Маншони за шарнири
- чарли74
- потребител
- Регистриран: 01 май 2009, 13:59
- Модел на автомобила: ford mondeo 1.8td ghia,98
- Status: Извън линия
Маншони за шарнири
Здравейте колеги!Някой знае ли,дали се продават отделно,маншони за шарнири,биалетки и др.?Става дума за мондео мк2 тд.Дори и да не са за форд,да речем от някой магазин за части за руски машини/волга,москвич,лада/.Питам,защото не мога да проверя персонално-живея в Испания,но има възможност да ми донесат.Тук не се продават отделно,а да смениш шарнир заради съсан тампон,е доста глупаво и скъпо,а както и да оставиш шарнира да се разбие заради маншончето,което струва стотинки,а шарнира около40-50 лв.Благодаря ви предварително!
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Re: Маншони за шарнири
Смятай, че щом си видял, че маншона е скъсан, шарнира няма да го бъде още дълго. Стига да не си го скъсал сам сега, разбира се.
Ако напишеш в гугъл "маншон шарнир", ще ти излезнат много резултати. Трябват ти размерите само и поръчваш от където си избереш. 1,50-2 лв.
Успех!
Ако напишеш в гугъл "маншон шарнир", ще ти излезнат много резултати. Трябват ти размерите само и поръчваш от където си избереш. 1,50-2 лв.
Успех!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
На Ескорта съм слагал от Жигула.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Не съм съгласен с теб, хващал съм го но не беше пълен с боклуци , все пак го измих с нафта щото това имах под ръка, гресирах го след което 10 к км по късно си е така стегнат. Според мен зависи и каква марка е самият шарнир. Аз имам едно маншонче преди година и нещо го взимах от съседния квартал (Хаджи Димитър) магазин за ладаmadboy написа:Смятай, че щом си видял, че маншона е скъсан, шарнира няма да го бъде още дълго. Стига да не си го скъсал сам сега, разбира се.

Така направиха нещата че няма маншони направо сменяш шарнира, накраиника и това.
Сега се сетих че в Христо Колев ауто на ул. Христо Ботев продават комплект 6 или 8 броики неопренови за 20 лв някъде.
http://hristokolev-auto.com/bg
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
- чарли74
- потребител
Оттук можете да си поръчате маншони за шарнири от полиуретан.Мисля че цените са добри,а и купувайки от бг.производител се подпомага бг производството.http://www.duraflex-bg.com/home.html
- red
- потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
- Контакти:
Като знам цената на шарнира - защо се мориш да търсиш маншони? Струва си да пазиш оригинални, но твоят вече едва ли е такъв. Този модел е с много здраво окачване - имам 8 години и повече 200 к. км с такова и почти не си спомням да съм пипал предно окачване - само дреболии. За разлика от реното... и ситроена.
-
- потребител
- Регистриран: 14 ное 2012, 22:48
- Модел на автомобила: Mondeo 1996 г. 1.8 TD
Ако си от Пловдив, отиваш на руския пазар и има голяма вероятност да намериш каквото ти трябва.
[url=http://dobavi.info/cars/Ford/][img]http://dobavi.info/cars/Ford/m34949.gif[/img][/url]
- чарли74
- потребител
Живея в Испания и тук един шарнир е 30е.Не виждам защо да не сменя само маншона,след като се уверих,че шарнира ми е ок.Миналата седмица си смених тампоните на носачите и забелязах ,че маншона е скъсан,но ябълката на шарнира се движи мазно и няма луфт.А и едно време за всичко си имаше рез.части-например за цилиндърчетата на барабанните спирачки има семеринги гумички,но е по лесно и по-скъпо да ти сменят цялата част.Поблемът е решен,така чемодератора ако иска може да заключи темата.
-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
В София на Булевард Европа има магазин има всякакви маншони за шарнири и накрайници от там съм взимал за фокуса фирмата май се казва Чав и синове - А. Борисов ЕТ по 1.50 бройката. Ако са ти оригинални шарнирите няма начин да смениш маншоните щото са пресовани!чарли74 написа:Живея в Испания и тук един шарнир е 30е.Не виждам защо да не сменя само маншона,след като се уверих,че шарнира ми е ок.Миналата седмица си смених тампоните на носачите и забелязах ,че маншона е скъсан,но ябълката на шарнира се движи мазно и няма луфт.А и едно време за всичко си имаше рез.части-например за цилиндърчетата на барабанните спирачки има семеринги гумички,но е по лесно и по-скъпо да ти сменят цялата част.Поблемът е решен,така чемодератора ако иска може да заключи темата.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
"Чав" се казва работилницата, ама...от тях се пазарува само при предпордажбена подготовка...
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Мога да то кажа на стария форд маншоните на шарнирите изкараха 7 години бяха купени от там и го продадох на фокуса са от една година и половина и не са мръднали.S_C написа:"Чав" се казва работилницата, ама...от тях се пазарува само при предпордажбена подготовка...