Обикновенна газова уредба за фиеста1998

Остана ли някой да кара на бензин? LPG, Метан. Съвместимост, проблеми, препоръки.
Iamhere
потребител
потребител
Регистриран: 19 ное 2010, 20:15
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 16v 75hp
Status: Извън линия

Обикновенна газова уредба за фиеста1998

Мнение от Iamhere » 26 авг 2012, 18:45

Здравейте колеги.Благодаря за хубавия форум.Моля ви бихте ли ме посъветвали как да си газифицирам колата.Автомобила е форд фиеста 1.25куб zetec-s пълна инжекция с пластмасови колектори.Знам че ще кажете че трябва да сложа газов инжекцион ама нямам възможност,изплащам заем.Мога да отделя 400 максимум500лева.Искам да ви попитам понеже не разбирам дали може да сложа обикновенна газова с ламбда контрол,емулатор на дюзи ,кихалки(4 на дюзите и една преди MAFа).Трябва ли да има адванс процесор?Извинявайте за досаждането.

Потребителски аватар
pifivo1
потребител
потребител
Регистриран: 06 май 2007, 10:51
Модел на автомобила: ford fiesta studio 1.25 16V zetec s газов инжекцион

Re: Обикновенна газова уредба за фиеста1998

Мнение от pifivo1 » 26 авг 2012, 19:49

Според мен е по-добре газов инжекцион, за да нямаш после ядове. Видях, че си писал че нямаш възможност, но има газови инжекциони на изплащане. За Фобос зная, че предлагат, а за други трябва да провериш.

Iamhere
потребител
потребител

Мнение от Iamhere » 26 авг 2012, 20:03

Благодаря колега ама не мога и да изплащам.Знам че е най добре ГИ ама желанията ми не съвпадат с възможностите.Като чета по другите форуми(Рено,Мазда и др.)има някакъв шанс.Има фиести като моята с обикновенна газова и мен ме интерсува каква е окомплектовката.Мисля че трябва да стане нещо като газова моноинжекция.И кихалки,кихалки навсякъде :D

peigera
потребител
потребител
Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.

Мнение от peigera » 26 авг 2012, 20:47

Колега, монтирал съм на няколко зетека обикновени газови. Моето мнение е, че зетек го понася сравнително добре стига да е изправен от към запалителна система. Няма да ставам банален с казваното от много хора за читави свещи и кабели. Да застраховай се добре с ,,кихалки,, и успех. Съвета ми е една газова втора ръка. Аз на колата на майка ми (мицобиши коЛ :lol: 1,3L и цели 75к.с. ама де ли са избягали тия коне и следите им ги няма.) сложих втора ръка газова която взех с всичките и джунджурии за 50лв. Не мисля, че си заслужава пари за нова. А в светло бъдеще се надявам да събера пари да и сложа един инжекцион тъй като аз съм МНОГО доволен от моя който е Ренцо Ланди слаган в Бургас (грешка която няма да допусна втори път) но НАСТРОЙВАН ВЪВ ВАРНА по обективни за мен причини. Разход след едномесечно ходене всеки ден на настройки в Бургас 14/100 извън градско. Разход след едно ходене до Варна и настройване от човек на име Славчо (0888 600 878) (ако модераторите го сметнат за реклама моля изтрийте го но аз смятам, че ще съм полезен и ще спестя много средства и нерви на други хора) колата ми започна да гори 7,5-9 газ което смятам, че за двигател като моя (колата от профила ми) е просто УНИКАЛНО ДОБРЕ.

Iamhere
потребител
потребител

Мнение от Iamhere » 26 авг 2012, 21:16

Благодаря колега.И аз си мисля за газова 2-ра ръка но проблема ми е че не знам какво друго ще ми трябва-емулатор за дюзи,ламбда емулатор,адванс процесор.За последния четох че не винаги се налагало да го има ,ЕКУто само променяло аванса.Обещавам ако стане да кача снимки и описание какво съм направил.

peigera
потребител
потребител

Мнение от peigera » 26 авг 2012, 21:55

не ти трябва емулатор за дюзи просто ги прекъсваш с релета или по точно с реле те се управляват по минус и плюса им е общ но внимавай от къде ще го прекъснеш гледай да е само на дюзите. Ламбда също не мисля, че ще ти трябва все пак едва ли имаш чек лампа а електрониката ти е такава, че види ли че всичко и е ок пак си работи извън авариен режим. Прекъсни си и бензиновата помпа пак с реле да не върти на празно. Попитай fordmaniac той е на ти с електрониката на фордовете и смятам че ще помогне. А и Наско модератора.

