Еко Такса
- 
				vankisa
- потребител 
- Регистриран: 15 окт 2008, 16:10
- Модел на автомобила: FORD ESKORT 1.4 96 гд
- Status: Извън линия
Re: Еко Такса
чух че след нова година еко таксата щяла да стане 1000лв това сие бая много

- S_C
- потребител 
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
 Marea`01 1.6
 Caravelle JX
- Контакти:
Това се чуваше и миналата година,и по-миналата...

Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
						- terminatoro
- потребител 
- Регистриран: 05 юни 2007, 08:57
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8tddi 2000г.
 Chevrolet Epica 2.5 2009г.
Не съм много сигурен, но мисля че автокъщите правят някаква далавера и не се плаща еко такса, а някаква значително по-малка сума на фирма, която се задължава да рециклира колата като се бракува.
Напоследак ако сте забелязали повечето автокъщи пишат в обявите- "С платена Еко такса)
Но това само съм го чувал от колеги, не съм сигурен каква е процедурата и истина ли е!!
Само дето не ми се вярва да ходят да плащат тия такси на всиките си коли.

Напоследак ако сте забелязали повечето автокъщи пишат в обявите- "С платена Еко такса)
Но това само съм го чувал от колеги, не съм сигурен каква е процедурата и истина ли е!!
Само дето не ми се вярва да ходят да плащат тия такси на всиките си коли.
ZETEC POWER!!!!!
						- 
				angel.krasimirov
Чие е задължението за плащане на Еко таксата - на търговеца или на купувача? Защото от Мото-Пфое ми искат 132 лв. за Еко Такса при регистрацията 

- 
				mitko1962
- потребител 
- Регистриран: 13 дек 2008, 14:19
- Модел на автомобила: Фокус седан 1.6TDCI 07г.
Ами и от мен взеха такава такса през 2002г.После имаше период през който май беше отпаднала,но сега явно пак са я въвели.Иначе така си е,когато я вземаш плащаш още куп неща.По принцип еко таксата се плаща при регистрацията и когато я купуваш нова продавачите я вземат от теб.angel.krasimirov написа:Чие е задължението за плащане на Еко таксата - на търговеца или на купувача? Защото от Мото-Пфое ми искат 132 лв. за Еко Такса при регистрацията
- beauti
- потребител 
- Регистриран: 28 авг 2008, 12:58
- Модел на автомобила: FORD FIESTA C 1.3/95 год.
- Контакти:
Ако в догорът,или уговорката(устната-за 2 употреба автомобил)не е включено,че размоските по регистрацията и прехвърлянето на автомобила от продавач,на купувач са включени в крайната цена - значи плащаш.Както важи за всички такси,някои може да се поемат от продавача,някои от купувача...Варианти многоangel.krasimirov написа:Чие е задължението за плащане на Еко таксата - на търговеца или на купувача? Защото от Мото-Пфое ми искат 132 лв. за Еко Такса при регистрацията
 Четете си договорите бе хора да няма после
Четете си договорите бе хора да няма после  

Това не е кола,това е FORD
						- Яким
- потребител 
- Регистриран: 19 ное 2009, 14:31
- Модел на автомобила: Focus MK1 facelift 1.8 `04г. Tdci . 100к.с (триврат)
- Контакти:
Без платена екотакса и ГО не можеш да регирстрираш автомобила в КАТ. Това го видях лично вчера тъй че си я има и все някой трябва да я плати. Обикновено купувача.

