Помощ при покупка на Ford C-Max

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
al_lukanov
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2011, 12:14
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 2005 sold, Fusion 1.4 TDCI 2009 sold, Focus 1.6 Ecoboost 2012 sold, Volvo V60 2016, Toyota LC120 2008
Status: Извън линия

Re: Помощ при покупка на Ford C-Max

Мнение от al_lukanov » 26 яну 2012, 20:53

Моето Мондео 2005 го купих February 2011 бензиново на 73 к км с два чифта дянти и гуми за 12к лв. ако ти помага да се ориентираш в цените.
Беше средно 3 к над колите нов внас но имаше за 1500 лв. джанти и гуми, регистрирано с каско ... всичко.
Не съжалявам че го взех - никакъв ремонт не се е налагал.
Последна промяна от al_lukanov на 27 яну 2012, 09:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 26 яну 2012, 23:58

al_lukanov написа:sorry za latinicata. Moeto Mondeo 2005 go kupix February 2011 benzinovo na 73 k km s dva 4ifta djanti i gumi za 12k lv. ako ti pomaga da se orientirash v cenite.
Ето за латиницата:
http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php
Иначе и аз съм на мнение че цената от 8000 лв. е добра, но това са си лични работи.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
Дмитарчо
потребител
потребител
Регистриран: 03 окт 2009, 19:56
Модел на автомобила: Ford Mondeo Estate MK3 Ghia /2003/ 131 Hp

Мнение от Дмитарчо » 27 яну 2012, 08:28

Толкова добра .. че чак съмнително добра ;) Но преди да се види колата ... не може да с екоментира така на изуст. Колегата ще си прецени ... ще пообиколи ... ще си намери кола - щом е намерил пари за даване :P

hotblooded
потребител
потребител
Регистриран: 30 дек 2011, 13:17
Модел на автомобила: Мондео МкIII 2.2 TDCi

Мнение от hotblooded » 27 яну 2012, 08:57

Дмитарчо написа:Толкова добра .. че чак съмнително добра ;) Но преди да се види колата ... не може да с екоментира така на изуст. Колегата ще си прецени ... ще пообиколи ... ще си намери кола - щом е намерил пари за даване :P
8 бона си е нормална цена за тази кола, просто човека явно не е търгаш да я пусне за 9 и да играе театър, че като кандиса на 8 някои да си мисли че го е "счупил"... Всеки си има право да си оценя труда и имуществото, а и наистина е обидно (поне за мен) да ми "чупят" цена преди да са видели колата....
Изображение

Любо
Администратор
Администратор
Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
Контакти:

Мнение от Любо » 27 яну 2012, 09:30

Да ти напиша за показанието за разхода.
Т.нар. моментен разход който Мондеото показва (а доколкото съм чел по форума и всички останали модели на Форд до 2007г) е всъщност средния разход от момента на нулиране на километража и показанията за разхода. Например пълниш до горе, нулираш километража, нулираш показанието на трип-а за разхода и тръгваш. И той почва да ти показва усреднен разход за изминатия път.
В момента борда ми показва 9/100 разход. Като това е усреднено от два резервоара нафта (след два дни ще свърши втория). До преди да падне снега ми показваше 8,7/100. Знаеш, че при сняг на пътя разхода се вдига заради по-високото съпротивление. Освен това колата работи много на място сутрин докато я изровя изпод снега, а това вдига показанието на борда защото прехода през това време е 0км. Т.е. няма вграден алгуритам за работа на време, а само за изминат път.
От профила ми можеш да виждаш къде живея и какво Мондео карам, а работя в Павлово. Минавам в едната посоко около 10 км, знаеш какъв е трафика сетрин и вечер, прецени си дали разхода ти изглежда приличен.
За мен е приемлив. Зареждам 1 път в месеца при този режим на каране.
Относно C-max не вярвам да харчи повече от Мондеото, вярно че има по-голямо челно съпротивление, но мисля, че е по-лек. Освен това в градски условия по-високото челно съпротивление не е толкова решаващо. То има значение при по-високи скорости...

