Focus 99г. въпроси- загряване,перка, датчици
-
- потребител
- Регистриран: 15 сеп 2012, 10:56
- Модел на автомобила: ford focus/99g.
- Status: Извън линия
Focus 99г. въпроси- загряване,перка, датчици
Привет на на всички, миналата седмица закупих Фокус 99/2000г./1.6 всичко е стегнато всичко си работи .Понеже за първи път съм на Форд въпросът ми е.
Стрелката на температурата много бързо се покачва .Тръгва бавно ,и някак си се забързва ,преди да е стигнала до средата и до там.Нормално ли е ?
Не се включва перката на вентилатора стрелката е по средата и не мърда от там. Минах Шипка и не помръдна ни един милиметър на дясно ни в ляво .След това ме хвана задръстване бяха спрели движението за около 15/20 мин на 1скорост ,влачене и не се вдигна тази температура на таблото ,нито перката се чу.Нормално ли е?
Вера смених маслото и филтри в един сервиз не на форд споделих на майстора за това , помъчихме се на място с газ и включени консуматори ,но пак не мръдна стрелката нито перката.
Човека беше достатъчно любезен за да си поиграе,даже я включи компа през буксата под волана, и мери температурата от там, показваше към 90 със газ на място се покачи до 110/112 перката не се включи и стрелката пак не помръдна .Може да е нормално ,а може и да не са били реални тези температури от датчика ,каза момчето. Да си мътя ли акъла за това, или да си карам колцата с кеф ????
Стрелката на температурата много бързо се покачва .Тръгва бавно ,и някак си се забързва ,преди да е стигнала до средата и до там.Нормално ли е ?
Не се включва перката на вентилатора стрелката е по средата и не мърда от там. Минах Шипка и не помръдна ни един милиметър на дясно ни в ляво .След това ме хвана задръстване бяха спрели движението за около 15/20 мин на 1скорост ,влачене и не се вдигна тази температура на таблото ,нито перката се чу.Нормално ли е?
Вера смених маслото и филтри в един сервиз не на форд споделих на майстора за това , помъчихме се на място с газ и включени консуматори ,но пак не мръдна стрелката нито перката.
Човека беше достатъчно любезен за да си поиграе,даже я включи компа през буксата под волана, и мери температурата от там, показваше към 90 със газ на място се покачи до 110/112 перката не се включи и стрелката пак не помръдна .Може да е нормално ,а може и да не са били реални тези температури от датчика ,каза момчето. Да си мътя ли акъла за това, или да си карам колцата с кеф ????
FORD FOCUS 1.6 99г.
- ceco georev
- потребител
- Регистриран: 08 май 2008, 17:10
- Модел на автомобила: Focus 1.6 Zetec-s Ghia 99.Kombi.
Re: Focus 99г. въпроси- загряване,перка, датчици
Съмнява ме че ти е изгоряла лявата перка.Дясната е за климатика включва се и при авариен режим над 115гр.Извади бугсата на перките и подай директно ток от акумулатора за да провериш дали работят.Не е нормално при 110/112гр. да не се включва перка.Поведението на стрелката е нормално.Тя стои по средата от 80 до 115гр.Това го знам от личен опит че заради изгоряла перка за малко не си прегрях колата през юли.
-
- потребител
- Регистриран: 15 сеп 2012, 10:56
- Модел на автомобила: ford focus/99g.
И 2-те перки се включват с климатика ,или се бъркам. Ще слизам да проверяceco georev написа:Съмнява ме че ти е изгоряла лявата перка.Дясната е за климатика включва се и при авариен режим над 115гр.Извади бугсата на перките и подай директно ток от акумулатора за да провериш дали работят.Не е нормално при 110/112гр. да не се включва перка.Поведението на стрелката е нормално.Тя стои по средата от 80 до 115гр.Това го знам от личен опит че заради изгоряла перка за малко не си прегрях колата през юли.

FORD FOCUS 1.6 99г.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Като пуснеш климатика,- той автоматично включва втората перка- с бързите обороти. Въпроса е дали ти работи другата перка- на бавните обороти. За проба извади буксата и я свържи с директен ток и маса, за да разбереш дали работи.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО