Лампа за Airbag и не работещ темпомат при Мондео МК3

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
HERTZov
потребител
потребител
Регистриран: 11 яну 2010, 12:53
Модел на автомобила: Mondeo mk3 ST 2.2 TDCi
Status: Извън линия

Лампа за Airbag и не работещ темпомат при Мондео МК3

Мнение от HERTZov » 30 дек 2012, 14:15

Здравейте, потърсих подобна тема, но не открих.
Проблемът ми е следния, днес от нищо и никъде при поредно спиране и палене започна да ми мига лампата на Airbag-а и след няколко минути каране свети постоянно. В последствие открих, че не ми работи, клаксона и темпомата.
Проверих бушончетата за Airbag-а под кормилото, две 7.5А, но са си ОК. Не намерих бушон за темпомата. Свалих еърбег-а и всички букси зад него. Няма нито една окислена или хлабава. Върнах всичко както си беше. Проблема остана.

Някакви идеи на какво може да се дължи?

На този клип проблема е абсолютно същия http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 8HVl_pcgQo

Благодаря ви предварително

Потребителски аватар
synthez 3D
Потребител
Потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008,

Re: Лампа за Airbag и не работещ темпомат при Мондео МК3

Мнение от synthez 3D » 30 дек 2012, 19:44

Темпомата няма отделен бушон,но бутоните на волана,заедно с аирбега са свързани посредством общ лентов кабел. Щом едновременно има проблем и с темпомата и с аирбега,значи е много вероятно да има проблем с лентовия проводник на волана.Представлява една лента с няколко проводящи слоя и е навит няколко пъти като пружина,за да не се оплита,когато волана се върти.Знам за няколко подобни случая при Фокус с повредена някоя от пистите на този лентов кабел и краен резултат като твоя.За да се стигне до този лентов проводник се сваля волана.Преди обаче да тръгнеш да разглобяваш е по-добре да минеш на една диагностика,за да видиш какви грешки са се записали,защото може да е и нещо друго.
Изображение

HERTZov
потребител
потребител
Регистриран: 11 яну 2010, 12:53
Модел на автомобила: Mondeo mk3 ST 2.2 TDCi

Re: Лампа за Airbag и не работещ темпомат при Мондео МК3

Мнение от HERTZov » 30 дек 2012, 21:32

И аз в това се съмнявам, спиралата на волана.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”