Задачки-закачки
- Яким
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2009, 14:31
- Модел на автомобила: Focus MK1 facelift 1.8 `04г. Tdci . 100к.с (триврат)
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Задачки-закачки
Зманmadboy написа:Това е оная от Невероятната четворка.
Знаете ли програмистите как си викат котките?

-
- потребител
- Регистриран: 06 юни 2008, 11:49
- Модел на автомобила: ?
Собственикът на един бар бил любител на числото 3 и кръглите форми: кръгли маси с по три крака, кръгъл барплот, трикрили гардероби, три сервитьорки на три смени и т.н.
Станало убийство. Убит е барманът. Инспекторът разпитва клиентите какво са правили по време на изстрела.
Маса 1: Иванов и Петров разговаряли за бизнес дела и пиели уиски.
Маса 2: Сервитьорката поднасяла коктейли на Петрова и Иванова, а те обсъждали новите модни тенденции.
Маса 3: Масата се клатела и Тодоров я подпирал с капачка от бира.
Останалите маси, кратни на числото 3, били свободни.
Кой и защо е убиецът?
Станало убийство. Убит е барманът. Инспекторът разпитва клиентите какво са правили по време на изстрела.
Маса 2: Сервитьорката поднасяла коктейли на Петрова и Иванова, а те обсъждали новите модни тенденции.
Кой и защо е убиецът?
-
- потребител
- Регистриран: 26 юли 2006, 15:11
- Модел на автомобила: притежавал Ескорт 1.8TD ENDURA-DE, 66kW, '98г, хечбек, Ghia
Верно ли Тодоров подпирал клатещата се маса?belleamie написа:Собственикът на един бар бил любител на числото 3 и кръглите форми: кръгли маси с по три крака, кръгъл барплот, трикрили гардероби, три сервитьорки на три смени и т.н.
Кой и защо е убиецът?
-
- потребител
Не знам, аз за тогава имам алиби 

- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Тодоров! Трикрака маса не може да се клати.
-
- потребител
Днес сме на крими вълна 
Малко след като приключил обяда си, Клин Билтън бил намерен безжизнен на пода до бюрото в Овалния си кабинет - точно копие на този в Белия дом. На местопроизшествието веднага бил извикан криминалният инспектор Тюхчев, който взел следните показания:
Икономът: "Трябваше да полирам пода във всекидневната, но след обилния обяд бях задремал. За съжаление няма кой да потвърди алибито ми".
Шофьорът: "Трябваше да закарам колата на годишен преглед, но първо се отбих до нас да дразня комшията Пешо, че возилото е мое и той да се пръсне от яд. Жената ще потвърди."
Секретарката: "Още не беше станало време да подновя работа, затова пушех пура в далечния ъгъл на кабинета. За съжаление само Клин можеше да потвърди! След това отидох да се освежа и като се върнах го намерих мъртъв."
Готвачката: "След като г-н Билтън се нахрани, аз прибрах масата и започнах да мия съдовете. Нямаше никой покрай мен, за да потвърди думите ми."
Съпругата: "Трябваше да отида на маникюрист с колата, но след като не я намерих в гаража, тръгнах пеша. Бях сама."
След като изслушал внимателно версиите на заподозрените, инспектор Тюхчев арестувал един от тях. Можете ли да отгатнете кой е бил убиецът и как опитният криминалист го е разпознал?

Малко след като приключил обяда си, Клин Билтън бил намерен безжизнен на пода до бюрото в Овалния си кабинет - точно копие на този в Белия дом. На местопроизшествието веднага бил извикан криминалният инспектор Тюхчев, който взел следните показания:
Икономът: "Трябваше да полирам пода във всекидневната, но след обилния обяд бях задремал. За съжаление няма кой да потвърди алибито ми".
Шофьорът: "Трябваше да закарам колата на годишен преглед, но първо се отбих до нас да дразня комшията Пешо, че возилото е мое и той да се пръсне от яд. Жената ще потвърди."
Секретарката: "Още не беше станало време да подновя работа, затова пушех пура в далечния ъгъл на кабинета. За съжаление само Клин можеше да потвърди! След това отидох да се освежа и като се върнах го намерих мъртъв."
Готвачката: "След като г-н Билтън се нахрани, аз прибрах масата и започнах да мия съдовете. Нямаше никой покрай мен, за да потвърди думите ми."
Съпругата: "Трябваше да отида на маникюрист с колата, но след като не я намерих в гаража, тръгнах пеша. Бях сама."
След като изслушал внимателно версиите на заподозрените, инспектор Тюхчев арестувал един от тях. Можете ли да отгатнете кой е бил убиецът и как опитният криминалист го е разпознал?
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
belleamie написа:...........
............. Можете ли да отгатнете кой е бил убиецът и как опитният криминалист го е разпознал?

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- Яким
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2009, 14:31
- Модел на автомобила: Focus MK1 facelift 1.8 `04г. Tdci . 100к.с (триврат)
- Контакти:
Ей това беше хитро - как не се сетих и аз, че овалният кабинет няма ъгли 

-
- потребител
Секретарката на изпълнителния директор на голяма международна компания имала две кубчета на бюрото си. Всеки ден тя подреждала двете кубчета, така че да показват текущата дата от месеца. Какви цифри е имало на двете кубчета?
Забележка: Не може да покажете датата с едно кубче, трябва винаги да използвате и двете кубчета.
Пример: седмо число от месеца ще бъде - "07".
Испешъли поздрави за Самсунга и Митака76
Забележка: Не може да покажете датата с едно кубче, трябва винаги да използвате и двете кубчета.

-
- потребител
- Модел на автомобила: притежавал Ескорт 1.8TD ENDURA-DE, 66kW, '98г, хечбек, Ghia
012345belleamie написа:Секретарката на изпълнителния директор на голяма международна компания имала две кубчета на бюрото си. Всеки ден тя подреждала двете кубчета, така че да показват текущата дата от месеца. Какви цифри е имало на двете кубчета?
012678
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
В 012345
012678 липсва 9-ката.
По-скоро е
012456
123789
?
012678 липсва 9-ката.
По-скоро е
012456
123789
?
-
- потребител
и как ще отбележиш 4, 5 и 6 (примерно...)Doin написа:В 012345
012678 липсва 9-ката.
По-скоро е
012456
123789
?

- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Прав си...
Ще следя задачката с интерес, аз го докарах до 13 числа и повече от това не мога да смъкна.
Ще следя задачката с интерес, аз го докарах до 13 числа и повече от това не мога да смъкна.
- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... start=1460" onclick="window.open(this.href);return false;

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
-
- потребител
Фукушибана история изобщо... По дяволите!
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Ай сеа дай а са разберем Фукуши нема нишо общо с бана на гяволеата
-
- потребител
Добре ве, Любашка, ш'са разберем, ти само ми кажи за онова животно дето живее високо в планината и същата дума означава човешко качество? Ммм?
- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
- Контакти:
Два автомобилни отбора (1 и 2) направили сдружение, за да участват в рали(некво си там). Събрали общо 16 автомобила.
Когато втория отбор счупил 2 от автомобилите си, то първия отбор му дал 5 от своите и двата отбора имали по равно.
С колко автомобила е участвал първия отбор?

Когато втория отбор счупил 2 от автомобилите си, то първия отбор му дал 5 от своите и двата отбора имали по равно.
С колко автомобила е участвал първия отбор?

- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
- Контакти:
paci написа:4