- 
				ford-focus
- потребител 
- Регистриран: 21 юни 2011, 18:58
- Модел на автомобила: Ford FOCUS
Колега аз моята си я взех от екотакси.com за 99лвterminatoro написа:Колеги нуждая се адски много от бърз отговор на въпроса:
Има ли някаква еко такса , такса за рециклиране или нещо подобно влязло от днес и на сумата от около 300 лв,защото капарирах един форд и днеска ме изненадаха по телефона с хубавата новина!?!?! И ако има трябва ли да се плаща при издаването на временни номера,защото си мился, че ко....то дето ми я продава се опитва да ме метне и мамата аз ще му ...... ако няма такава такса!
Благодаря ви предварително!
 ако ще ти свърши работа и не е късно действай
 ако ще ти свърши работа и не е късно действай  

- tropper
- потребител 
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
Дали след точно 3 години още се чуди за екотаксата според тебМнениеот terminatoro на Сря 18 Юни, 2008 17:39

А и не мислиш ли че е малко съмнително в 1-ви и 3-ти пост от общо 3 да ни рекламираш сайт?
- 
				ford-focus
- потребител 
- Регистриран: 21 юни 2011, 18:58
- Модел на автомобила: Ford FOCUS
хахахtropper написа:Дали след точно 3 години още се чуди за екотаксата според тебМнениеот terminatoro на Сря 18 Юни, 2008 17:39
А и не мислиш ли че е малко съмнително в 1-ви и 3-ти пост от общо 3 да ни рекламираш сайт?
 ами кажи ми ти с какво се занимаваш ... 3-4ти пост да те порекламирам тебе
 ами кажи ми ти с какво се занимаваш ... 3-4ти пост да те порекламирам тебе  
 Просто съм доволен от далаверката с цената на екотаксата ... ама и ти като всички нас ГНИЛИ Българи ... трябва да покажеш че си доста наблюдателен , че ти си човеКО
 Че нещо можеш повече от другите
 Че нещо можеш повече от другите  Споко по цял ден сте ми такива на главата ...
 Споко по цял ден сте ми такива на главата ... ДА РЕКЛАМИРАМ ИМ САЙТА НА ХОРАТА ... СВЪРШИХА МИ ПЕРФЕКТНА РАБОТА !

ОПРАВЯЙ СЕ ... БРОЙ СИ ПОСТОВЕ ТАМ И СИ РЕЛАКСИРАИ !!!
- mi6o
- потребител 
- Регистриран: 11 авг 2007, 10:20
- Модел на автомобила: Мондео МК3, 2.2 ТДЦИ, 2005 г., 155 к.с. (коНби), Мондео МК 2 (коНби) / 1.8 ТД / 98 г. /90 к.с. ( бивш Ескорт 1.8 ТД / 98 г. / 90 к.с. , още по-бивша Фиеста 1.25 / 16 кл. / 75 к.с. / 96 г. )
Здравейте по-запознати от мен колеги   . Да изтупам темата от прахоляка. Въпроса ми е следния-харесал съм си едно Мондео,което се намира във Видин. Регистрирано е (номера му е ВН нещо си) пише,че е нов внос и поне по снимките изглежда много добре. От това,което прочетох би трябвало продавача да е платил еко таксата след като вече я е регистрирал в БГ,или се бъркам. Не знам аз ли съм толкова тъп,но не мога да разбера текстовете в Д.В. с всичките точки,алинеи,членове и т.н. Да кажем,че съм я купил и съм кацнал в София. Освен пари за регистрация в КАТ и в общината,еко такса не трябва да плащам,а трябва да имам бележка за платена такава. Тази бележка пък трябва да ми я даде продавача. Еко таксата се плаща еднократно,при първа регистрация на колата в БГ. Дали съм разбрал (и обяснил)правилно,или така ми се иска на мен-това е въпроса ?
 . Да изтупам темата от прахоляка. Въпроса ми е следния-харесал съм си едно Мондео,което се намира във Видин. Регистрирано е (номера му е ВН нещо си) пише,че е нов внос и поне по снимките изглежда много добре. От това,което прочетох би трябвало продавача да е платил еко таксата след като вече я е регистрирал в БГ,или се бъркам. Не знам аз ли съм толкова тъп,но не мога да разбера текстовете в Д.В. с всичките точки,алинеи,членове и т.н. Да кажем,че съм я купил и съм кацнал в София. Освен пари за регистрация в КАТ и в общината,еко такса не трябва да плащам,а трябва да имам бележка за платена такава. Тази бележка пък трябва да ми я даде продавача. Еко таксата се плаща еднократно,при първа регистрация на колата в БГ. Дали съм разбрал (и обяснил)правилно,или така ми се иска на мен-това е въпроса ?   10х предварително
 10х предварително   

