Проблем със CD на Мондео 2007 г.
-
- потребител
- Регистриран: 05 фев 2013, 21:51
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2007 г.
- Status: Извън линия
Проблем със CD на Мондео 2007 г.
Здравейте, проблемът е, че Sony-то /моделът е чейнджър с 6 диска/ спря да просвирва компакт дисковете. От няколко места, сред които и Мото-Пфое, разбрах, че бил често срещан проблем заради фината механика, която се разваляла след известно време. Обаче нямало вариант да се отремонтира, единствено може да се смени, но цената на нов е над 2000 лв, което не е изгодно. Предлагат ми варианти
1 - да сложа обикновено CD, а около него се слага рамка, която да закрие целия фабричен отвор в таблото
2 - китайски вариант на мултимедия за около 1000 лв, но отзивите от качеството не са добри
3 - европейска мултимедия отново с рамка около нея - качеството е по-добро от китайското, но е доста скъпо
Някой чувал ли е за подобен проблем и какво решение е имало?
1 - да сложа обикновено CD, а около него се слага рамка, която да закрие целия фабричен отвор в таблото
2 - китайски вариант на мултимедия за около 1000 лв, но отзивите от качеството не са добри
3 - европейска мултимедия отново с рамка около нея - качеството е по-добро от китайското, но е доста скъпо
Някой чувал ли е за подобен проблем и какво решение е имало?
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Re: Проблем със CD на Мондео 2007 г.
Имаше някъде информация за заяждане на механизма за вкарване и изкарване на дисковете,но сега не успях да я намеря.Ако влизат нормално е възможно четящото устройство да има нужда от почистване,което се прави като на всяко CD.Иначе от избрените алтернативи,аз бих се спрял на втората.Не виждам защо качеството на китайските мултимедии да е лошо.Имам такива и на двете коли и мога да кажа само хубави неща за звука, за работата и най-вече за функционалността.Ако все пак не искаш този вариант,можеш да потърсиш и същото Sony или с 1 диск,втора употреба за нормална сума.Варианта с рамки не ми изглежда никак добре,защото се разваля цялата визия на автомобила.
-
- потребител
2 пъти го почистваха механизма, изкарва няколко дни и отново същия проблем. Иначе дисковете влизат и излизат нормално, но когато са вътре самият механизъм почва да 'жужи' странно и тогава се разбира, че въобще няма да тръгне.
Относно китайските мултимедии чувам, че хубавите такива струват доста над 1000 лв, а за тази цена ще взема не-китайска. За по-евтините варианти знам, че звукът не е добър. За същото Sony на старо искат 500-600 лева, което ми се струва доста предвид, че не се знае дали същия проблем няма да се появи много скоро
Относно китайските мултимедии чувам, че хубавите такива струват доста над 1000 лв, а за тази цена ще взема не-китайска. За по-евтините варианти знам, че звукът не е добър. За същото Sony на старо искат 500-600 лева, което ми се струва доста предвид, че не се знае дали същия проблем няма да се появи много скоро
- synthez 3D
- Потребител
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
Звукът и на двете мултимедии,които имам е сравним със звука на оригиналните аудиосистеми,да не кажа по-добър.В единия случай го сравнявам със CD 6000,

а в другия със Sony.

Все пак най-добре е да се чуе как работи,преди да се купува,защото може да има и модели,които не работят както трябва.
а в другия със Sony.
Все пак най-добре е да се чуе как работи,преди да се купува,защото може да има и модели,които не работят както трябва.
-
- потребител
Къде е поставяно?
- synthez 3D
- Потребител
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
Аз съм си ги поставял и двете,но са купени от България.Има ги на доста места,особено в София.Поставянето не е нищо особено,защото са направени с оригинални фордовски куплунзи.Само изваждаш оригиналното аудио и включваш това.Е има и някои допълнителни неща,като например монтаж на GPS антената и др.,но свързване и рязане на кабели няма.
-
- потребител
бутоните на волана работят ли с тая мултимедия?
- synthez 3D
- Потребител
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
Да,разбира се,все пак мултимедията е правена за Форд,а и това беше едно от основните неща,които ме интересуваха,когато търсех какво да инсталирам.