Датчиците на таблото?
- billy_boy
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2006, 12:40
- Модел на автомобила: Audi a4 1.8TQ AJL, караше Sierra
- Контакти:
- Status: Извън линия
Датчиците на таблото?
Значи мойта сиера е 2.0и ефи и е с комп набор 88. Но на някои сиери има посредата при чесовника една количка която дава инфо за отворени врати ала бала. Като тук:

Какво трябва да направя за да си поставя и при мен?

Какво трябва да направя за да си поставя и при мен?

- Rick
- потребител
- Регистриран: 18 сеп 2005, 03:36
- Модел на автомобила: SCORPIO 2.9 V6 Ghia '93 FOCUS 1.6 Trend '08
- Контакти:
Компютърчетата на МК2 са два вида май. Този първия е по опростения вариянт който има количката с индикация за врати, лед на пътя, вода на чистачките, празен резервоар, дигитален часовник с хронометър, температури и дата.

А ето този е по-хубавия който освен всичко изброени показва и разхода на гориво, моментния или за цялото пътуване, колко остава да минеш и т.н.

Неможах много добре да разбера питането ти, защото по принцип всички имат индикацията с малката количка. Дори и твоя да е от по опростения вариянт пак трябва да я имаш.

А ето този е по-хубавия който освен всичко изброени показва и разхода на гориво, моментния или за цялото пътуване, колко остава да минеш и т.н.

Неможах много добре да разбера питането ти, защото по принцип всички имат индикацията с малката количка. Дори и твоя да е от по опростения вариянт пак трябва да я имаш.
- Rick
- потребител
- Контакти:
Ако е Ghia неможе да нямаш, дигиталния часовник е сериен на другите версии до 1990 и аналогов до 1993. Нови от МП ги има в ценовата листа 800лв с поръчка
По ebay от време на време има такива обяви, но доста бързо ги разграбват защото ги няма много и в чужбина.
Най-лесно ще е от моргата, от МК1 също става с малко нагласяне, ето как изглежда и той:

По ebay от време на време има такива обяви, но доста бързо ги разграбват защото ги няма много и в чужбина.
Най-лесно ще е от моргата, от МК1 също става с малко нагласяне, ето как изглежда и той:

- Cobra
- потребител
- Регистриран: 10 апр 2005, 12:55
- Модел на автомобила: Sierra 2.0 DOHC EFI
Ау идеално, ако мога да си намеря 1 такова ще бъде супер.
Нито една от двете не е Ghia...но ще пообиколя по моргите, дано намеря.
Много често ми се случва да ми стоят отворени вратите...приятели от стремежа си да ги затворят по леко(за което се радвам, че не ги тряскат) не ги затварят хубаво.Аз по принцип усещам когато е отворена някоя врата, но все пак...
Нито една от двете не е Ghia...но ще пообиколя по моргите, дано намеря.
Много често ми се случва да ми стоят отворени вратите...приятели от стремежа си да ги затворят по леко(за което се радвам, че не ги тряскат) не ги затварят хубаво.Аз по принцип усещам когато е отворена някоя врата, но все пак...
- Rick
- потребител
- Контакти:
Само да добавя за какво служат горните светлини, защото трудно се разпознават от снимката:
1. Износени накладки
2. Ниско ниво на водата за чистачките
3. Ниско ниво на охладителна течност
4. Ниско ниво на маслото
5. Ниско ниво на горивото
6. Колана не е сложен
Интересно защо на МК2 липсват някой от тези опции, които са доста полезни.
1. Износени накладки
2. Ниско ниво на водата за чистачките
3. Ниско ниво на охладителна течност
4. Ниско ниво на маслото
5. Ниско ниво на горивото
6. Колана не е сложен
Интересно защо на МК2 липсват някой от тези опции, които са доста полезни.
- Rick
- потребител
- Контакти:
Ако имаш интерес ще пиша на колегите от английския клуб и ще намерим схема за свързване на Ghia. Не би трябвало да има проблем, защото компютърчето си черпи информацията само, няма значение от двигателя. Даже и такива от Скорпио/Гранада стават с подходящото свързване, само дето те не пасват на таблото и трябва да се окачват другаде.
- billy_boy
- потребител
- Контакти:
Намерих в една морга но ми иска по 15 лв на компонент! И може да ми намери само количката датчиците отгоре за водите... и цялата кутийка за да се сложет в нея. По 15 лв на пластмаса. Без никво окабеляване защото "са извадени отдана и каблите са отишли за мед". Той като ме чу че искам да правя промени на според някои безполезни неща и вика дай да го цакам ЯКО! нз... За мен най-важното е това за разхода.

