Фокус 1,6 първо заглъхва, зачудва се и тогава се изфорсира
-
- потребител
- Регистриран: 15 ное 2012, 22:24
- Модел на автомобила: Focus
- Status: Извън линия
Фокус 1,6 първо заглъхва, зачудва се и тогава се изфорсира
Здравейте колеги, нов съм във форума и имам нужда от помощ за ново закупен Фокус 1,6.
Извинявам се, ако въпросите които задам са дискутирани, но прочетох няколко теми, но не намерих отговорите, които търсих, а и положението е спешно, защото не огледах достатъчно добре колата, баща ми я купи за себе си и сега изкачат проблеми, а той ми се цупи.
Конкретно - Фокуса е бензинов 1,6 Zetec SE, 2003 г, новата маска. Нямах възможност да го пробвам на пътя, не съм го карал и в сервиз. На вторият ден взе да прекъсва и да работи на 3 цилиндъра. Двигателя е прясно измит, след загряване и продухване се пооправи, но остана следният проблем - след като я запаля работи спокойно, но като дам газ да вдигна оборотите първо заглъхва, зачудва се и тогава се изфорсира, като загрее положението се подобрява, но пак я има тази закъсняла реакция. Тук четох за МАФ сензор, на на тази кола нещо не го намерих (освен ако не бъркам кое точно е). Мислех, че трябва да е на дебелия маркуч от кутията на въздушния филтър, към всмукателните колектори, но там няма нищо. От нямане на какво, свалих моторчето за празен ход и го почистих, беше поопушено и като пръсках обезмаслител в едната камера, протичаше и в другата. След тази процедура има още малко подобрение, но пак не е това което търся.
От какво може да е прави така, как да го оправя. Ако трябва да го закачам на диагностика, къде в Пловдив бихте ми препоръчали да го направя. Също ще съм благодарен за препоръки за сервиз от който сте доволни за обслужване в Пловдив.
Благодаря предварително на отзовалите се. Приемам съвети всякакви.
Извинявам се, ако въпросите които задам са дискутирани, но прочетох няколко теми, но не намерих отговорите, които търсих, а и положението е спешно, защото не огледах достатъчно добре колата, баща ми я купи за себе си и сега изкачат проблеми, а той ми се цупи.
Конкретно - Фокуса е бензинов 1,6 Zetec SE, 2003 г, новата маска. Нямах възможност да го пробвам на пътя, не съм го карал и в сервиз. На вторият ден взе да прекъсва и да работи на 3 цилиндъра. Двигателя е прясно измит, след загряване и продухване се пооправи, но остана следният проблем - след като я запаля работи спокойно, но като дам газ да вдигна оборотите първо заглъхва, зачудва се и тогава се изфорсира, като загрее положението се подобрява, но пак я има тази закъсняла реакция. Тук четох за МАФ сензор, на на тази кола нещо не го намерих (освен ако не бъркам кое точно е). Мислех, че трябва да е на дебелия маркуч от кутията на въздушния филтър, към всмукателните колектори, но там няма нищо. От нямане на какво, свалих моторчето за празен ход и го почистих, беше поопушено и като пръсках обезмаслител в едната камера, протичаше и в другата. След тази процедура има още малко подобрение, но пак не е това което търся.
От какво може да е прави така, как да го оправя. Ако трябва да го закачам на диагностика, къде в Пловдив бихте ми препоръчали да го направя. Също ще съм благодарен за препоръки за сервиз от който сте доволни за обслужване в Пловдив.
Благодаря предварително на отзовалите се. Приемам съвети всякакви.
Последна промяна от paci на 20 ное 2012, 20:11, променено общо 1 път.
Причина: заглавието
Причина: заглавието
-
- потребител
Re: Здравейте колеги, търся помощ за Фокус 1,6.
Колеги, никой ли не може да препоръча сервиз в Пловдив?
-
- потребител
- Регистриран: 15 яну 2011, 01:02
- Модел на автомобила: Форд Мондео 1,8 16v zetec , 95г.
Здр.колега за сервиз в Пловдив не мога да ти помогна,но мога да те насоча какво да провериш и като за начало виж кабелите и свещите как са и също профилактика на инжекторите може да се направи,защото може да има някой позапушен,друго за което се сещам е ламбда сондата и температурен датчик,но за тези неща си е най-добре качествена диагностика
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Много се чудя на хората, които си мият двигателите.Heruvim написа:... Двигателя е прясно измит...
Както ти е писал колегата, огледай хубаво кабелите... и най-вече към бобината.
Виж и самата бобина, леглата в които се щракват кабелите.
Сигурно е влязла вода, хваща патина и не контактува.

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Кабели , свещи това първо.Хубава слава на елкон имат сервиз Формула на бул.Южен от коматевския като идваш от дясно ти се пада на булеварда.Друг стабилен сервиз с хубав елкон имат в Авел (Бош сервиза на кукленско шосе,след хотел Родопи от ляво на булеварда) - голям сервиз е няма как да не го видиш.
Но щом като проблемите са започнали след миене на двигателя 99% проблема е контактен.Лула-свещ или кабел-бобина.
Но щом като проблемите са започнали след миене на двигателя 99% проблема е контактен.Лула-свещ или кабел-бобина.
-
- потребител
Благодаря за информацията.
И двата сервиза ги знам.
Двигателя не съм го мил аз, колата е нов внос и току що я бяха измили, двигател и купе. Целият мокет е мокър.
Покарах я малко и се пооправи. Тя от доста време не карана, като гледам колко са ръждясали дисковете.
Дано не се проявяват повече тези симптоми.
И двата сервиза ги знам.
Двигателя не съм го мил аз, колата е нов внос и току що я бяха измили, двигател и купе. Целият мокет е мокър.
Покарах я малко и се пооправи. Тя от доста време не карана, като гледам колко са ръждясали дисковете.
Дано не се проявяват повече тези симптоми.
-
- потребител
- Регистриран: 30 яну 2011, 15:48
- Модел на автомобила: focus 99г. 1.4-бензин
Re: Фокус 1,6 първо заглъхва, зачудва се и тогава се изфорсира
Здравей,колега!Същите симтом имах на моя фокус 1.4 бензин,в добавка завишен разход на бензин малко повече от л. на извънградско.Чистих дроселна клапа,маф,стъпково моторче.Имаше съвсем леко подобрение,но проблема си остана.Днес ходих в сервиз(от Бургас съм,иначе бих ти го препоръчал),момчето още като чу мотора каза че е от запалителната с-а.Закачи и замерва нещо на бубината и се оказа че е от нея.Не очаквах този проблем,понеже сум я сменял преди 17хил.,но след като сложи негова оборотна,всичко си дойде на място.Ако имаш възможност направи този експеримент,понеже да сменяш на сляпо ще ти дойде скъпичко.Нова бубина е 100-на лева,а употребявана не знаеш на какъв хал е.Надявам се да съм бил полезен.Успех