мнения от разбирачи!?
-
- потребител
- Регистриран: 26 дек 2011, 18:29
- Модел на автомобила: ford fokus
- Status: Извън линия
мнения от разбирачи!?
Здравейте!Моля за мнения ....Карам Форд фокус ТДИ 2000г.Точно на Коледа сутринта реших да си припаля фордчето защото беше много студено и след като поработи около 10 минути видях че ми е изтича антифриз от маркуча който влиза в това дето подгрява антифриза...След като изгасих двигателя видях че това е довело до загряване и ми е стопило 2 жички .Въобще не разбирам от двигатели обаче реших да ги откача и изолирам защото трябваше да се прибирам .Долях си антифриз и си тръгнах обаче колата много бързо започна да загрява.....Знаете ли какво е довело до това?????????

- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: мнения от разбирачи!?
Като начало - не съм разбирач.
Откъде ги откачи тези две жички? И след като ги изолира защо не ги закачи отново?
А относно загряването - предполагам че изтичайки антифриза ти е глътнала въздух и затова загрява. Системата се обезвъздъшава сама, така че загряването ще е временно.
Откъде ги откачи тези две жички? И след като ги изолира защо не ги закачи отново?
А относно загряването - предполагам че изтичайки антифриза ти е глътнала въздух и затова загрява. Системата се обезвъздъшава сама, така че загряването ще е временно.
-
- потребител
жичките ги откачих от това дето допълнително загрява антифриза за парното защото се загрява много и започва да топи маркучите на тази част. Благодаря за бързия отговор и се извинявам че не мога да обясня добре че да ме разберете ......
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Добре си направил като си ги откачил, този подгрев не е фатален дори и да не работи. И аз не разбрах първоначално за какво са жиците.Да разбираме ли че вече си се справил с теча от маркуча или продължава да тече?
-
- потребител
оправих теча но ме притеснява това че колата ми загрява и да не се окаже голяма повредата 

- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
Глътнала е въздух и има нужда от обезвъздушаване. За да помогнеш да стане по-бързо, остави да работи на място и помпи дебелият маркуч от горния край на радиатора. Гледаш разширителния съд, където влиза тънкото маркуче - отначало ще "пръцка" и плюе, като се обезвъздуши - ще почне да "пикае" при стискане на дебелия. Ако и след това пак загрява ненормално - ще умуваме какво друго да провериш.rosen82 написа:оправих теча но ме притеснява това че колата ми загрява и да не се окаже голяма повредата
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Струва ми се, че оставайки без флуид, устройството за подгряване е прегряло и от това са се стопили жиците. Изключи кабелите и след като обезвъздушиш системата ги включи отново.