Iamhere
потребител
потребител

Мнение от Iamhere » 26 авг 2012, 22:54

Благодаря колега.Мисля да купя една газова втора ръка,плочка-смесител с подходящо фи от магазин за газ,реленца също нови от там.Кихалки също.Дали да търся ламбда контролер със стъпково моторче.Като чета в нета подобрява работата на газ,спестява гориво и контролира подаването на газ.

Iamhere
потребител
потребител

Мнение от Iamhere » 04 сеп 2012, 23:27

Здравейте колеги.Да ви кажа докъде стигнах.Днес купих газова уредба Ферони .Взех я от магазин с отстъпка.Уредбата включва бутилка25л,евроклапан с нивомер,маркучи,тръби,изпарител електрически ферони,газов клапан,автоматичен ключ,емулатор за дюзи,плочка,кихалка-всичко със скоби и т.н. за 280 лева(каквото съм дал такова съм и взел :D ).Така ми го окомплектова момчето от магазина след като прегледа колата.Днес след работа разгледах нещата и малко по малко започнаха да ми се проясняват.Монтажът ще е тия дни под надзор на майстор.Безпокои ме кихалката.Тя е клапа преди дебитомера с отвори.Един вид защитава МАФа(дебитомера)от гърмежи.Замислям се че ако карам на бензин от там ще смуче въздух който няма да е отчетен от дебитомера и разходът на бензин ще е голям.А ако съм на газ от там ще влиза непречистен въздух.Мисля да му сложа някакво кече като карам на газ а на бензин да го запушвам с нещо(гума или друго).Ама да стигна до там.Кихалки на колекторите не взех защото момчето от магазина каза че нямало нужда-били с малък диаметър и нямало да гърми там.В общи линии каза че нямало страшно ако гръмне ще избие през кихалката на въздуховода(преди МАФа).Та така.По нататъка ще пиша до къде съм стигнал а накрая ще снимам.
ПП-Намерих гумата която се слага на отворите на дъното на една кутия.Вече всичко си дийде на място и предпазната клапа вече не ме безпокои :):

peigera
потребител
потребител

Мнение от peigera » 05 сеп 2012, 07:45

Тези дупки на клапата не трябва да са отворени. Аз лично предпочитам варианта на всеки колектор клапа, пък нека да си говори, че били с малък диаметър. Другия вариант е да сложиш спортен филтър който при гърмеж има голяма пропускливост и ще успява да изхвърля навън. Аз лично обаче не съм им фен на тези филтри тъй като имат толкова голяма пропускливост, че даже и боклуци пропускат с въздуха което пък от своя страна с времето скъсяват живота на двигателя. Успех с начинанието и дано стане както трябва. _friends_

Iamhere
потребител
потребител

Мнение от Iamhere » 09 сеп 2012, 22:56

Здравейте колеги,да споделя до къде стигнах.Монтирах газовата уредба.Отне ми около ден пред блока с един помощник като накрая отидох на един канал за да прокарам и укрепя тръбата от бутилката до газовия филтър и двата кабела от клапана на сондата и от нивомера.Пуснах ги до бензинопровода.Изпарителя го сложих зад двигателя малко по ниско от казанчето.Вода за него взех от парното.Вързах емулатора и ключа.За пълнене изрязах дупка до капачката за бензина,отляво е и бутилката 25 литра и най лесно ми беше за монтаж.На другия ден я качих при един познат майстор за преглед и настройка.Сипах газ за 10 лева и не иска да запали.Познатия ми каза че сигурно сондата е високо и ще трябва да я удължим.Накара ме да сипя за още 10 лева и колата запали на газ и започна да мърка като коте.Само като се прибирах колата изгасна на 2 пъти.Звъннах на моя познат и той ми каза да си уплътня въздушния филтър че кутията не е затворена плътно.Затворих я но пак гасне произволно.Мисля си след 2 дена опити че проблема е в ключа,реленцето му не струва(все пак е турски боклук).Иначе колата се държи отлично,пали идеално на гас.държи ниски обороти,върви добре като за газ само дето гасне изведнъж в движение и на място в произволни интервали.Мисля че това реленце е калпаво и изключва газовия клапан.Утре или други ден ще ида в магазина за консултации.Засега това е фиестата понася добре обикновенна газова уредба,по нататък ще споделя какъв е разхода и вървежа и при първа възможност ще кача снимки.Благодаря много на Peigera от Бургас за куража(ако се видим ще черпя)и на целия форум _friends_

Отговори

Върни се в “АГУ - Алтернативни Горивни Уредби”