Мондео МК4 - десен мигач не работи.
-
- потребител
- Регистриран: 19 май 2013, 18:51
- Модел на автомобила: Mondeo MK4 2.0TDCI Ghia
- Status: Извън линия
Мондео МК4 - десен мигач не работи.
Здравейте.
Тъкмо оправих багажника и веднага друг проблем. Тази кола не дава да и се порадвам и това е.
Сутринта забелязах, че десния мигач не се включва. Като натисна лостчето нито индикатор на таблото, нито звук от реле се чува. левия работи безупречно, но десния не ще. Крушките работят, като активирам алармата си светят.
Преди да изчезне се опита няколко пъти да премигне, но сега вече тотално го няма. Не се сетих на аварийни да пробвам какво се случва, но после ще го направя.
Някакви идеи? Реле? Жици? Свещ ли да му запаля та да ме остави да му се порадвам, незнам.
Поздрави
Тъкмо оправих багажника и веднага друг проблем. Тази кола не дава да и се порадвам и това е.
Сутринта забелязах, че десния мигач не се включва. Като натисна лостчето нито индикатор на таблото, нито звук от реле се чува. левия работи безупречно, но десния не ще. Крушките работят, като активирам алармата си светят.
Преди да изчезне се опита няколко пъти да премигне, но сега вече тотално го няма. Не се сетих на аварийни да пробвам какво се случва, но после ще го направя.
Някакви идеи? Реле? Жици? Свещ ли да му запаля та да ме остави да му се порадвам, незнам.
Поздрави
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
-
- потребител
Re: Мондео МК4 - десен мигач не работи.
Поправя ли се? или иска нов?
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Разглобява се, но трябва сръчност и концентрация.
-
- потребител

Предполагам имам и всички необходими инструменти.
Ако имате малко повече опит ще ме посавтвате ли как да го отремонтирам, от какво да се пазя и къде вътре да търся проблема ?
мерси предварително
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Последния път разглобявах ключ от 19-ка Рено, пипкава работа е, внимаваш за положението и наличието най-вече на малки пружинки.
Сега съм си взел ключ за Фокуса с неработещи дълги/къси за поправяне и за резерв, но все не стигам до него!
Вероятно проблема е неконтактуваща пластина дали поради нагар, изкривяване, стопяване на пластмасата отстрани - като го отвориш ще видиш.
Въпроса е после да сглобиш всичко във вида в който е било, нещо което на мен ми отне 2 часа.
Сега съм си взел ключ за Фокуса с неработещи дълги/къси за поправяне и за резерв, но все не стигам до него!
Вероятно проблема е неконтактуваща пластина дали поради нагар, изкривяване, стопяване на пластмасата отстрани - като го отвориш ще видиш.
Въпроса е после да сглобиш всичко във вида в който е било, нещо което на мен ми отне 2 часа.
-
- потребител
Оправих го. Искаше почистване медните контаки на платката, което ме учуди за сравнително нов автомобил.
Сглобяване и разглобяване, заедно с лекия ремонт е максимум 15 минути.
Няма нито една пружинка, така, че няма страшно.
Сглобяване и разглобяване, заедно с лекия ремонт е максимум 15 минути.
Няма нито една пружинка, така, че няма страшно.