Потребителски аватар
Дмитарчо
потребител
потребител

Мнение от Дмитарчо » 27 яну 2012, 11:39

Дмитарчо написа:Толкова добра .. че чак съмнително добра ;) Но преди да се види колата ... не може да сe коментира така на изуст.
Съгласен съм с теб. "Не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава" Човека ако реши може и 20 к да си иска на колата - лошо няма ;) Просто споделям, че преди около 2 месеца търсих Мондео Седаново или ХечБек .... за под 10 000 хл. нямаше ;) и то до 2003-04 година.И това габровското стой от тогава. Не познавам човека който го продава, нито съм го виждал в града мондеото .. не искам да казвам нищо лошо за когото и да е било или за която и да е кола ;)
Със Здраве и полека в снега.

siic
потребител
потребител
Регистриран: 21 яну 2012, 17:28
Модел на автомобила: fiesta

Мнение от siic » 27 яну 2012, 21:52

Окото ти хваща веднага! Благодаря за включването, за мнението и за забележките! Вече отпада тази кола.

Ето какво намерих днес http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details" onclick="window.open(this.href);return false;
но ако цената е един път странна, момчето се държеше по телефона 3 пъти страно ;)

Потребителски аватар
Дмитарчо
потребител
потребител

Мнение от Дмитарчо » 27 яну 2012, 23:34

Е поне ти е в София ... бягай да я гледаш докато не я е лапнал някой друг - ако найстина е прфектна ;) Но задължително и направи една компютърна диагностика в МП ... найстина е съмнотелна цената.

al_lukanov
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2011, 12:14
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 2005 sold, Fusion 1.4 TDCI 2009 sold, Focus 1.6 Ecoboost 2012 sold, Volvo V60 2016, Toyota LC120 2008

Мнение от al_lukanov » 28 яну 2012, 01:19

Поискай в МП сервизната история. Аз така попаднах на една с челен удар. Добре че имах познат в МП та я видяхме.

hotblooded
потребител
потребител
Регистриран: 30 дек 2011, 13:17
Модел на автомобила: Мондео МкIII 2.2 TDCi

Мнение от hotblooded » 28 яну 2012, 09:21

al_lukanov написа:Поискай в МП сервизната история. Аз така попаднах на една с челен удар. Добре че имах познат в МП та я видяхме.
И да нямаш познат, плащаш 36лв и пускаш молба до управителя със номера на колата или VINа и ти я вадят.... Все пак 36 лв са нищо на фона на 7-8 бона!
Ако е купувано 2007ма от Мотопфое би трябвало да е в гаранция - май даваха 5 години на Мондео от 2007ма ?
Изображение

kaka75
потребител
потребител
Регистриран: 25 яну 2011, 14:01
Модел на автомобила: focus c-max 2004

Мнение от kaka75 » 22 фев 2012, 16:39

Аз си купих Фокус ц-макс 2004г. 2.0 TDCI - 136к.с. Карам го вече малко повече от година и съм супер доволен . Върви като самолет , вози комфортно , има достатъчно място ( с две деца съм ) и не на последно място гори малко ( Русе- Несебър - 4.7 л. на 100 км. с нафта на еко и ромпетрол, на връщане- 5.6 с нафта на омв), като куфари нямаше само по главата ми :D . Съветвам те да избереш този двигател . Преди да вземеш обаче направи диагностика . Евентуални проблеми може да имаш с дюзи и демферен маховик . Колата изглежда тежка , но е към 1400 кг. Климатика на този мотор не се усеща .

Fiesta_IGI
потребител
потребител
Регистриран: 13 дек 2010, 12:24
Модел на автомобила: FORD C-Max 2.0 FACE 2016

Мнение от Fiesta_IGI » 15 сеп 2015, 12:58

Чети чети,информациа никаде не видях.Секой си хвале колата,така както секой си ебе жената.Извинявам се за израза,но никва полза от форумите.Отговора на въпросите идва след месеци диялог,на края виждам на много теми,абе иди на майстор.Нали сме собственици на едни и същи марки,даже и модели,като съм минал през сервиза и мога да споделя ,споделям,тук много рядко споделят хора,какво му било,какво направил и от какво видял файда.
May the FORD be with you!
Докато човек умре, все ум събира и пак без ум умира

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”