Mondeo 1.8 tdci разход на гориво
- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
- Status: Извън линия
Re: Mondeo 1.8 tdci разход на гориво
За дизел не знам, ама при бензина определено не е така. Иначе ще излезе, че моите коли горят доста по-малко от каталожния разход. 

-
- потребител
- Регистриран: 12 апр 2013, 20:22
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 tdci '07
Направих трето засичане пълно-пълно и борд компютъра отново ме изненада неприятно. При показател 4.7 по борд получих 6.2 реално на колонка
И това за 380 км. Т.е. получава се разлика от близо 6 литра. Специално отидох да заредя на друга бензиностанция данеби да мамят останалите на които зареждах и се оказа че или и тези мамят или борда. Много бих се радвал ако се окаже грешката в бензиностанцията, ама при три засичания първият път дава 1.3 разлика, втория - 0.7 и третия 1.5 все на различни. На някой дава ли му такава разлика борд-колонка и ако грешката не е в колонката как да оправя евентуално тая по борда

И това за 380 км. Т.е. получава се разлика от близо 6 литра. Специално отидох да заредя на друга бензиностанция данеби да мамят останалите на които зареждах и се оказа че или и тези мамят или борда. Много бих се радвал ако се окаже грешката в бензиностанцията, ама при три засичания първият път дава 1.3 разлика, втория - 0.7 и третия 1.5 все на различни. На някой дава ли му такава разлика борд-колонка и ако грешката не е в колонката как да оправя евентуално тая по борда

- Paranoid
- потребител
- Регистриран: 17 апр 2008, 22:07
- Модел на автомобила: FOCUS C-MAX 2.0 TDCI Ghia '04
Привет!
И при мен го има този момент на изключително не точен борд относно средния разход. Цяла година си правя засичания и със сигурност мога да кажа, че средния разход на борда няма нищо общо с действителния. За голямо съжаление нямам никаква идея как точно борда го изчислява и дали може да се оправи или калибрира по някакъв начин. Ако някой има информация би било чудесно!
И при мен го има този момент на изключително не точен борд относно средния разход. Цяла година си правя засичания и със сигурност мога да кажа, че средния разход на борда няма нищо общо с действителния. За голямо съжаление нямам никаква идея как точно борда го изчислява и дали може да се оправи или калибрира по някакъв начин. Ако някой има информация би било чудесно!
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
При мен борд компютъра показва с около 0,1л/100км по-нисък разход. Това с заводските гуми и джанти и засичане пълно-пълно.
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07
Засичането е най-вероятно функция от броя и продължителността на импулсите от километража и дюзите. Ако някой датчик подава по-малък брой импулси или са сменяни дюзи и не е калиброван компютърът и от там сметката може да не излиза.Paranoid написа:Привет!
- Paranoid
- потребител
- Регистриран: 17 апр 2008, 22:07
- Модел на автомобила: FOCUS C-MAX 2.0 TDCI Ghia '04
Благодаря за инфото! При първа възможност ще се направи проверка да се установи какво е положението!
-
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2011, 12:14
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 2005 sold, Fusion 1.4 TDCI 2009 sold, Focus 1.6 Ecoboost 2012 sold, Volvo V60 2016, Toyota LC120 2008
Просто не се заглеждай в тоя литър разлика
Зимата в града така или иначе гори 10/100 км. няма как
голяма кола.