Автоматично вдигане на стъкла?!

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
lerokal
потребител
потребител
Регистриран: 14 апр 2010, 15:09
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 tddi 90ps
Status: Извън линия

Автоматично вдигане на стъкла?!

Мнение от lerokal » 31 юли 2012, 11:16

Добър ден, вчера си сложих дистанционно централно заключване HS-886c. Свързах всичко, даже и багажника :D , но си нямам на идея как да свържа автоматичното вдигане на прозорците (при заключване подава 30 сек. сигнал по 1 кабел), защото първо, че трябва постоянно да съм на контакт, за да работят прозорците и второ, че ако навържа 4те прозореца на кабела от централното, когато натисна вдигането, без значение от кой прозорец, ще се вдигат всичките. Ако някой има някаква идея или опит с това нека сподели. :)

peigera
потребител
потребител
Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.

Re: Автоматично вдигане на стъкла?!

Мнение от peigera » 31 юли 2012, 12:04

Колега, това се прави с отделен модул който подава захранване към машинките на стъклата и няма нужда да е на контакт. Освен това самия модул има защити по ток и когато получи сигнал, че колата се заключва той подава напрежение на стъклата и когато някой от прозорците е затворен той дърпа няколко пъти повече ток и веднага сработва именно тази защита по ток и изключва захранването към съответния прозорец . Ако имаш въпроси пиши ми ще ти помогна със схеми и информация. УСПЕХ _friends_

lerokal
потребител
потребител
Регистриран: 14 апр 2010, 15:09
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 tddi 90ps

Мнение от lerokal » 31 юли 2012, 12:14

peigera написа:Колега, това се прави с отделен модул който подава захранване към машинките на стъклата и няма нужда да е на контакт. Освен това самия модул има защити по ток и когато получи сигнал, че колата се заключва той подава напрежение на стъклата и когато някой от прозорците е затворен той дърпа няколко пъти повече ток и веднага сработва именно тази защита по ток и изключва захранването към съответния прозорец . Ако имаш въпроси пиши ми ще ти помогна със схеми и информация. УСПЕХ _friends_
Мерси колега, аз знам за тези модули. Искам да видя дали без него може да се получи играта с вдигането. ;)

peigera
потребител
потребител
Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.

Мнение от peigera » 06 авг 2012, 19:56

Фокуса няма ли комфорт модул заводско? Ако има ще стане лесно ако не е силно препоръчително да е с този допълнителния модул защото има защита по ток.

Потребителски аватар
Apostle
потребител
потребител
Регистриран: 18 юли 2012, 09:45
Модел на автомобила: .:: Фокусник ::. 1.8 TdDi '01

Мнение от Apostle » 15 авг 2012, 20:09

Здравейте колеги,
скоро се сдобих с Фокусник '01 1.8ТддИ 3 врати интересува ме по какъв начин мога да разбера имам ли комфорт модул, ако има по какъв начин работи дигането на прозорците (автоматично след централното) или се задържа бутона за заключване, за да се дигнат и как да проверя какво не му е наред :)

Благодаря Ви предварително.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”