Поздрави

. Да изтупам темата от прахоляка. Въпроса ми е следния-харесал съм си едно Мондео,което се намира във Видин. Регистрирано е (номера му е ВН нещо си) пише,че е нов внос и поне по снимките изглежда много добре. От това,което прочетох би трябвало продавача да е платил еко таксата след като вече я е регистрирал в БГ,или се бъркам. Не знам аз ли съм толкова тъп,но не мога да разбера текстовете в Д.В. с всичките точки,алинеи,членове и т.н. Да кажем,че съм я купил и съм кацнал в София. Освен пари за регистрация в КАТ и в общината,еко такса не трябва да плащам,а трябва да имам бележка за платена такава. Тази бележка пък трябва да ми я даде продавача. Еко таксата се плаща еднократно,при първа регистрация на колата в БГ. Дали съм разбрал (и обяснил)правилно,или така ми се иска на мен-това е въпроса ?
 . Да изтупам темата от прахоляка. Въпроса ми е следния-харесал съм си едно Мондео,което се намира във Видин. Регистрирано е (номера му е ВН нещо си) пише,че е нов внос и поне по снимките изглежда много добре. От това,което прочетох би трябвало продавача да е платил еко таксата след като вече я е регистрирал в БГ,или се бъркам. Не знам аз ли съм толкова тъп,но не мога да разбера текстовете в Д.В. с всичките точки,алинеи,членове и т.н. Да кажем,че съм я купил и съм кацнал в София. Освен пари за регистрация в КАТ и в общината,еко такса не трябва да плащам,а трябва да имам бележка за платена такава. Тази бележка пък трябва да ми я даде продавача. Еко таксата се плаща еднократно,при първа регистрация на колата в БГ. Дали съм разбрал (и обяснил)правилно,или така ми се иска на мен-това е въпроса ?   10х предварително
 10х предварително   
 Поздрави
- kimi666
- потребител 
- Регистриран: 29 фев 2012, 17:14
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 i, ghia , kombi 99г. GI Romano
Еко такса се плаща  преди първата регистрация в КАТ. Щом е регистрирана значи е платена екотаксата.

- mi6o
- потребител 
- Регистриран: 11 авг 2007, 10:20
- Модел на автомобила: Мондео МК3, 2.2 ТДЦИ, 2005 г., 155 к.с. (коНби), Мондео МК 2 (коНби) / 1.8 ТД / 98 г. /90 к.с. ( бивш Ескорт 1.8 ТД / 98 г. / 90 к.с. , още по-бивша Фиеста 1.25 / 16 кл. / 75 к.с. / 96 г. )
Екстра. Благодарско колега. Поздрави  

- leon
- потребител 
- Регистриран: 20 юни 2010, 16:47
- Модел на автомобила: Ford Mondeo, 2.0 TDDI, 115к.с. 2001г. Ghia
Аз си купих Форда преди 2 месеца, колата е нов внос. Еко таксата е 293лв (от 1 Януария мисля че я направиха толкова голяма миналата година беше около 200 лв.) + това искат и платена гражданска преди да започне агонията по регистрацията в КАТ.

FORD MONDEO 2.0 TDDI
						- 
				ingivo
- потребител 
- Регистриран: 14 сеп 2008, 11:03
- Модел на автомобила: форд ескорт 1.8 tdi 1995г. ,форд фокус 1.8 tdi 1999г. , форд фокус 1.8 tdi 2000 г - всичките комби :)
Безпроблемна и бърза регистрация нов внос в КАТ софия за няма и 3 часа . Форд Фокус 1.8 ТДИ 2000 г. 
Еко такса 263 лв . Всичко в КАТ 76 лв. Гражданска за 6 м. 99 лв.

