Тече ми бензин Mondeo|| няма оправия ПОМОЩ
- bikercho
- потребител
- Регистриран: 06 авг 2009, 22:04
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 2.0 sedan Ghia,
Ford Mondeo MK1 2.0 sedan Ghia - Status: Извън линия
Тече ми бензин Mondeo|| няма оправия ПОМОЩ
Здр колеги таи като ще ходя тия дни на море напълних днес резервоара до горе и какво да видя както е пласмасовият резервоар трабата която идва от гърловината за наливането на бензина самата траба кадето влиза в резервоара от там тече и то доста има там нещо като пласмасов щуцер и там има нещо прецакано направо тече като чешма кажете как да отделя тази траба + щуцера от резервоара за да мога да сваля резервоара да видя какъв е проблема и да го направя благодаря ви предварително и ако някой е свалял резервоар на мондео МК2 ще съм му благодарен ако сподели всичко как става но варианта да се свали резервоара барабар с трабата както е на него е нулева защото тази тръба минава през целия заден мост тя е осукана като осмица
Последна промяна от bikercho на 07 окт 2012, 19:50, променено общо 1 път.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Тече ми бензин от резервоара Мондео МК2 ПОМОЩ
Не съм свалял резервоара, но за твое успокоение, и аз го пълних моя до горе- гърловината, тече колко изтече,- петно 3 метра дълго и 60 см. широко, пък спря. От тогава го пълня само директно преди пътуването.

Според мен си тече от отдушника на резервоара, защото е препълнен.

Според мен си тече от отдушника на резервоара, защото е препълнен.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- bikercho
- потребител
При мене не съм го пълнил до гърловината но тече като чешма направо и днес ще ходя при майстор да каже що е така
- ЯЛТА
- Потребител
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Лоша работа.bikercho написа:При мене не съм го пълнил до гърловината но тече като чешма направо и днес ще ходя при майстор да каже що е така
- bikercho
- потребител
Ето от този отвор който съм посочил със стрелка ми идва теча http://bikercho.snimka.bg/automobiles/m ... 8.27813777" onclick="window.open(this.href);return false;
- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Там се стяга маркуча от гърловината по която се стича горивото в резервоара, вероятно е хлабава или изгнила скобата, а може и маркуча да е нещо спукан, или остарял- напукан.
- bikercho
- потребител
При мене от гърловината до този отвор не е маркуч а метална тръба днес ходих при майстор развихме резервоара само да увисне надолу и самата траба я държи един пласмасов щуцер излезе тръбата и отвътре на отвора има гумено оплътнение сичко си беше наред но за всеки случей нахлузихме на тръбата 2 3 гумени опръстена който допълнително да уплътнят и го сглобихме напалних го пак и сичко заспа
дано не ми прави повече мизерий това

- bikercho
- потребител
Re: Тече ми бензин Mondeo|| няма оправия ПОМОЩ
Здр колеги мисля че разбрах от каде е проблема но не мога да го отстраня моля ако някое има инфо за това как се разглабя отдушника който в него има активен въглен там при този активен ваглен има нещо запушено защото като напълня резервоара с бензин и покарам примерно 10 тина мк отварям капачката на резервоара и се чува доста силно фффсссссс се едно отваряте безалкохолно демек излиза че по принцип бензина си прави налягане понеже се разширява в топлото но ако този отдушник не е запушен не трябда да прави налягане и да си изкарва налягането от там а пак в момента няма от каде да излезе това налягане и бензина тарси място от каде да излезе и избива там на съединението на резервоара с тръбата отиваща към гърловината кажете ми как се отваря този артивен въглен да го сменя ли не знам и аз благодаря предварително
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Нищо не е запушено, така е при всички, има магнитвентил, който отваря и пуска Бензиновите пари в колектора, като запалиш.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2008, 14:27
- Модел на автомобила: Mondeo 93' 2.0 16v Mondeo ST220 2,5Т
Corsa 99" 1.0 12v
Mondeo 99" 2.0 16v - Местоположение: Габрово
Смени уплътнението, за което стана дума по-горе. Струваше 12-15 лъва преди две години в М П.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
И да свисти,и да не свисти...все тая.Бензиновите пари си ги изсмуква периодично.
Вакуумът в резервоара приключи като проблем по времето,когато бензиновите помпи на повечето коли се потопиха в резервоарите и започнаха да подават от там горивото под налягане до мотора.Това беше горе-долу когато последната Лада 1500S слезе от конвейра.Беше доста отдавна,всъщност...От тия години до сега,фината механика дръпна доста напред,за електрониката да не говорим.
Вакуумът в резервоара приключи като проблем по времето,когато бензиновите помпи на повечето коли се потопиха в резервоарите и започнаха да подават от там горивото под налягане до мотора.Това беше горе-долу когато последната Лада 1500S слезе от конвейра.Беше доста отдавна,всъщност...От тия години до сега,фината механика дръпна доста напред,за електрониката да не говорим.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- bikercho
- потребител
Не е от самата гумичка която е там на снадката щото я сменяхме и добавихме допалнителни ама не е от нея прави някакво налягане което ме довежда на мисълта че този електромагнитен клапак който казвате че контролира налягането се е прецакал