Припукване при рязко подаване на газ в ниските обороти. ОК

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
gwsxxx
потребител
потребител
Регистриран: 29 юли 2013, 18:58
Модел на автомобила: FUSION
Status: Извън линия

Припукване при рязко подаване на газ в ниските обороти. ОК

Мнение от gwsxxx » 29 юли 2013, 19:10

Здравейте, преди седмица си закупих ФОРД ФЮЖЪН с мотор 1.4i 80 кончета 16 v. Влзязох в сервиз да го обслужат напълно, карах го 1 ден и започна да прави проблеми. Колата пали веднага, поддържа си нормални обороти, когато включа на скорост и потегля при подаване на газ по рязко и се чува пукане на по високите обороти няма проблем. На всяка следваща предавка това се повтаря като придърпва леко. Върнах колата в сервиза и вече 4 дни немогат да установят какво и е. Не дава грешки компютърът и въпреки всичко си има проблем. Моляви ако някой е имал подобен проблем да сподели че откакто съм я купил седи в сервиза и почнах да се отчайвам а чух много хубави отзиви за този мотор преди това. Благодаря предварително!
Последна промяна от gwsxxx на 30 юли 2013, 11:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Re: Припукване при рязко подаване на газ в ниските обороти.

Мнение от S_C » 29 юли 2013, 19:49

Кабелите на свещите са първото предположение в такава ситуация.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

gwsxxx
потребител
потребител

Мнение от gwsxxx » 29 юли 2013, 20:33

Това което направиха в сервиза е смяна на ангренаж със ролки смяна и на пистов ремък смяна на масло от 5:30 на 10:40. Колата е 2003 г. на 190 000 и затова ми казаха че трябвало 10:40. Смених акомулатор и свещи плюс кабелите но за съжаление проблемът остава. Четох доста по форуми но със смяна на кабели и свещи нестава. Интересното е че преди да я вкарам да я обслужат не правеше така. Казах им да видят пак ангренажа вече 2-пъти са го гледали дали вс е ок и уж вс е ок. Вече са на принципа проба-грешка но нз финансово докога ще издържа, все едно съм на основен ремонт!

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 29 юли 2013, 21:58

Смени сервиза.Виж там варненската група от форума да препоръчат някой, който знае какво прави.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
OgiDogi
потребител
потребител
Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ

Мнение от OgiDogi » 29 юли 2013, 22:23

gwsxxx написа:Това което направиха в сервиза е смяна на ангренаж със ролки смяна и на пистов ремък смяна на масло от 5:30 на 10:40. Колата е 2003 г. на 190 000 и затова ми казаха че трябвало 10:40. Смених акомулатор и свещи плюс кабелите но за съжаление проблемът остава. Четох доста по форуми но със смяна на кабели и свещи нестава. Интересното е че преди да я вкарам да я обслужат не правеше така. Казах им да видят пак ангренажа вече 2-пъти са го гледали дали вс е ок и уж вс е ок. Вече са на принципа проба-грешка но нз финансово докога ще издържа, все едно съм на основен ремонт!
Ангренажа може да са го направили и проверили няколко пъти, ама докато стигнат до него при смяната, кой знае какво друго са разбутали и сега им убягва. Я някой вакуумен маркуч са откачили, я температурен датчик...
Изображение
Ford не боледува - направо умира... примерно след 25 години. :D
ДЕ-РУСИФИКАЦИЯ

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител
Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA

Мнение от urgan » 30 юли 2013, 10:36

Да, само като прочетох първото изречение и спрях, смени сервиза. Какви кабели, какви свещи са ти сложили? На токов проблем прилича, бобината проверихте ли я? Нещо са направили тия специалисти огледай я хубаво да няма нещо разкачено забравено. Така се получава като хората непознават автомобила и се учат на него.
Изображение

gwsxxx
потребител
потребител

Мнение от gwsxxx » 30 юли 2013, 11:52

Здравейте, откриха ми проблема след 5 дни ровене и чудене. Оказа се уж Бубина за която заедно с труда трябва да си приготвя около 200 лв а сега гледах в нета цената на бубина започва от 90 лв до 150 и то не втора ръка. Явно си плащам и за времето на туткане 5 дни подред. Та така искам да благодаря на всички вас за оказаното съдействие, дано нямате проблеми с ваште машини както се надявам и аз с моята да съм ок вече че още не съм я карал :)

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител
Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA

Re: Припукване при рязко подаване на газ в ниските обороти. ОК

Мнение от urgan » 30 юли 2013, 12:17

Бобината е еллемнтарна за смяна, купи си нова и си я смени сам. Недей взима някви италиански ментета, 200 лв може би струва оригинална незнам провери преди да се хвърляш веднага да купуваш.
Изображение

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”