- Rick
- потребител
- Контакти:
Не звучи скъпо, но зависи как ги разделят тия компоненти... и най-важното дали работят! Щом нямат кабели значи нямаш гаранция че компютърчето вътре е читаво и неможеш да го тестваш. По-добре си търси цял комплект.
venom4o, хронометъра се включва по следния начин: Натискаш десния бутон 2 пъти и на мястото на часовника излиза 00:00. След това натискаи S бутона и хронометъра трягва. Ако искаш да го спреш пак натисташ S.
venom4o, хронометъра се включва по следния начин: Натискаш десния бутон 2 пъти и на мястото на часовника излиза 00:00. След това натискаи S бутона и хронометъра трягва. Ако искаш да го спреш пак натисташ S.
- billy_boy
- потребител
- Контакти:
Днес ходих и си свалих борд компютърчетата от сиера чиа МК1. Като на снимката. Те са общо 3. Тези горе лентата която показва за бензина и коланите... Часовника и количката. Прибрах се в къщи и реших да тествам започнах с най горната лента. Всичко работи системата е един лентов кабел първото краче на който е + и когато подадеш - на някои от останалите той светва. Идеално! Но от къде да ги зема аджеба тея минуси сега.
Продължих натам комшютърчето с чесовника - има 4 кабела кафяв червен и два бяло някви си (видомо минуси) това което оспях да постигна при тестове е само стартиране на осветлението на механичния чесовник и нищо друго
3то Количката там има 3 захранващи кабела + - и - при габартити. Всичко друго е - за различните неща появиха ми се звездички вратички фарове мигачи. Абе веселба готино е много тва най ме зарадва. Обаче не свети това за предния капак и незнам изобщо трябва ли да свети? Също така имам един чисто син кабел който не върши никаква работа.
Не ми е ясно също към него защо е зелената звездичка или синя не помня да не би да е за климатик? Сиерата дето го свалих от нея нямаше. Червената ми е ясна парното но тази.. нз.
Следва въпрос от къде да дръпна ток за сичките тези датчици. И също така идея как освен с два бутона на всяка врата да захраня индикацията за вратите. Защото заради алармата са вързани в общ кръг. Но в крайна сметка май- ще сложа по 2 бутона.
Е вие сте помощ.
Продължих натам комшютърчето с чесовника - има 4 кабела кафяв червен и два бяло някви си (видомо минуси) това което оспях да постигна при тестове е само стартиране на осветлението на механичния чесовник и нищо друго

3то Количката там има 3 захранващи кабела + - и - при габартити. Всичко друго е - за различните неща появиха ми се звездички вратички фарове мигачи. Абе веселба готино е много тва най ме зарадва. Обаче не свети това за предния капак и незнам изобщо трябва ли да свети? Също така имам един чисто син кабел който не върши никаква работа.
Не ми е ясно също към него защо е зелената звездичка или синя не помня да не би да е за климатик? Сиерата дето го свалих от нея нямаше. Червената ми е ясна парното но тази.. нз.
Следва въпрос от къде да дръпна ток за сичките тези датчици. И също така идея как освен с два бутона на всяка врата да захраня индикацията за вратите. Защото заради алармата са вързани в общ кръг. Но в крайна сметка май- ще сложа по 2 бутона.
Е вие сте помощ.

- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Не ми е позната системата на Сиера, но някой неща са като Скорпиото. Ако беше лято щях да отида до моргата и да огледам, но нямаш късмет в това отношение.
1. Звездичката всъщност е снежинка. При мен има 2 - Бяла и Червена. Бялата светва, когато външната температура е между 0 и 4 градуса, а Червената при 0 и по-ниска температура. Ще трябва да си сложиш някакво термо реле за да ти работи тази екстра.
2. Вратичките на автомобилчето светят при отворена врата, но има една тънкост. Когато моята врата е отворена свети плафона в купето. Ако я затвориш, но не както трябва (ключалката не е щракнала и вратата стърчи 5-10 милиметра) плафона гасне, но не и индикацията за отворена врата и централното заключва и после отново отключва. Следователно вътре в самата брава има датчик който подава информация на компа.
3. Виж, че има и индикация за светлините. В зависимост къде имаш изгоряла крушка ти свети и съответната лампа.
4. Последно. При мен като запаля всичко светва по таблото и след 2-3 секунди остават да светят индикациите за повредени задни светлини. След натискане на спирачката те огасват, т.е. нулиране на теста на компа.
Имаш доста интересна задачка. Успех!
1. Звездичката всъщност е снежинка. При мен има 2 - Бяла и Червена. Бялата светва, когато външната температура е между 0 и 4 градуса, а Червената при 0 и по-ниска температура. Ще трябва да си сложиш някакво термо реле за да ти работи тази екстра.
2. Вратичките на автомобилчето светят при отворена врата, но има една тънкост. Когато моята врата е отворена свети плафона в купето. Ако я затвориш, но не както трябва (ключалката не е щракнала и вратата стърчи 5-10 милиметра) плафона гасне, но не и индикацията за отворена врата и централното заключва и после отново отключва. Следователно вътре в самата брава има датчик който подава информация на компа.
3. Виж, че има и индикация за светлините. В зависимост къде имаш изгоряла крушка ти свети и съответната лампа.
4. Последно. При мен като запаля всичко светва по таблото и след 2-3 секунди остават да светят индикациите за повредени задни светлини. След натискане на спирачката те огасват, т.е. нулиране на теста на компа.
Имаш доста интересна задачка. Успех!
- billy_boy
- потребител
- Контакти:
И аз дочух че има отделни датчици на вратите но не можах да ги открия никъде по колата от която свалих комп.-а обаче при мен забелязвам че го има същия ефект с алармата. когато затворя вратата и захапе единия зъб плафона изгасва, но вратата не е затворена, а в същото време като включа алармата централното заключва и отключва после. Има ли шанс да ги имам дети датчици и къде да ги търся. Или кажете от къде да ги сваля от чиа-та.
П.С. и този датчик за температурата де да го диря. Аз сниощи разтурих там резнах кабелчетата и това беше тъй като никой не каза какво да свалям
БТВ на мен ми бяха почти подарък тези компютърчета иначе преди ми искаха по 15лв за всяко в моргата на форд след орион.
П.С. и този датчик за температурата де да го диря. Аз сниощи разтурих там резнах кабелчетата и това беше тъй като никой не каза какво да свалям

БТВ на мен ми бяха почти подарък тези компютърчета иначе преди ми искаха по 15лв за всяко в моргата на форд след орион.