прегрях колата и светна чека

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
joyyyyy
потребител
потребител
Регистриран: 26 юли 2012, 13:24
Модел на автомобила: focus
Status: Извън линия

прегрях колата и светна чека

Мнение от joyyyyy » 26 юли 2012, 13:46

здр колеги!нов сам вав форума. извинявам,ако пуска съща тема.та да си дойда на думата.имам фокус 1.6 16v ztec s 99.онзи ден,като се прибираь от китен,колата загря,после светна чека и горния датчик(мисля,че е за накладките)при,което колата явно си влиза вав авариен режим,защото почна да тресе една,такава.угасих я пак запалих вече не тресеше.отварямкапачка и нямаше вода.после,като доливах ми зима,около 3л.интересното е ,че датчика за темп,не го отчете,седеше си насредата.ще сам ви мн благодарен,ако ми помогнете.на др ден като отидах я палнах пак и си ряаботеше нормално,но не сам я карал,обаче chek-a продалжава да свети.и се изнявам се още 1 път,ако не е за тука темата или е пускам пак.

justman
потребител
потребител
Регистриран: 27 май 2012, 19:29
Модел на автомобила: ford focus 1.8 tddi 90ps.

Re: прегрях колата и светна чека

Мнение от justman » 26 юли 2012, 17:22

Ми според мен както си писал да караш с ВОДА си е престъпление спрямо колата ти....там би трябвало да има АНТИФРИЗ!Да не кажем,че за твоят автомобил трябва и да е червен! или long life.Не знам дали знаеш ама една от основните роли на антифриза не е само да не замръзва а и да ОХЛАЖДА мотора както и да смазва редица други елементи по веригата.Та по въпросът ти защо изчезва водата гарнитура на глава в следствие на всичко което описа.Според мен отговорът е и във въпросът ти.

joyyyyy
потребител
потребител
Регистриран: 26 юли 2012, 13:24

Мнение от joyyyyy » 27 юли 2012, 14:14

извинябам се-беше с антифриз,не с вода и беше наистина червен

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 27 юли 2012, 16:06

Иди на диагностика да ти кажат каква грешка е записана.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

cvetan.cenkov
потребител
потребител
Регистриран: 15 ное 2009, 19:27

Мнение от cvetan.cenkov » 27 юли 2012, 18:15

Не се притеснявай Това че е притресла е защото компютъра е ограничил оборотите и е изключил втори и трети цилиндър за да не прегрее мотора Това е една от защитите на мотора против прегряване

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”