Система против боксуване при Транзит 2.5Д '99?
-
- потребител
- Регистриран: 09 апр 2010, 08:31
- Модел на автомобила: Mondeo
- Status: Извън линия
Система против боксуване при Транзит 2.5Д '99?
Имам копче на което има картинка с боксуваща гума и разбрах, че е някаква система против боксуване работеща съвместно с АБС-а. Наложи ми се да ползвам тази екстра, едната гума ми остана във въздуха и съответно натиснах бутона, но нищо не стана, после опитах и върху трева, но винаги въртеше само едната задна гума. Мисля, че АБС-а работи, защото като натискам рязко спирачката го усещам и чувам.
Моля за малко пояснение и евентуално как да си оправя екстрата.
Мерси!
Моля за малко пояснение и евентуално как да си оправя екстрата.
Мерси!
- mladen1984
- потребител
- Регистриран: 14 апр 2006, 12:16
- Модел на автомобила: ford scorpio 2.8i Ghia 204к.с.автоматик
ford scorpio 2.0i Ghia 136k.c. DOHC (1995)
ford scorpio 2.9i Ghia 210k.c. V6 (1995)cosworth - Местоположение: Пловдив
Re: Система против боксуване при Транзит 2.5Д '99?
Системата се назовава TCS и подпомага потеглянето на двигателните колела когато са върху лед,сняг, пясък, кал, вода и т.н.Работи съвмесно с ABS системата или по-точно използва сигнала от ABS осезателите(които следят въртенето на колелата).Когато някое от колелата започне да боксува датчика на ABS подава сигнал към TCS системата.Тя отчита това и чраз спирачните тръбопроводи се разтоварва боксуващото колело, като в съсщия момент се предотвратява подаването на газ, посредством механичен или електронен път към дросела.Всичко това става за части от секундата.Системата е доста ефективна и почти всички западни модели я имат.
Когато натиснеш бутона - СИСТЕМАТА СЕ ИЗКЛЮЧВА и светва жълта лампа(със символ боксуващо колело) на таблото, докато не я активираш пак!При запалване на двигателя тя автоматично се включва.
Дано съм бил ясен
Когато натиснеш бутона - СИСТЕМАТА СЕ ИЗКЛЮЧВА и светва жълта лампа(със символ боксуващо колело) на таблото, докато не я активираш пак!При запалване на двигателя тя автоматично се включва.
Дано съм бил ясен

-
- потребител
- Регистриран: 09 апр 2010, 08:31
- Модел на автомобила: Mondeo
Много благодаря за отделеното време и внимание, значи аз съм действал погрешно, мислех си че включвам системата, а всъщност съм я изключвал. Лошото е, че си боксувам празен и не усещам ефект от системата(спрях да натискам копчето) може да има нещо неизправно. Ще се наложи да я погледне човек, който разбира. В София, къде бих могъл да намина за един общ преглед?
- BIGFORDFAN
- потребител
- Регистриран: 03 май 2007, 05:06
- Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate
Нормално си е всичко според мен колега, аз карам Спринтер 2006год. с ESP и ASR, но празен е просто неуправляем! С включен или изключен ASR почти нулев ефект, слагай 200 кила отзад и си снегорин. Поздрави!