хидравлична помпа

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
veso_yanev
потребител
потребител
Регистриран: 10 сеп 2012, 16:44
Модел на автомобила: ford fokus
Status: Извън линия

хидравлична помпа

Мнение от veso_yanev » 10 сеп 2012, 17:02

здравейте :)
аз съм нов във форума, но много моля за помощ :)
днес установих, че моя форд фокус (който по стъкла е произведен през 2001, и е моя собственост от 3 месеца) има изтичане на хидравлична течност в последствие като я закарах на сервиз ми казаха, че хидравличната помпа е за смяна, заедно с един обтегач(до колкото разбрах) и ме зарадваха с една цена нова около 1400 лева само за частите :( :( :( :? Въпросите ми са следните :) дали изобщо може да се кара без тази помпа за определен (минимален период от време) и дали няма начин да намеря помпа втора употреба на някакси не толкова тежка цена за мен :) :)
Предварително много благодаря за информацията, която ако можете ще споделите с мен :) :)

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Re: хидравлична помпа

Мнение от ЯЛТА » 10 сеп 2012, 17:26

Може да караш и да доливаш хидравлично масло, ако не тече много. Ако караш без хидравличната помпа ще се прецака и хидравличната рейка.Продават се на части ФОКУСИ тук, във форума, поразтърси се и ще си намериш. А това че тече, не значи непременно че помпата е за хвърляне, възможно е и да те "успиват", че е за смяна.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
aatri
потребител
потребител
Регистриран: 02 мар 2008, 21:33
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDDI 1999 г.

Мнение от aatri » 12 сеп 2012, 11:07

Виж тук колега !!!! http://www.avtochasti-online.bg/shop/se ... 0&from=786" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
StreetLife
потребител
потребител
Регистриран: 04 дек 2011, 18:29
Модел на автомобила: Фиат Мареа 1.6

Мнение от StreetLife » 12 сеп 2012, 22:36

СЪЩО ТАКА на помпата може да се прави ремонт. Има доста кадърни майстори които за едно 100 200 лв може да направят ремонт. На мене ми искаха 100 лв. за ескорт 98ма и ми дават нова рециклирана с година гаранция!!! Потърси и питай не се втурвай да вършиш дивотий. !!!

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”