маслен охладител
-
- потребител
- Регистриран: 04 апр 2009, 23:03
- Модел на автомобила: Ford focus 1,6TDCI 2009 g
- Status: Извън линия
маслен охладител
масления охладител подлежи ли на ремонт и ако някои го е правил нека да сподели колата е ескорт 18тди 1998г двигател ендура де благодаря предварително >:D<:
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
Re: маслен охладител
Ами, на моята вероятно е същият - над дясната полуоска, към тялото за масления филтър. Ако само сълзи масло от него, подлежи на ремонт. Сменят се 3 О-пръстена - нямам спомен за точни размери ама бяха един голям (към 60-65 мм) по периферията, един малък (около 20-22 мм) на кухия болт и един среден (към 35 мм) на притискащата шайба. Свалих старите и отидох с тях в магазин за хидравлични елементи, намерих подходящите размери и дебелини. Ако обаче праща масло в охладителната система - сменяш топлообменника.MrDgd написа:масления охладител подлежи ли на ремонт и ако някои го е правил нека да сподели колата е ескорт 18тди 1998г двигател ендура де благодаря предварително >:D<:
-
- потребител
- Регистриран: 04 апр 2009, 23:03
- Модел на автомобила: Ford focus 1,6TDCI 2009 g
за сега само сълзи колега.
-
- потребител
- Регистриран: 14 авг 2012, 19:16
- Модел на автомобила: Ford focus c-max 2007
Аз имам същия проблем.Колата е Мондео 1.8тд 97година. Питах в няколко магазина за гумички обаче не знаели какви са и така и не ги намериха.Някои ако е свалял да може да ме ориентира размерите да ги взема, че да разглобя и да търся я намерил пак я не а покрай малкия колата се ползва ежедневно.
Предварително благодаря.
Предварително благодаря.