нов контактен ключ

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
Потребителски аватар
иво г. иванов
потребител
потребител
Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19
Status: Извън линия

Re: нов контактен ключ

Мнение от иво г. иванов » 08 дек 2010, 13:52

Извинете , нещо не разбрах :? - първо Tati_go си е поръчал нов ключ с транспондер от UK , защото в България е по - скъп или го няма , или на сайта има по - точен избор ? / между другото сайта си заслужава да се разгледа / После ампулката в транспондера са я сменили с нова , за да му пасне на годината и модела , което ще рече , че ключаря в Търново я е намерил отнякъде , после я е копирал за новия ключ , което не означава ли - програмирал , а после пък нямал програматор и ......??? :?: :?: Да уточниме все пак нещо - на сайта се вижда изваден от ключа транспондер с вложена в него ампула , което означава , че едното без другото не върви и двете са едно и също нещо :!: Нали ? Светнете :idea: ме ако бъркам нещо .
Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!

Потребителски аватар
иво г. иванов
потребител
потребител
Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19

Мнение от иво г. иванов » 08 дек 2010, 14:01

На въпросния сайт видях нещо , което ме учуди - фокуса ми е с кръгъл ключ а на страницата са показани плоски заготовки за фокус и кръгли за мондео-4C и 4D . Защо ли ?
Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Мнение от Doin » 08 дек 2010, 14:33

Новите Фокуси са с плосък ключ, а на Фокус 1 ключа си е обикновен фордовски пирон. Най-вероятно на сайта не са отбелязали за коя генерация Фокус иде реч.

Потребителски аватар
methodboy
потребител
потребител
Регистриран: 13 юни 2006, 00:22
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 D TCI '94 CLX; Mondeo 2.0 DOCH 16V GHIA; Cougar 2.0 DOCH 16V, Jeep Cherokee '99 2.5TD Limited
Контакти:

Мнение от methodboy » 08 дек 2010, 22:45

иво г. иванов написа:Извинете , нещо не разбрах :? - първо Tati_go си е поръчал нов ключ с транспондер от UK , защото в България е по - скъп или го няма , или на сайта има по - точен избор ? / между другото сайта си заслужава да се разгледа / После ампулката в транспондера са я сменили с нова , за да му пасне на годината и модела , което ще рече , че ключаря в Търново я е намерил отнякъде , после я е копирал за новия ключ , което не означава ли - програмирал , а после пък нямал програматор и ......??? :?: :?: Да уточниме все пак нещо - на сайта се вижда изваден от ключа транспондер с вложена в него ампула , което означава , че едното без другото не върви и двете са едно и също нещо :!: Нали ? Светнете :idea: ме ако бъркам нещо .
Има два начина да накараш имобилайзера да познава новия ключ. Единия е да го програмираш за нов ключ. Другия е да копираш транспондера и да му направиш копие и да поставиш в новия ключ. При втория метод "лъжеш" имобилайзера който знае че има само един ключ, оригинала и копието за него са едно и също нещо, в което няма нищо лошо понеже колата ще си пали без проблем. Обикновено има и други ключове в паметта ако не ги притежаваш понеже са изгубени или откраднати или спестени от предишни собственици. При първия метод се казва на имобилайзера че трябва да започне да разпознава и друг транспондер съответно в нов ключ, т.е. добавя се още един в паметта. Като за постигане на това има два варианта. Единия е както го описа колегата по-горе ако имаме червения ключ или два вече записани в паметта ключове. Другия е с програматор или със сервизно оборудване предназначено за тази цел. Ако имаме само един ключ се минава през програматор задължичелно, понеже няма процедура която да включим режима на обучаване на ключове само с един ключ.
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Tati_go
потребител
потребител
Регистриран: 23 юли 2010, 19:15
Модел на автомобила: Ford Focus. 1.8, TDCi, 100 к.с., 2003 г., комби.

