Оригинално радио
-
- потребител
- Регистриран: 11 мар 2013, 08:34
- Модел на автомобила: fokus
- Status: Извън линия
Оригинално радио
Здравейте,един колега има форд фокус,наскоро си намери джойстик и оригинално радио.Модела на радиото е този

Обаче джойстика е за модел 6000,и буксите са различни,помоли ме да питам дали има начин да се преправи по някакъв начин,имал букса която ставала на неговото радио.Някои ако може да ми каже как са подредени по цветове кабелите
Това е неговата букса от джойстика

Това е задната страна на радиото

Това е буксата която има

Това което иска да направи е да махне голяма букса и сложи малката,но кабели как трябва да са.Мерси предварително.

Обаче джойстика е за модел 6000,и буксите са различни,помоли ме да питам дали има начин да се преправи по някакъв начин,имал букса която ставала на неговото радио.Някои ако може да ми каже как са подредени по цветове кабелите
Това е неговата букса от джойстика

Това е задната страна на радиото

Това е буксата която има

Това което иска да направи е да махне голяма букса и сложи малката,но кабели как трябва да са.Мерси предварително.
- Prefekt
- потребител
- Регистриран: 24 ное 2012, 15:16
- Модел на автомобила: Ford Focus Estate Facelift (Mk1.5)
Re: Оригинално радио
Здравей,
Не знам с какви цветове кабели разполага колегата,но на моята букса са: бял със зелена лента( на снимката с малкия жак на която е само той), син с оранжева лента( той седи на 5-тата клема от дясно на ляво на снимката с малкия жак) и сив с бяла лента( до синия или на 6-тата клема от дясно на ляво на снимката с малкия жак)
Не знам с какви цветове кабели разполага колегата,но на моята букса са: бял със зелена лента( на снимката с малкия жак на която е само той), син с оранжева лента( той седи на 5-тата клема от дясно на ляво на снимката с малкия жак) и сив с бяла лента( до синия или на 6-тата клема от дясно на ляво на снимката с малкия жак)
-
- потребител
- Регистриран: 11 мар 2013, 08:34
- Модел на автомобила: fokus
Мерси много,ако са му същите цветове ще се оправи.
-
- потребител
- Регистриран: 30 яну 2011, 15:48
- Модел на автомобила: focus 99г. 1.4-бензин
Здрасти,колега!Преди повече от година имах и аз проблем с радиото и го смених с такова,закупено от съфорумник,като мислех че ще може по този начин с жичките да се смени буксата.Ходих и в няколко сервиза и се оказа че не може да се оправи по този начин ,за да работи с джойстика.Интерфейса е различен макар и двата да са 5000 рдс еон.Или да си купи джойстик за този модел или правилния модел касетофон с врътката.Има ги във форума и са 30-на лева.Аз лично си купих другия модел и всичко е ок.
- Prefekt
- потребител
- Регистриран: 24 ное 2012, 15:16
- Модел на автомобила: Ford Focus Estate Facelift (Mk1.5)
Съгласенbosun написа:Здрасти,колега!Преди повече от година имах и аз проблем с радиото и го смених с такова,закупено от съфорумник,като мислех че ще може по този начин с жичките да се смени буксата.Ходих и в няколко сервиза и се оказа че не може да се оправи по този начин ,за да работи с джойстика.Интерфейса е различен макар и двата да са 5000 рдс еон.Или да си купи джойстик за този модел или правилния модел касетофон с врътката.Има ги във форума и са 30-на лева.Аз лично си купих другия модел и всичко е ок.

- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Имаше теми някъде назад за тая простотия.Новите се управялват по резистивен протокол, която простотия на всичкото отгоре е била 2-3 версии в първите години след пускането си на пазара.Освен пълната несъвместимост със старите протоколи (и липсата на дори горе-долу човешки начин за конвертиране), има несъвместимост и между версиите на един и същ протокол по години.
Нещата са толкова зле,че на производителите им беше по-лесно да направят касетофоните със собствени дистанционни управления, вместо да ползват заводските контроли,каквито поне 50% от колите имат.Сам си смятай за какъв хаос и дивотия иде реч...
Нещата са толкова зле,че на производителите им беше по-лесно да направят касетофоните със собствени дистанционни управления, вместо да ползват заводските контроли,каквито поне 50% от колите имат.Сам си смятай за какъв хаос и дивотия иде реч...
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!