разход бензин/газ и проблеми РЕШЕН
-
- потребител
- Регистриран: 16 апр 2006, 20:01
- Модел на автомобила: siera 1.8 карбуратор 88г. ohc 90кс.
- Status: Извън линия
разход бензин/газ и проблеми РЕШЕН
извинявам се ако темата не е за тук моля да бъде преместена значи на бензин 13.6/100 а газ 17.8/100 градско при савсем нормално каране има един проблем палиш даржи перфектни обороти първата дупка и не ги държи в следващата се оправя има една електроника на калника която се оправлява от вакума на мотора може ли да е от там се чудя все пак това не е нормален разход поне според мен колата не е за ремонт карбуратора не е дупчен с плочка за газта е изпарителя е ловато вакумен с подменени мембрани и клапанчета на карбуратора му е сменен ремонтен комплект на стенд за диагностика всичко работи идеално свещи кабели по принцип са нови дори предварението е точно да ама разхода не а за газта на газ анализатор същто така показва че не е бедна или богата в идеални параметри е ако някои се сбласквал с такиви проблеми да помага че ще откача вече а и джоба ми отанява от тоя разход
Последна промяна от desko на 04 окт 2006, 10:56, променено общо 1 път.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
А да изпуска газ от някъде да сте търсили ?
Моя дъртия така една зима като ми направи един разход та ме заболя главата.
Пълня следваща бутилка и си казах, че ако е пак такъв разхода ще карам на бензин, докъто една сутрин някаква супер тишина приближавам до него и направо чух, че съска.
Бе намирисваше ама бързаш, че студено палиш, фърчи облак от кондез смърди не можеш да разбереш какво става.
Вдигнах капака и открих, че се е отхлабил капака на изпарителя, или така е бил завит или уплътнението е улегнало, затегнах болчетата и всичко беше ОК.
Ако си с външна зареждачка провери клапана. Свали му капачката душкай, слушай или си направи разтвор с препарат за миене на чинии или нещо което се пени и намажи то ще си покаже. В купето не ти смърди ? В багажника ? Отред в двигателния отсек пак намажете ако не сте правили вече тази процедура с пяната.
Моя дъртия така една зима като ми направи един разход та ме заболя главата.
Пълня следваща бутилка и си казах, че ако е пак такъв разхода ще карам на бензин, докъто една сутрин някаква супер тишина приближавам до него и направо чух, че съска.
Бе намирисваше ама бързаш, че студено палиш, фърчи облак от кондез смърди не можеш да разбереш какво става.
Вдигнах капака и открих, че се е отхлабил капака на изпарителя, или така е бил завит или уплътнението е улегнало, затегнах болчетата и всичко беше ОК.
Ако си с външна зареждачка провери клапана. Свали му капачката душкай, слушай или си направи разтвор с препарат за миене на чинии или нещо което се пени и намажи то ще си покаже. В купето не ти смърди ? В багажника ? Отред в двигателния отсек пак намажете ако не сте правили вече тази процедура с пяната.
- chains
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2005, 23:25
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier
Нормалния разход на газ в София за твоя мотор трябва да е между 13 - 15 на 100 /според задръстванията/, а от това което виждам, че си дал като данни /тоест и бензиновия разход/ мисля, че двг. ти работи с леко обогатена смес - или електронния смукач не ти връща до край или нещо са пипани настройките, при вс. ок. би трябвало в София да ти гори 11-12 на 100 бенз 95
-
- потребител
- Регистриран: 16 апр 2006, 20:01
- Модел на автомобила: siera 1.8 карбуратор 88г. ohc 90кс.
е вече проблема е решен и на бензин и на газ в момента разход
бензин 9-9.5/100
газ 10-11/100
софииско каране проблема беше високо ниво на карбуратора за бензина дистрибуторна капачка палец и един кабел които си е прехвърлял когато си е искал как се регулира нивото на карбуратора ще го напиша в направи си сам и как да си проверите дистрибуторната капачка
бензин 9-9.5/100
газ 10-11/100
софииско каране проблема беше високо ниво на карбуратора за бензина дистрибуторна капачка палец и един кабел които си е прехвърлял когато си е искал как се регулира нивото на карбуратора ще го напиша в направи си сам и как да си проверите дистрибуторната капачка