Проблем с централното на едната врата
-
- потребител
- Регистриран: 15 сеп 2009, 16:14
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 Ti-VCT 115 к.с., 2009г.
- Status: Извън линия
Проблем с централното на едната врата
Здравейте. Имам Ford Focus Ghia 2009та. От около месец имам проблеми с централното на предна дясна врата. Понякога не се заключва, спира дръжката в купето до половината, или пък не се отключва (не се дърпа докрай дръжката при отключване с централното с дистанционното примерно). По-странното е, че когато се случи така, все едно няма ток до дясното огледало, не се прибира с копчето (автоматични са огледалата) и не му работи механизма на ел огледалото. Друг път като зацепи и си работи огледалото без проблеми, но ползвам ли централното и ако забие дръжката на дясната врата пак, спира тока до огледалото. Имате ли идея какъв може да е проблемът? Дали е нещо, което мога да погледна аз, или да го водя на сервиз Фокуса? Ако е за сервиз, къде мога да отида, да са читави в сервиза и по възможност да отворят вратата/дръжката на място, а не да оставям колата, че ми трябва кажи речи всеки ден.
Предварително благодаря!
Предварително благодаря!
- aatri
- потребител
- Регистриран: 02 мар 2008, 21:33
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDDI 1999 г.
Re: Проблем с централното на едната врата
Пробвай първо да смажеш машинката на вратата.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Не би трябвало да има връзка централно - странично огледало.
Свали гофрета между купето и вратата и виж в какво състояние са кабелите.
Свали гофрета между купето и вратата и виж в какво състояние са кабелите.
-
- потребител
Смазването не помогна. Ходих на майстор, тества компютъра, видя заключващия механизъм и се оказа от него. Сега ще купувам нов от МотоПфое. Само че от там не знаят, дали колата ми е с централно заключване, или с двойно централно заключване, имало и двата варианта за моята рама. Някаква идея как да проверя това, че иначе пак тр да ходя на майстор да я отваря вратата?
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Проверката е лесна. Затваряш се в колата и натискаш бързо 2 пъти бутона за заключване на ключа. След това, ако не можеш да си отключиш с лостчето отвътре, то значи имаш двойно централно заключване.lucius написа:Само че от там не знаят, дали колата ми е с централно заключване, или с двойно централно заключване, имало и двата варианта за моята рама. Някаква идея как да проверя това, че иначе пак тр да ходя на майстор да я отваря вратата?
-
- потребител
Това за шофьорската врата ли, или няма значение за коя?DigiPro написа:Проверката е лесна. Затваряш се в колата и натискаш бързо 2 пъти бутона за заключване на ключа. След това, ако не можеш да си отключиш с лостчето отвътре, то значи имаш двойно централно заключване.lucius написа:Само че от там не знаят, дали колата ми е с централно заключване, или с двойно централно заключване, имало и двата варианта за моята рама. Някаква идея как да проверя това, че иначе пак тр да ходя на майстор да я отваря вратата?
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Без значение от вратите, ако имаш двойно заключване то при двойно натискане на ключа би трябвало да заключиш вратите и от вътре- ако не сработи, то значи го нямаш.
-
- потребител
Тествах го. Отваря се без проблеми отвътре, без значение дали сък заключил 1 или 2 пъти. Значи нямам двойно централно заключване. Мерси за помощта DigiPro и Doin!