Проблем с .........нещо по мотора
- russy
- потребител
- Регистриран: 26 фев 2009, 19:30
- Модел на автомобила: Citroen C5 2.0 16V, 2002
- Status: Извън линия
Проблем с .........нещо по мотора
Здравейте колеги. Имам проблем от няколко дни с Ескорта от профила ми. Проблема е следния: като натисна съединител за смяна на скорост оборотите не падат веднага,а за задържат няколко секунди и след това спадат. Ситуацията е същата когато освободя от скорост. Друго което забелязах е че като чели колата няма мощност както преди. Предполагам какъвто и да е проблема,виновника е един и същ. Мисля си да рестартирам компа, но не мога да намеря информация как и дали е безопасно сам да го правя....Благодаря ви предварително за съветите 

-
- потребител
- Регистриран: 13 фев 2010, 16:43
- Модел на автомобила: Mondeo mk1 1.8td
Re: Проблем с .........нещо по мотора
на един колега сузукито му правеше абсолютно същото нещо но се оказа нещо от впръскването на газта (газовата беше моно двигателя също) това ме навежда на мисълта че сигурно е нещо по впръскването на бензин но не знам от бензинови двигатели не разбирам много само гадая.
- russy
- потребител
- Регистриран: 26 фев 2009, 19:30
- Модел на автомобила: Citroen C5 2.0 16V, 2002
Аз чета и си мисля че може да е МАФ сензора евентуално, но може и друго да е. Мондеото ми имаше подобен проблем, така и не разбрах от къде идва.
- lubomirov89
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2010, 13:49
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v FYDA
Изчисти дросела и стъпковото моторче.
- led_zep
- потребител
- Регистриран: 10 дек 2009, 12:56
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1; 1995г.
Здрвей, колега. Проблемът според мен е в стъпковото моторче, тъй като имах същият проблем преди време, ти предлагам ако ти се намират 30-50лв. да отидеш на диагностика. Успехи.russy написа:Здравейте колеги. Имам проблем от няколко дни с Ескорта от профила ми. Проблема е следния: като натисна съединител за смяна на скорост оборотите не падат веднага,а за задържат няколко секунди и след това спадат. Ситуацията е същата когато освободя от скорост. Друго което забелязах е че като чели колата няма мощност както преди. Предполагам какъвто и да е проблема,виновника е един и същ. Мисля си да рестартирам компа, но не мога да намеря информация как и дали е безопасно сам да го правя....Благодаря ви предварително за съветите
Относителност: Три косъма за една глава са малко, но за едно супа са много.
- vancata
- потребител
- Регистриран: 23 май 2011, 15:54
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 16v ZtecS mk4 1996г,
Fun серия. - Местоположение: София
Още едно мнение в полза на стъпковото моторче. При мен в началото беше така, после постепенно стана мазало, карах като рали пилот на лада в Унгария. Не оставях колата и за секунда на неутрална защото оборотите гърмяха към 6к. (естествено тогава установих, че спирачката на оборотите до 5.5к не работи или е спряна от предишния собственик по някакъв начин, софтуер?)
Моя съвет е да го свалиш (стъпковото моторче) и почистиш добре, аз лично моето и с обезмаслител го мих, но това е лично мнение, първо се посъветвай с по-компетентните хора от форума.
Моя съвет е да го свалиш (стъпковото моторче) и почистиш добре, аз лично моето и с обезмаслител го мих, но това е лично мнение, първо се посъветвай с по-компетентните хора от форума.