за чисто удоволствие. Предполагам, че те няма да харчат много повече от 2.0 на извънградско /поне наблюднията ми от Сиера 2.0 и 2.3 са такива/.

Не знам как е във Видин, но тук в София е ужасно и напоследък ми е много трудно с комбито /на отиване съм в час пик, а на връщане оставам около час след работа за да се поизпразнят улиците/!
Иначе като гледам из обявите за доста ниски суми могат да се вземат много добри Скорпиони с 2.8 или 2.9 /странно: това са екземпляри, които със сигурност не идват от Италия и за тях са полагани добри грижи, не мога да си обясня защо Сиерите и Скорпионите имат такива цени, а примерно разни умреляци като Голф, ауди и др са с пъти по скъпи/ та направо се изкушавам да с снабдя с такъв звяр за чисто удоволствие. Предполагам, че те няма да харчат много повече от 2.0 на извънградско /поне наблюднията ми от Сиера 2.0 и 2.3 са такива/.
- HePeDoBeH
- потребител
- Регистриран: 15 мар 2006, 23:25
- Модел на автомобила: Scorpio 2.9i '88
- Контакти:

оооо Селянино докараха новите голфове..същите като едно време
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Всичко е наред до 90км/ч. От там нататък е според джоба.
Виж какво писах тук.
http://www.clubford.org/forum/viewforum.php?f=20" onclick="window.open(this.href);return false;
Виж какво писах тук.
http://www.clubford.org/forum/viewforum.php?f=20" onclick="window.open(this.href);return false;
- chains
- потребител
Даа, значи положението е горе долу както си го представях, а иначе над 120 е нормално да си похапва повече /все пак и въздушното съпротивление нараства/ то в един бро на ауто билд /българския/ имаше едни независими тестове на различни марки и модели и то чисто нови, при които се виждаха доста страшни цифри на тема гориво /особено над 180 - там голяма част лапаха по 18-20, че и нагоре литра на 100 и то високооктанов бенз/. Но аз отдавна се бях убедил, че изхфвърляня от типа гори ми 7 на 100 с 4 човека при 140 са си чиста проба лъжа.