Габарити
-
- потребител
- Регистриран: 20 дек 2009, 23:38
- Модел на автомобила: Ford mondeo
- Status: Извън линия
Габарити
Привет,
Имам нужда от помощ за Мондео МК3, 2001. Габаритите и на двата фара не ми светят. Сложих нова крушка за пробата, пак не работят. Гледах бушоните, но не знам кой номер по схемата е за габаритите, а не знам как на английски е габарити:
1. някой знае ли кой е бушона за габаритите?
2. какво друго може да е, освен бушон и крушка?
Прилагам схемата на бушоните тук.
Благодаря предварително!
Имам нужда от помощ за Мондео МК3, 2001. Габаритите и на двата фара не ми светят. Сложих нова крушка за пробата, пак не работят. Гледах бушоните, но не знам кой номер по схемата е за габаритите, а не знам как на английски е габарити:
1. някой знае ли кой е бушона за габаритите?
2. какво друго може да е, освен бушон и крушка?
Прилагам схемата на бушоните тук.
Благодаря предварително!
- Прикачени файлове
-
- Mk3 Fuse & Relay Information.pdf
- (258.74 KБ) Свален 149 пъти
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Габарити
Ключа за включване, този дето е на върха на лостчето, за габарити и фарове е с отделни независими контакти. Оппа на МК3 май ключа е отделен, не е в лоста за превключване на светлините на волана, ама това не пречи проблема пак да е от ключа.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
-
- потребител
За мен няма голямо значение как се наричат към днешна дата, важното е, че се разбираме за какво говорим, но това не променя факта, че не намирам бушона по схемата кой е.ЯЛТА написа:Габарити няма, има паркинг-светлини.
Да знаеш кой е бушона за паркинг-светлини?
Благодаря предварително.
Отделна врътка е, над лявото коляно ми се пада, до вратата. Мислех за него, ще го сваля (дръпна якоHACKO написа:Ключа за включване, този дето е на върха на лостчето, за габарити и фарове е с отделни независими контакти. Оппа на МК3 май ключа е отделен, не е в лоста за превключване на светлините на волана, ама това не пречи проблема пак да е от ключа.

- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
С Дърпане не става, поне на Фокуса се сваля панела над ключа и тогава ще видиш два винта дето държат ключа и едва тогава ще го извадиш.
А относно бушона - толкоз ли няма на капака на бушоните схема с бушоните?
А относно бушона - толкоз ли няма на капака на бушоните схема с бушоните?
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Само предните габарити ли не светят?

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- ЯЛТА
- Потребител
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Вътре в купето отляво под волана № 33- леви габаритиviemel написа:Да знаеш кой е бушона за паркинг-светлини?
№ 35- десни габарити.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
Благодаря на всички. Само предните не светят, само тези 2 крушки, всичко друго работи. Интересното е, че според приложената тук схема, която е валидна за моето Мондео МК3, бушон 33 е F33 - 7.5A - PCM Module Relay, а бушон 35 просто няма (има доста празни гнезда). Всъщност бушоните с тези номера са отпред под капака, при двигателя.
Все пак ще ги проверя конкретно тези 2 гнезда, а после свалям капачето и ключа.
П.С. Така и не открих как на английски е "паркинг светлини" или габарити. Явно е някакъв термин, не е просто parking-lights.
Все пак ще ги проверя конкретно тези 2 гнезда, а после свалям капачето и ключа.
П.С. Така и не открих как на английски е "паркинг светлини" или габарити. Явно е някакъв термин, не е просто parking-lights.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Не е ключ, не е и бушон 100%.viemel написа:Благодаря на всички. Само предните не светят, само тези 2 крушки, всичко друго работи........
Търси проблем по кабелите на габаритите към предните Фарове. Кръговете са леви и десни (уредите са на единия кръг), ако е бушон няма да има леви или десни. Ако е ключа няма да свети нищо, нито габарити нито уредите.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Излъгал съм те !viemel написа:Мондео МК3, бушон 33 е F33 - 7.5A - PCM Module Relay, а бушон 35 просто няма.

Това е за МК- 2, забравих че е МК- 3, а профила не е отбелязано,- та да ме подсети.
Извинявай за което, понякога "бързата кучка.......... ги ражда", ха ха ха.

Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО