Кора предно стъкло Ford Focus 2007

Екстериор и интериор.
fireman
потребител
потребител
Регистриран: 16 мар 2010, 10:37
Модел на автомобила: Ford Focus
Status: Извън линия

Кора предно стъкло Ford Focus 2007

Мнение от fireman » 22 авг 2013, 08:36

Здравейте,
наскоро станах горд собственик на Форд Фокус 2007 г :) Направи ми впечатление, че кората, под предните чистачки, не е залепва плътно за челното стъклото и има отвор от около 3 мм в цялото й продължение, като вклюително от там свободно се вижда отделението където е разположен мотора на чистачките. Знам също, че стъклото е сменяно...може би не е закрепена както трябва? Дали някой би могъл да помогне с информация как се закрепва тази кора за да приляга плътно към стъклото и дали това изобщо е проблем. Чувал съм, че при Фокус-ите преди 2001 г от там влиза вода и тече в купето, както и че мокри филтъра за купето, но на места се споменава за при Фокус 2 това не било проблем.
Благодаря много за отговорите!
Поздрави и хубав ден!

Потребителски аватар
synthez 3D
Потребител
Потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008,

Re: Кора предно стъкло Ford Focus 2007

Мнение от synthez 3D » 22 авг 2013, 11:17

Най-вероятно когато са сменяли стъклото не са поставили правилно кората. Тя се защипва по цялото протежение в една лайстна, която се вкарва върху долния край на стъклото. Възможно е и да не са сложили тази лайстна и сега кората да няма за какво да се защипе. Това няма да доведе до никакви проблеми с наводняване, защото цялата система е само декоративна и ако не е сглобена както трябва няма да има никакви течове. Наличието на лайстна можеш да провериш, като надигнеш единия край на кората. Лайстната е монтирана върху ръба на стъклото. Ако пуснеш и някоя снимка ще е още по-лесно да се ориентираме къде е проблема.
Изображение

fireman
потребител
потребител

Мнение от fireman » 23 авг 2013, 09:26

Здравей! Благодаря ти за изчерпателния отговор! През уийкенда ще се пробвам да сваля кората за да се опитам да я закача за лайстната, която спомена. Мисля , че я виждам отдолу, но трябва да проверя как точно ще стане , защото ми изглежда перпендикулярна на кората, т.с. не съм сигурен дали е възможно да се закрепи за стъклото. Прилагам няколко снимки :)
Мерси още веднъж!
Пожелавам ти успешен край на работната седмица!
Прикачени файлове
4.jpg
Снимка 1
3.jpg
Снимка 2
2.jpg
Снимка 3
1.jpg
Снимка 4

Потребителски аватар
synthez 3D
Потребител
Потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008,

Мнение от synthez 3D » 23 авг 2013, 10:55

На снимките тази лайстна изобщо липсва. Може и да не се вижда много добре, но ми се струва че изобщо я няма. Ето как трябва да изглежда в разрез.
Изображение
Изображение

fireman
потребител
потребител

Мнение от fireman » 23 авг 2013, 11:40

Да, и според мен липсва.... Ще се опитам все пак да измисля как да позакрепя кората по-близо до стъклото. Но щом казваш, че е само декоративна и влизането на вода не е проблем няма да търся нова лайста и нова кора.
Благодаря ти още веднъж! Инфото наистина беше супер полезно!!!
Поздрави

fireman
потребител
потребител

Мнение от fireman » 24 авг 2013, 13:03

Здравей! Днес отворих кората и както и ти каза, липсваше лайстната , която е държи прилепнала към стъклото.Тъй като не можах да измисля никакъв вариант, минах през сервизчето за поставяне на автостъкла до нас. Също констатираха липсата на лайстна и казаха, че едиствения вариант е кората да се залепи за стъкото с някакво черно лепило-тип силикон. Потвърдиха, че няма да е проблем ако се наложи да се маха - трябвало само да се мине с макетно ножче между нея и стъклото. Мисля, че е добро решение за всеки, който има подобен проблем.
Поздрави и хубав уийкенд!

Отговори

Върни се в “КУПЕ”