Проблем с флашките
-
- потребител
- Регистриран: 16 дек 2012, 21:12
- Модел на автомобила: Фокус 1.8 тдди
- Status: Извън линия
Проблем с флашките
Не съм сигурен дали темата е за този раздел или за car audio, извинявам се ако има грешка.
Имам странен проблем и с 3-те флашки. На компютъра, на телевизора и където и да е другаде работят перфектно, пусна ли ги обаче на трансмитера в колата не тръгват. Форматирах ги поне по 5 пъти всяка една, но няма никаква разлика. Не помня каква марка е трансмитера- от тези най-евтините за по 8 лева от метро. Слагахме флашките и на едно cd- clarion, не му помня модела но не би трябвало да има поблем да ги прочете. При въпросното cd дава някаква грешка. Тъй като се изчерпах от към идеи как да се оправят ще се допитам и до вас. Надявам се ,че някой ще успее да помогне.
Имам странен проблем и с 3-те флашки. На компютъра, на телевизора и където и да е другаде работят перфектно, пусна ли ги обаче на трансмитера в колата не тръгват. Форматирах ги поне по 5 пъти всяка една, но няма никаква разлика. Не помня каква марка е трансмитера- от тези най-евтините за по 8 лева от метро. Слагахме флашките и на едно cd- clarion, не му помня модела но не би трябвало да има поблем да ги прочете. При въпросното cd дава някаква грешка. Тъй като се изчерпах от към идеи как да се оправят ще се допитам и до вас. Надявам се ,че някой ще успее да помогне.
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07
Re: Проблем с флашките
Зависи кое устройство какъв файлов формат чете. Провери флашката си на какво е форматирана - NTFS, FAT32 или FAT16. Повечето автомобилни плейъри и трансмитери не познават NTFS, а някои дори и FAT32 (от него започва поддръжката на long file names, докато FAT16 поддържа само име.разширение до 8.3).GrimReaper написа:Не съм сигурен дали темата е за този раздел или за car audio, извинявам се ако има грешка.
-
- потребител
- Регистриран: 06 юни 2008, 11:49
- Модел на автомобила: ?
Мисля, че трябва да провериш и дали трансмитера може да чете от папки. Ако песните са по папки, а не просто така пляснати на устройството, може да не ги отваря.
-
- потребител
Значи ще пробвам на fat 32. Песните не са на папки.
п.п. Пробвах всички възможни формати- FAT, FAT 16, FAT 32, ExFAT, NTFS и нямаше никаква промяна. Пробвах с и без папки, но ефекта беше нулев. Твърде жалко, че не не знам къде е книжката с поддържаните формати за въпросния трансмитер. Явно нищо няма да стане.
п.п. Пробвах всички възможни формати- FAT, FAT 16, FAT 32, ExFAT, NTFS и нямаше никаква промяна. Пробвах с и без папки, но ефекта беше нулев. Твърде жалко, че не не знам къде е книжката с поддържаните формати за въпросния трансмитер. Явно нищо няма да стане.
-
- потребител
- Регистриран: 06 юни 2008, 11:49
- Модел на автомобила: ?
Да не би да не работи с флашка, а с МП3 плейър? т.е. да не ги възпроизвежда само. Моя първия беше така - имаше жакче като за слушалки, което се ръгаше в мп3ката и така работеше.
-
- потребител
Ами пробвах на един приятел флашката и с нея тръгва.
2 от флашките ми са на traxdata 1gb, а другата е на kodak 8gb ако е от значение ?
2 от флашките ми са на traxdata 1gb, а другата е на kodak 8gb ако е от значение ?
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07
Проучи как е създаден дялът и с какъв формат е флашката на приятеля ти. My Computer -> Manage -> Disk Management и виж, дали дялът е Primary или Logical и каквито други свойства можеш да разбереш, после сравни с твоите и ги направи същите.GrimReaper написа:Ами пробвах на един приятел флашката и с нея тръгва.
-
- потребител
Едната опция се различава, но не знам от къде да я променя... Тези дни ще му дам флашката да качи песни от неговия компютър и ако стане- стане, ако не здраве да е , ще се купува нова.