Ford mondeo mk3
Ford mondeo mk3
Здравейте. Хвърлил съм око на форд мондео мк3 за мен това е идеалния семеен автомобил поне на пръв поглед, но преди да се хвърля да купувам реших да питам вас.
Как е живота с форд мондео мк3 ?
Прегледах доста теми във форума, но никъде не намерих единодушие кои е по дизела или бензина за този модел ?
Кажете какви са му честите "болежки" ?
Какъв разход ви дава бензина ,дизела (и моля не копираите данни от каталозите) ?
Какво да гледам като го купувам ?
Дизеловите мотори с какви турбини са (лагерници или втулкови) ?
Как е ходовата част ?
Чувал сам, че мондео мк1 страдали от скорости имали подбно нещо и при мк3 ?
Ако е бензинов мотора има ли смисъл да търся на газ ?
Благодаря предварително !
Как е живота с форд мондео мк3 ?
Прегледах доста теми във форума, но никъде не намерих единодушие кои е по дизела или бензина за този модел ?
Кажете какви са му честите "болежки" ?
Какъв разход ви дава бензина ,дизела (и моля не копираите данни от каталозите) ?
Какво да гледам като го купувам ?
Дизеловите мотори с какви турбини са (лагерници или втулкови) ?
Как е ходовата част ?
Чувал сам, че мондео мк1 страдали от скорости имали подбно нещо и при мк3 ?
Ако е бензинов мотора има ли смисъл да търся на газ ?
Благодаря предварително !
-
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2011, 12:14
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 2005 sold, Fusion 1.4 TDCI 2009 sold, Focus 1.6 Ecoboost 2012 sold, Volvo V60 2016, Toyota LC120 2008
- Status: Извън линия
Re: Ford mondeo mk3
МК3 на 88к км 1800сс бензин. Среден разход 8/100. Не се е чупило нищо. От МП е купувано.
- RanditY -.-
- потребител
- Регистриран: 03 окт 2010, 15:30
- Модел на автомобила: Mondeo '06 1.8i.125hp, Focus '08 2.5i 225hp
МК3 на 900 км, от МП 1.8 бензин, сваляно е и до 6.8 разход, с пълен багажник и двама човека
Няма да сгрешиш ако го вземеш. Гледам ти трябва за семейството, така, че моторите 1.8 и 2.0 са за теб. Ако все пак обичаш бързите скорости, 2.2 TDCi 155 коня

Няма да сгрешиш ако го вземеш. Гледам ти трябва за семейството, така, че моторите 1.8 и 2.0 са за теб. Ако все пак обичаш бързите скорости, 2.2 TDCi 155 коня

-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Виждаш колата в подриса профила ми. Разхода е от 6,5 до 9 в София. Извън града може да слезе до 5. До морето със семейството - разбирай климатик и багажника до горе разход 6.
Километража показва 250000км. Превантивно си подменяш това на което му идва времето и нямаш проблеми. Не ми се е трошило нищо за сега, а го карам вече около година, т.е. 20 000км. И съм поне 3-ти собственик.
За дизелите на този километраж им се разтропва демпферната шайба - окол 200лв. Има две обтяжни ролки - една на пистовия ремък и една на ремъка на хидравличната помпа - всяка от тях по около 250лв. Останалите ролки и самите ремъци не са скъпи. Тези цени ги знам, тъй като това съм сменял още като взех колата без да чакам да си скъса нещо... А филтрите са нормални цени между 8 и 20 лв за всеки от тях. Масло по спецификация на Форд.
Тези цени са за качествени части, но не от Мото-Пфое. Там са с 20,30 до 40% горница. Освен ако не уцелиш някакво намаление.
С бензина разликата според мен е, че подръжката ще ти излезе малко по-евтино. Двигателите са надеждни, ходовата част също - имайки предвид не добрите ни пътища - още нищо не се е обадило за смяна.
Гледай колата дето си харесал да работи равномерно и да не тропа. Не е лошо да я закачиш на компютър.
Иначе за семейна кола е екстра.
Успех.
Километража показва 250000км. Превантивно си подменяш това на което му идва времето и нямаш проблеми. Не ми се е трошило нищо за сега, а го карам вече около година, т.е. 20 000км. И съм поне 3-ти собственик.
За дизелите на този километраж им се разтропва демпферната шайба - окол 200лв. Има две обтяжни ролки - една на пистовия ремък и една на ремъка на хидравличната помпа - всяка от тях по около 250лв. Останалите ролки и самите ремъци не са скъпи. Тези цени ги знам, тъй като това съм сменял още като взех колата без да чакам да си скъса нещо... А филтрите са нормални цени между 8 и 20 лв за всеки от тях. Масло по спецификация на Форд.
Тези цени са за качествени части, но не от Мото-Пфое. Там са с 20,30 до 40% горница. Освен ако не уцелиш някакво намаление.
С бензина разликата според мен е, че подръжката ще ти излезе малко по-евтино. Двигателите са надеждни, ходовата част също - имайки предвид не добрите ни пътища - още нищо не се е обадило за смяна.
Гледай колата дето си харесал да работи равномерно и да не тропа. Не е лошо да я закачиш на компютър.
Успех.
Благодаря. Май ще е 2.0 бензин. И имам още няколко питания с ремък или с верига е бензиновия мотор и какъв дебитомер ползва ( с нажеаема жичка или от другия тип )Любо написа:Виждаш колата в подриса профила ми. Разхода е от 6,5 до 9 в София. Извън града може да слезе до 5. До морето със семейството - разбирай климатик и багажника до горе разход 6.
Успех.
-
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2011, 12:14
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 2005 sold, Fusion 1.4 TDCI 2009 sold, Focus 1.6 Ecoboost 2012 sold, Volvo V60 2016, Toyota LC120 2008
С верига, Мазда е мотора L series 1.8 и 2.0.GTX написа:...Май ще е 2.0 бензин. И имам още няколко питания с ремък или с верига е бензиновия мотор и какъв дебитомер ползва ( с нажеаема жичка или от другия тип )
Колеги, няма смисъл от цитиране на един и същи пост по няколко пъти, един след друг...