Температурният датчик на Focus

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
freon
потребител
потребител
Регистриран: 18 фев 2011, 16:43
Модел на автомобила: форд фокус 1.6 16V Ghia 2000g.
Контакти:
Status: Извън линия

Re: Температурният датчик на Focus

Мнение от freon » 25 ное 2011, 14:41

проблема не ти е в цвета на антифриза и аз моя го взех тая година със син антифриз и все още е със син вече 3-4000км няма проблеми проблема си беше чисто в термостата поне моя случай иначе добре ти е разхода аз съм с фобос и около 9л ми е разхода на 100км

Потребителски аватар
freon
потребител
потребител
Регистриран: 18 фев 2011, 16:43
Модел на автомобила: форд фокус 1.6 16V Ghia 2000g.
Контакти:

Мнение от freon » 18 апр 2012, 20:21

някой имал ли е подобен проблем температурата по време на движение си е ок но дойде ли баир и като я настъпеш за да го превземеш и Т скача много рязко отпуснел ли педала и пада и като свалиш предавка няма проблем????

Tsirkov
потребител
потребител
Регистриран: 19 мар 2009, 15:52
Модел на автомобила: Ford C Max 2.0

Мнение от Tsirkov » 19 апр 2012, 10:01

freon написа:някой имал ли е подобен проблем температурата по време на движение си е ок но дойде ли баир и като я настъпеш за да го превземеш и Т скача много рязко отпуснел ли педала и пада и като свалиш предавка няма проблем????
Аз имам абсолютно същия проблем с стрелката. Отива в червеното по баир когато съм на 5 скорост като мина на 4 няма проблем. Сменях Термостата, датчика на главата и антифриза, но така и не се оправи. И така вече карам година и половина без други проблеми освен стрелката де. Просто смъквам една предавка по надолу в байрите и така. Единственото лошо нещо което забелязах е че веднъж като се мръдне леко стрелката и вентилаторите започват да се въртят и не спират докато не угася колата, а това значи че на дълъг път постоянно се въртят. Някой ден като се опарича може да сложа този термостат който отваря на 74 градуса, току виж се е оправила :)

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 19 апр 2012, 20:43

Заключена

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”