"Придърпване" - Focus 1.8 TDI 90кс.

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
No_Dignity
потребител
потребител
Регистриран: 24 апр 2013, 08:03
Модел на автомобила: Ford Focus
Status: Извън линия

"Придърпване" - Focus 1.8 TDI 90кс.

Мнение от No_Dignity » 21 юни 2013, 20:08

Здравейте, колеги!
Днес на прибиране от София по магистралата ми се появи проблем....започнах да усещам как двигателя не работи равномерно, усещаше се като прекъсване.
Почнах да стискам палци да се прибера до Пловдив, но след няколко километра лампата на подгревните свещи започна да мига, автомобила работеше само на оборот, но газ не можеше да се подава. Случката стана на около 60-тия км, за мой късмет оттам няколко километра са само под наклон в моя посока. Влезнах с аварийни в най-дясната лента и се чудех докъде ли ще стигна...
След като инерцията се изгуби спрях, реших да рестартирам и проблем вече нямаше, така се прибрах почти до Пловдив. Последните няколко километра само (От Балкан Стар до моя квартал) отново започна да придърпва....
Надявам се да получа мнения, които ще ми помогнат да се ориентирам какво точно се случва.. Досега никога не съм имал дизелов автомобил и все още не съм взел занаят :)

Поздрави!

п.п. когато работи на оборот, автомобила е като часовник. Проблема се явява като аномалия някаква...

DTM
потребител
потребител
Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
Модел на автомобила: *
Контакти:

Re: "Придърпване" - Focus 1.8 TDI 90кс.

Мнение от DTM » 21 юни 2013, 20:17

Здравей колега,

този проблем при TDdi двигателите изглежда като проблем с педала за газта. В педала има писти които се износват и се променят показателите, които се подават към компютъра за управление на двигатела. Решава се със смяна на самия педал. Рядко се случва пистите вътре да са зацапани, защото тази част е капсолована.
Най-добре е да отидеш с автомобила на диагностика, за да могат да конкретизират проблема. Ще имаш и записана грешка щом е светвала лампата за подгрева. Това ще помогне да се локализира по-лесно проблема.

Във форума има писано за този проблем и решаването му. Ето една от темите -> http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 1%82%D0%B0

Поздрави и успех!

No_Dignity
потребител
потребител
Регистриран: 24 апр 2013, 08:03
Модел на автомобила: Ford Focus

Re: "Придърпване" - Focus 1.8 TDI 90кс.

Мнение от No_Dignity » 21 юни 2013, 20:21

Благодаря за своевременният отговор и едновременно с това се извинявам, че не съм ползвал търсачката!
Често не намирам каквото търся с търсачки, а напоследък нямам време да се "обърна" от задачи и предпочетох да пусна тема, в която да получа някакви меродавни мнения!

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”