питане за едно масло
-
- потребител
- Регистриран: 11 юли 2005, 00:34
- Модел на автомобила: Fiesta 1.3mi '93
- Контакти:
- Status: Извън линия
питане за едно масло
Аз съм с Elf 15w40, на 1000 км. трябва да си доливам по 100мл. Дотук добре... само че като трябва да долея и нямам такова - какво правя? Значи понеже ме чакаше дълъг път трябваше спешно да намеря решение иии ... OMV - купих 1л от тяхното уж австрийско 15w40 (за 4лв бутилчицата
(цената показва колко ще е "качествено" ама ... нямах голям избор) - хубаво - долях - сега пак съм за доливане ама не знам дали да доливам пак от него?!
някакви съвети?

някакви съвети?
Когато животът ти поднесе лимон - направи си ЛИМОНАДА

- la4o
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
- Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
- Контакти:
:)
Това, че нямаш масло от това което е в колата ми говори, че не си го сменял ти... От друг твой пост видях, че отскоро си собственик на колата... (май беше 2 месеца - 1000 км.... хм, май се връзва...) Ако разсъжденията ми дотук са правилни и положението е такова, че този от който си купил колата ти е обяснил, че не е мислел да я продава до последно и оня ден и е сменил маслото, моя съвет е да си го смениш цялото. Така първо ще си сигурен в смяната и маслото, второ ще ти отпадне проблема за който питаш 
За масло аз лично препоръчвам Мото-Пфое. Отиваш и си го купуваш от там и сменяш където решиш другаде, но в никакъв случай пак там (смяната е скъпа)
А какво конкретно масло да сипеш... В това мисля, че нямам необходимите познания и ще оставя колегите да се изкажат. Ти може да прегледаш и другите теми... Много се изписа за маслата.
--- offtopic ---
Добре дошъл в клуба! Очакваме те на срещите. Там е като в трамвая. Винаги има място за оше един

За масло аз лично препоръчвам Мото-Пфое. Отиваш и си го купуваш от там и сменяш където решиш другаде, но в никакъв случай пак там (смяната е скъпа)

А какво конкретно масло да сипеш... В това мисля, че нямам необходимите познания и ще оставя колегите да се изкажат. Ти може да прегледаш и другите теми... Много се изписа за маслата.
--- offtopic ---
Добре дошъл в клуба! Очакваме те на срещите. Там е като в трамвая. Винаги има място за оше един

-
- потребител
- Регистриран: 11 юли 2005, 00:34
- Модел на автомобила: Fiesta 1.3mi '93
- Контакти:
Мерси за съвета за Мото-Пфое 
Но до смяната да доливам ли от това дето съм взел? не съм сигурен доколко добре би се отразило на двигателя...
ужким са съвместими
А колата е нов внос - маслото ми го смениха в сервиз, пробега от близо 2000км за 2та месеца от които я имам не е голям, но все пак заради скъпия бензин гледам когато мога да не съм с колата.

Но до смяната да доливам ли от това дето съм взел? не съм сигурен доколко добре би се отразило на двигателя...

А колата е нов внос - маслото ми го смениха в сервиз, пробега от близо 2000км за 2та месеца от които я имам не е голям, но все пак заради скъпия бензин гледам когато мога да не съм с колата.
Когато животът ти поднесе лимон - направи си ЛИМОНАДА

- vlad
- потребител
- Регистриран: 22 мар 2005, 17:51
- Модел на автомобила: Mondeo MK III '07, 2.2 TDCi Ghia, sedan
- Контакти:
Ако разбирам правилно маслото си го сменял ти след като си я купил. Според мен е основно правило като сменяш масло винаги вземаш и допълнително 1л. от същото още при смяната.Още по-вече за току що купена кола, защото често става точно като в твоя случай.monov написа:А колата е нов внос - маслото ми го смениха в сервиз,
Иначе наистина при еднакви масла и параметри няма да имаш проблем, но наистина е и въпрос на качество.А най-добре е да си купиш от това което си сложил, дори да ти отнеме повече време, едва ли не може да се намери - аз лично така бих направил.И мото мнение при смяна е Моторкрафт от Мото Пфое.Успех
Последна промяна от vlad на 17 дек 2005, 03:42, променено общо 1 път.
- chains
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2005, 23:25
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier
За Зетеците /какъвто е и твоя мотор/ Само 5В30 от МП - струва 64 туба от 5л; единствената алтернатива, която до момента съм открил из родните магазини /и баща ми има от скоро Монди 2.0, та се поразрових/ е Мотул 5В30 "Форд Специфик", но цената му е 93-96лв!
Карането с друг тип масло ще доведе до съсипването на хидравличните повдигачи!
-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
zaprqn написа:здравейте аз пък имам въпрос относно масло comma 15w40 направил ли сам грешка като сам сложил от него сега ми предстои смяна, смятам да го сменя с 5w30 каквито са и препоръките за мотора ми а той е zetec-e 1.6 88p.h 16v какво ви е мнението ще има ли промяна с 5w30

chains написа:За Зетеците /какъвто е и твоя мотор/ Само 5В30 от МП - струва 64 туба от 5л; единствената алтернатива, която до момента съм открил из родните магазини /и баща ми има от скоро Монди 2.0, та се поразрових/ е Мотул 5В30 "Форд Специфик", но цената му е 93-96лв!
Случайно някой от вас да е видял от кога е темата и нужно ли е да вадим такива теми от пепелта.