Проблем с централното заключване.
-
- потребител
- Регистриран: 21 авг 2013, 08:47
- Модел на автомобила: Ford Focus
- Status: Извън линия
Проблем с централното заключване.
Здравейте,колеги.Имам следния проблем.Централното на колата ми отказа,дотук нищо странно,но начина по който отказа ме озадачи.В момента в който спря да работи всички врати блокираха в отключено положение и не можеха да се заключват дори и механично,било то с ключа или от палчетата вътре.Изчетох много теми за проблемите с централното,но не видях никои с подобен проблем.След дълго втреме мъка и разглобяване на всяка една врата,раздвижих машинките и могат да се отключват ръчно,но дотам.Проверих всички предпазители(включително и този отзад на леглото за бушоните),откачвах акумулатора,откачвах модула за центералното(когато натисна палчето на шофьорската врата издава звуци,но никаква реакция).Възможно ли е всички машинки да са изгорели на един път.Дайте някакъв съвет как да проверя дали са умрели:)
Забравих да спомена колата е Фокус 1999г с 4врати.
Забравих да спомена колата е Фокус 1999г с 4врати.
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Re: Проблем с централното заключване.
Щом издават звуци машинките, значи не са изгорели.
Като ги разглобява, проверили дали идва сигнал до буксите на машинките? Ако си свалял машинките, провери ли ги директно с 12V от акумулатора?
Така щеше да разбереш къде е проблема- машинките или модула.
Много е странно изведнъж да запецнат всички...
Да не се е престарал някой алармаджия нещо?
Като ги разглобява, проверили дали идва сигнал до буксите на машинките? Ако си свалял машинките, провери ли ги директно с 12V от акумулатора?
Така щеше да разбереш къде е проблема- машинките или модула.
Много е странно изведнъж да запецнат всички...

Да не се е престарал някой алармаджия нещо?

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Не става с директна проба на машинките - от една страна се свалят трудно, от друга в буксите са поне 5 пина и винаги има риск да не знаеш точно къде да подадеш 12-те волта.
Имах подобен проблем със задна лява врата лятото - като заключи колкото и да буташ бутона отвътре - никаква реакция, усещаш страхотна съпротива и никакъв ефект.
Като зацикли на отключено - същото.
Свалих я, смазах я, пробих корпуса й с бургия и прочистих при електрониката с контактен спрей но ефект нямаше.
Докато преди месец реши сама да проработи.
Така, че колега, убеден съм проблема не е в машинките, още повече че и четирите са дали фира изведнъж. Ще ти трябва добър алармаджия и то разбиращ от фордовското централно.
Имах подобен проблем със задна лява врата лятото - като заключи колкото и да буташ бутона отвътре - никаква реакция, усещаш страхотна съпротива и никакъв ефект.
Като зацикли на отключено - същото.
Свалих я, смазах я, пробих корпуса й с бургия и прочистих при електрониката с контактен спрей но ефект нямаше.
Докато преди месец реши сама да проработи.
Така, че колега, убеден съм проблема не е в машинките, още повече че и четирите са дали фира изведнъж. Ще ти трябва добър алармаджия и то разбиращ от фордовското централно.
- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Е мислиш ли, че като си взех втора употреба машинка, щях да разглобя вратата без да я пробвам първо дали работи.Doin написа:Не става с директна проба на машинките - от една страна се свалят трудно, от друга в буксите са поне 5 пина и винаги има риск да не знаеш точно къде да подадеш 12-те волта.
.....

Но моята май беше с 3 пина. Както и да е, хваща се кое е (+) и кое (-), в краен случай ще се намери и схема.
А колега пише, че е разглобявал вратите.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
-
- потребител
Лошото е,че звуците ги издава модула,а не машинката.Въпроса ми е по скоро ако откача фабричния модул и сложа допълнителен евентуално дали може да действа.В смисъл не съм запознат с връзката между машинките.Дали без оригиналния модул да е свързан ще отключват всички ако свържа допълнителния към шофьорската врата.
- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
- Контакти:
Оооо, значи има лоша връзка някъде в него?! Какъв шум издава- електрически ли?
Не знам дали се разглобява тая работа, обаче.
Модула зад жабката ли се намира?
Ако вадиш буксите, първо ги маркирай коя къде седи. Тъй съм чувал.
Не знам дали се разглобява тая работа, обаче.

Модула зад жабката ли се намира?
Ако вадиш буксите, първо ги маркирай коя къде седи. Тъй съм чувал.

-
- потребител
Зад жабката е,но моето е само с една букса,другата стои свободна.А звука който издава е цъкане като релето на мигачите.Целия ми въпрос в общи линии е ако свържа допълнителен модул и не сработи,значи ли това че машинките са фира или просто не може да работи без фабричния да е закачен.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 86&t=65383
Ето например този колега продава Фокус, обади му се да пробваш с неговия модул ще тръгне ли.
Както и всяка обява за Фокус на части, разбира се.
Поне ще знаеш къде е проблема...
Ето например този колега продава Фокус, обади му се да пробваш с неговия модул ще тръгне ли.
Както и всяка обява за Фокус на части, разбира се.
Поне ще знаеш къде е проблема...
-
- потребител
Идеята на цялата тема ми беше да не купувам излишно оригиналния модул ако мога да мина с допълнителния който имам,но все пак благодаря за съвета.
- aatri
- потребител
- Регистриран: 02 мар 2008, 21:33
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDDI 1999 г.
Здравей колега аз имах подобен проблем.Свалих модула ,отворих го,презапоих тези крачетата които контактуват с буксите.Прегледай и релетата те също създават проблеми.Ще се опитам да ти пратя снимки.Сайта нещо забива.Това ми е третия опит.
- aatri
- потребител
Ето и снимки.Моя модул е с две букси.Твоя пълнеж е по малко.Сигурно си с едно реле.Пиши за резултат.
-
- потребител
Много благодаря колега,ще пробвам и аз по-късно да видя какво ще излезе.
- nikkiboy
- потребител
- Регистриран: 30 окт 2009, 17:16
- Модел на автомобила: '97 Mondeo Turnier 2.0i (131 Hp) Zetec Ghia ГИ Fobos
Проба с друг модул и ако работи проблема е в модула ,ако не най-вероятно по кабелите .Едва ли са ти изгорели всички едновременно ./ако не е правено нещо преди да откажат/ Успех.
-
- потребител
А някой може ли да ми каже каква е разликата между модула с една букса и този с две.
- aatri
- потребител
Мисля че с една букса задните стъкла не са ел
-
- потребител
Ситуацията става все по-странна.Пробвах и с друг модул,но нищо.А на кабела за отключване който е при шофьорската врата дплу където е била вързана азармата идва постоянен минус.Дололкото разбрах Фокуса се управлява с минус.И пи откачен модул пак е същото.Някой има ли идеи откъде може да се получи това.Може ли да се е стопил някой от кабелите които отиват към машинките или да е нещо друго.Вече имам недостиг на идеи