Проблем с климатика на Мондео МК1

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
archery
потребител
потребител
Регистриран: 29 авг 2009, 23:24
Модел на автомобила: Mondeo MK3 1.8SCi
Status: Извън линия

Проблем с климатика на Мондео МК1

Мнение от archery » 12 авг 2013, 19:46

Здравейте колеги из форума.
Преди известно време, най-накрая, се реших да си обслужа климатичната инсталация. Та заведох колата на сервиз, направиха ми профилактика на системата и климатика започна да духа студено. Казаха ми, че не е работел, защото съм имал някаква си игла или, както ми казаха от сервиза, някакво филтърче в тръбите, което е било запушено. Климатикът работеше точно 2 седмици и отново спря да функционира. Докато работеше, постоянно се включваше и изключваше все едно е DC инверторен климатик :D Имах проблем с ел. инсталацията около двигателя. Почти всички кабели бяха с нацепена или липсваща изолация. Отделих си от времето 2 дена, подмених нагорелите кабели със здрави, но ефектът се оказа нулев за климатика. Заведох колата на друг сервиз за климатици. От там ми обясниха предишните и сегашните симптоми, но не можаха да ми кажат защо не се включва, при условие, че има нормално налягане. Отново ми казаха да ида на електричар.
Зарибих се и проверих релета, предпазители, конектори... но нищо. Релетата и предпазителите са здрави, конекторите са леко зацапани, но дават контакт, пробвахме да подадем директно ток към компресора, съединителят зацепва.
Та, моля всички за идеи за решаване на моя проблем.
Благодаря ви предварително.
Колата е Ford Mondeo MK1 1,8 TD

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”