Проблем с въвеждането на код
-
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2012, 21:36
- Модел на автомобила: Ford Mondeo-Ghia 2.0i 136к.с. 16V Zetec 1996год.
- Status: Извън линия
Проблем с въвеждането на код
Здравейте,от 1 седмица съм с нов(за мене де,иначе си е 96 год.
Форд мондео с фабрично сд модел форд 6000 сд е.о.н. Проблема ми е че когато поиска КОД и тръгна да го въвеждам избирам с бутон 1 първата цифра и когато поискам да въведа с бутон 2 втората цифра от кода и сд-то се изключва,все едно съм натиснал бутона off.Моля ако някои знае нещо по въпроса да помогне.
П.П. предварително се извинявам за нередности по писането.Това ми е първия въпрос тук.

П.П. предварително се извинявам за нередности по писането.Това ми е първия въпрос тук.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: Проблем с въвеждането на код
Бутони 1 и 6 са на корпуса на радиото, а останалите са на падащия панел. Явно панела не прави добър контакт с радиото и затова изключва. Свали панела, зачисти му контактните пластини и провери има ли видима причина да губи контакт когато панела е притиснат.
-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.
Ако не се оправи,трябва да се отвори панела и да се почисти с гумичка пътеките на които се опира (контактува) бутон2 .Ако леко е окислен (понякога не се вижда с око ) прави по слаб контакт и процесора бърка функцията.Но предполагам,че с почистването което е казал колегата ще се реши проблема .Доста по често срещан е отколкото окисляването на пътеката.
-
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2012, 21:36
- Модел на автомобила: Ford Mondeo-Ghia 2.0i 136к.с. 16V Zetec 1996год.
Благодаря за съветите.Наистина проблема беше контактуването на панела.Задържах го натиснат докато въведа кода и успях.За съжаление самия панел сякаш се е изметнал и не контактува добре.