Проблем с АГУ
-
- потребител
- Регистриран: 09 юни 2012, 19:36
- Модел на автомобила: Ford Sierra 1.8 89''
- Status: Извън линия
Проблем с АГУ
Здравейте!Проблемат ми е следният:
Имам Форд Сиера от 89 година карборатор и има газова уредба.Наскоро започна да ми прави мизерии и да неиска да пали на газ изобщо,първо трябва на бензин и след това няма проблеми.Случвало се е също така да губи и ускорение по време на път или да се изгася двигателя.Някой има ли идея от какво може да е,електроника , филтри?
Поздрави !
Имам Форд Сиера от 89 година карборатор и има газова уредба.Наскоро започна да ми прави мизерии и да неиска да пали на газ изобщо,първо трябва на бензин и след това няма проблеми.Случвало се е също така да губи и ускорение по време на път или да се изгася двигателя.Някой има ли идея от какво може да е,електроника , филтри?
Поздрави !
- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Re: Проблем с АГУ
Предполагам че главния виновник е изпарителя, защото единственото нещо което ползваш от карба е дросела, който се отваря.
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
-
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
- Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV
Има и филтър на газовия клапан.
Също ако изпарителят е ел. се задейства с ток, ако е вакуумен - още едни маркучи за проверка (и още повече части в изпарителя, които е възможно да правят проблеми). А отделно и начинът по който се настройват половината 'Lovato' разбрах, че няма нищо общо с препоръките от производителя и зависи на какъв газаджия ще попаднеш. Я кажи поне какъв ти е изпарителят.
Също ако изпарителят е ел. се задейства с ток, ако е вакуумен - още едни маркучи за проверка (и още повече части в изпарителя, които е възможно да правят проблеми). А отделно и начинът по който се настройват половината 'Lovato' разбрах, че няма нищо общо с препоръките от производителя и зависи на какъв газаджия ще попаднеш. Я кажи поне какъв ти е изпарителят.
- koinov_bg
- потребител
- Регистриран: 24 дек 2009, 10:39
- Модел на автомобила: Форд Сиера мк1 2.0 115к.с
deaster написа:Здравейте!Проблемат ми е следният:
Поздрави !
Колега даи повече инфо за стопанисването на автомобила от когато е в твоите ръце.
Тоест караш го от еди си колко хил км сменял си еди кво си и тем подобни неща.Филтри кабели свещи ремонт на испарител ако е правен и тн.
Искам тази информация за да мога да ти дам адекватен съвет,а не да ти кажа праи това това и това и накрая нищо да не стане.
Много хоре подценяват факта че като карат с АГУ дълго време авотмобила не се нуждае от мин грижи от към по честа подмяна
на възлови електрически елементи.Тоест капачки палци свещи кабели и въздушни филтри.
По добре мъртъв,но пич от колкото жив,но педал