Мнение от Tati_go » 12 дек 2010, 16:53

"...
1.Поставяме първия ключ (master key) в контакта за палене и завъртаме на позиция II
2.Връщаме на 0 и махаме ключа
3.Поставяме втория ключ в контакта за палене и завъртаме на позиция II
4.Връщаме на 0 и махаме ключа
5.Активира се режим на програмиране и имаме десет секунди, за да:
6.Поставяме новия ключ в контакта за палене и завъртаме на позиция II
7.Връщаме на 0 и махаме ключа
8.Изчакваме 10 секунди за излизане системата от режим на програмиране..."

Освен по този начин (без чужда помощ и заплащане) транспондерът може да се програмира:
- на място, в колата, като със специален уред се прочете кода записан в самата кола и се програмира новия ключ:
- на място, при ключаря, като пак с компютър се прочете кода от оригинален работещ ключ и се програмира новия ключ;
- при дилърите на "Форд", които по номерата на ключа се намира, те на какъв код отговарят и съответно този код се записва в новия ключ.
Не ме интересува какво ще кажат за мен, стига да не е истина!

Потребителски аватар
jumpman
потребител
потребител
Регистриран: 09 сеп 2008, 20:58
Модел на автомобила: ford focus 2000 g., 1.8 TDDI, 90 k.s., ambiente
ford mondeo 2004 g., 2.0 tdci, 130 k.s.

Мнение от jumpman » 16 май 2011, 16:33

Колеги да попитам и аз нещо - купих си Форд Фокус 2000 г. тдди, дадоха ми два ключа със чип без дистанционно, но със синъо, та това главният ключ и резервният ли са или не? Доколкото разбирам от прочетеният коментар на колегата methodboy (Само да споменем, че master е червения ключ) и си правя извод, че не. И да попитам като колата е с имобилайзер, може ли да се вземе ключ с дистанционно, който да отваря от разстояние и да си върши естествено всички останали функции (палене, отваряне без дистанционното и т.н.)?
Мерси предварително

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Мнение от Doin » 16 май 2011, 16:39

Правилно си разбрал - след като нямаш ключ с червено , то не можеш да обучаваш други ключове. При Фокус 1 като твоя ключа е обикновен фордовски пирон - ако искаш ключ с дистанционно, то си търси по обявите ключа с трите бутона - от Фокус, Мондео 2... мисля, че и Фиестата от тези години е с такъв. Има теми как се обучават бутоните, а за чипа на имобилайзера при ключар.

Потребителски аватар
methodboy
потребител
потребител
Регистриран: 13 юни 2006, 00:22
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 D TCI '94 CLX; Mondeo 2.0 DOCH 16V GHIA; Cougar 2.0 DOCH 16V, Jeep Cherokee '99 2.5TD Limited
Контакти:

Мнение от methodboy » 16 май 2011, 22:48

jumpman написа:Колеги да попитам и аз нещо - купих си Форд Фокус 2000 г. тдди, дадоха ми два ключа със чип без дистанционно, но със синъо, та това главният ключ и резервният ли са или не? Доколкото разбирам от прочетеният коментар на колегата methodboy (Само да споменем, че master е червения ключ) и си правя извод, че не. И да попитам като колата е с имобилайзер, може ли да се вземе ключ с дистанционно, който да отваря от разстояние и да си върши естествено всички останали функции (палене, отваряне без дистанционното и т.н.)?
Мерси предварително

Ключът е червен на цвят, не само чипа целия. С два ключа можеш да програмираш стига единия да не е клонинг на втория. А това с дистанционното може да се пробва. Обучаването на дистанционното трае по малко от минутка.
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Tati_go
потребител
потребител

Мнение от Tati_go » 20 май 2011, 21:53

Имаше програматор - почти цял лаптоп.
И новия ключ го програмира като свърза програматора към колата, от там дръпна кодовете и ги прехвърли на новия ключ.
Това продължи няколко минути. Можеше да ги копира и от стария ключ, но от компа на колата е по сигурно.

Потребителски аватар
Tati_go
потребител
потребител

Мнение от Tati_go » 14 дек 2013, 14:45

Имаше програматор!
Предложи ми:
- програмиране по номерата на колата;
- програмиране с четене от оригиналния ключ;
- програмиране с четене от компа на колата.
Избрахме последното - най-бавно, но най-сигурно.

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”