Еко такса 263 лв . Всичко в КАТ 76 лв. Гражданска за 6 м. 99 лв.
- doychev
- потребител 
- Регистриран: 01 май 2012, 19:07
- Модел на автомобила: '02 Ford Focus 1.8 TDDI
Темата е стара, колегата отдавна купи и продаде ФордО, но имам приятел джамбаз на Горубляне, който ми е споделял, че на тях като търговци им правят отстъпки от екотаксата (около 30% по спомен ако не бъркам) за нов внос.
Пример : ако екотаксата на дадена кола е 100лв. , търговеца ви я плаща на 70лв., който 70лв после си включва в цената на автомобила. Затова повечето обяви са "с платена еко такса", aма пак вие си я плащате .
 .
Издават ви се сертификат (не е "бележка" а голям лист с печати и подписи) за пред КАТ и готово.

Пример : ако екотаксата на дадена кола е 100лв. , търговеца ви я плаща на 70лв., който 70лв после си включва в цената на автомобила. Затова повечето обяви са "с платена еко такса", aма пак вие си я плащате
 .
 .Издават ви се сертификат (не е "бележка" а голям лист с печати и подписи) за пред КАТ и готово.
- koinov_bg
- потребител 
- Регистриран: 24 дек 2009, 10:39
- Модел на автомобила: Форд Сиера мк1 2.0 115к.с
Re: Камери, радари, стоянки на КАТ
Не знам дали е мястото на този пост тук,ако не е преместете го където трябва.
Днес разбрах,че първоначалната регистрация (екотаксата в случая) на автомобил е поскъпнала с около 35-40% на по-новите автомобили и с около 25-30% на по-старите.
Тоест ако колата ти е над 10 години вече не се плаща 240 лв еко такса а 350.
На печелившите честито.
Другото което тя се начислява на вносителя на автомобила,тоест дори и Вие да регистрирате дадения автомобил за служебно ползване,не ви издават фактура от платена екотакса на ваше име или вашата фирма.

Днес разбрах,че първоначалната регистрация (екотаксата в случая) на автомобил е поскъпнала с около 35-40% на по-новите автомобили и с около 25-30% на по-старите.
На печелившите честито.
Другото което тя се начислява на вносителя на автомобила,тоест дори и Вие да регистрирате дадения автомобил за служебно ползване,не ви издават фактура от платена екотакса на ваше име или вашата фирма.
По добре мъртъв,но пич от колкото жив,но  педал  

- 
				Eastbourne
- потребител 
- Регистриран: 18 юни 2014, 10:14
- Модел на автомобила: Focus c-max 1.8
Ами май не му е мястото тук, но е хубаво да пуснеш една нова тема. Мисля, че няма такава.

- koinov_bg
- потребител 
- Регистриран: 24 дек 2009, 10:39
- Модел на автомобила: Форд Сиера мк1 2.0 115к.с
Eastbourne написа:Ами май не му е мястото тук, но е хубаво да пуснеш една нова тема. Мисля, че няма такава.
Чак пък нова тема....Нека модераторите преценят.Поста ми е във Вашите ръце.

По добре мъртъв,но пич от колкото жив,но  педал  

- martin1977
- потребител 
- Регистриран: 17 май 2010, 16:42
- Модел на автомобила: Ford
Колега, преди 10 дни регистрирах 12-годишна кола и платих 265 лв. екотакса .... това за което говориш, от кога е?koinov_bg написа:Не знам дали е мястото на рози пост тук,ако не е преместетв го кадето трябва.
Днес разбрах,че първоначалната региаррация(екотаксата в случая) на автомобил е поскъпнала с около 35-40% на по-новите автомобили и с около 25-30% на по-старите.
На печелифшите честито.
Другото което тя се начислява на вносителя на автомобила,тоест дори и Вие да регистрирате дадения авромобил за служебено ползване,не ви издават фактура от платена екотакса на ваше име
или вашата фирма.