Ford - Fiesta IV (Mk4-Mk5) - 1.25 i 16V (75 Hp), 1999 г.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
- Status: Извън линия
Re: Ford - Fiesta IV (Mk4-Mk5) - 1.25 i 16V (75 Hp), 1999 г.
III. Специални правила за ползване на раздел "Моята кола" във форумa на "Клуб Форд България"
В темите се публикуват и коментират снимки, обща информация и кратка история (по желание) на Вашата кола, ъпгрейди, процеси на доработка, актуално състояние на автомобила и др. подобни.
За проблеми по автомобила, се пише в останалите съответни раздели на форума.
В темите се публикуват и коментират снимки, обща информация и кратка история (по желание) на Вашата кола, ъпгрейди, процеси на доработка, актуално състояние на автомобила и др. подобни.
За проблеми по автомобила, се пише в останалите съответни раздели на форума.
- chistacha
- потребител
- Регистриран: 02 окт 2013, 08:16
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk1 GHIA 1.6i '04
Пиши една нова тема в правилния раздел и дай снимка на тоя болтLORDA83 написа:Днес я прегледах на светло... за 2 денонощия беше изтекло на спряно положение около пред блока...varby написа:Има няколко варианта: 1.теч от съединение при работещ двиг. 2.охл.течност в маслото 3. охл. течност в изпускателната система.

- LORDA83
- потребител
- Регистриран: 24 окт 2013, 22:41
- Модел на автомобила: Ford - Focus III Wagon, facelift, 1.0 EcoBoost ( 125 кс ), S&S, 2015 г.
Ford - Fiesta IV, Ghia (Mk4-Mk5) - 1.25 i 16V (75 Hp), 1999 г.
Renault - Megane Grandtour II - 1.9 dCi (120 Hp), 6 скорости, 2004 г. - Местоположение: Пловдив
- Контакти:
Такааа... след, като цала седмица се нервих с тоя теч на антифриз... разфасовах всичко около дясната страна на двигателя ( м/у двигателя и акомулатора... и около бобината... ) и изкормих всички възможни маркучи...
Крайният ефект е, че и двата маркуча през които тече антифриза са сменени. Дебелият единичен и двойния дълъг, който отива към радиатора, както и два пластмасови троиници, които смених с нови, метални. Това ми е новата придобивка по колата.
На блока... под бобината... където са датчиците за температурата... и през тях беше прокапало, та и тях свалях и залепих хубаво... а по самия блок... където влизат маркучите... на всякъде " леглата " бяха тотално заличени и изравнени от плътен варовик около 3 мм.... и реално маркучите лежаха в/у него, а не в/у основата... Явно идиота преди мен е карал колата с вода, а не с антифриз и сега, като съм налял аз... и всичко се е разкапало.
Днес събрах всичко по колата и ще наблюдавам какво става идните дни. Надявам се, че кардинално съм решил нещата и няма да има повече течове от никъде.
П.С: мислех да снимам целия процес... всичките стари мизерии и боклуци, които разчистих, ама... ме хванаха бая нервички още в самото начало и се отказах да се занимавам със снимки точно.
Крайният ефект е, че и двата маркуча през които тече антифриза са сменени. Дебелият единичен и двойния дълъг, който отива към радиатора, както и два пластмасови троиници, които смених с нови, метални. Това ми е новата придобивка по колата.
На блока... под бобината... където са датчиците за температурата... и през тях беше прокапало, та и тях свалях и залепих хубаво... а по самия блок... където влизат маркучите... на всякъде " леглата " бяха тотално заличени и изравнени от плътен варовик около 3 мм.... и реално маркучите лежаха в/у него, а не в/у основата... Явно идиота преди мен е карал колата с вода, а не с антифриз и сега, като съм налял аз... и всичко се е разкапало.
Днес събрах всичко по колата и ще наблюдавам какво става идните дни. Надявам се, че кардинално съм решил нещата и няма да има повече течове от никъде.
П.С: мислех да снимам целия процес... всичките стари мизерии и боклуци, които разчистих, ама... ме хванаха бая нервички още в самото начало и се отказах да се занимавам със снимки точно.
" Само слабите се стремят към порядък, силните владеят хаоса!!! "
- LORDA83
- потребител
- Модел на автомобила: Ford - Focus III Wagon, facelift, 1.0 EcoBoost ( 125 кс ), S&S, 2015 г.
Renault - Megane Grandtour II - 1.9 dCi (120 Hp), 6 скорости, 2004 г. - Местоположение: Пловдив
- Контакти:
Така, като гледам... май и радиатора ще сменям. След всичко описано в по-горния пост... няма и капка по старите места. Всичко е станало перфектно. Но явно след, като отстраних всички тия течове е започнало да избива на друго слабо място по системата. Почна да ми капе по малко някъде от долна, дясна страна на радиатора... в областта около пробката му... в самия ъгъл... дето се отвива.
Ще го изчакам 2-3 дни... да се отцеди и изсъхне всичко от старото изливане на антифриза, за да съм сигурен, че не е останало в някое улейче от него иии ще го мисля пак, ама почвам да се настройвам и за протекъл радиатор.
Тоя дето е карал колата с вода само, та е запекла така от всякъде и сега като налях антифриз почна да тече като лейка от всякъде... ни идва да му излея на него в гърлото 10 литра антифриз.
Ще го изчакам 2-3 дни... да се отцеди и изсъхне всичко от старото изливане на антифриза, за да съм сигурен, че не е останало в някое улейче от него иии ще го мисля пак, ама почвам да се настройвам и за протекъл радиатор.
Тоя дето е карал колата с вода само, та е запекла така от всякъде и сега като налях антифриз почна да тече като лейка от всякъде... ни идва да му излея на него в гърлото 10 литра антифриз.
- LORDA83
- потребител
- Контакти:
Евала! Много играчка е паднала тука. Страхотно се е получила!georgiyog написа:https://www.facebook.com/georgi.y.georg ... 948&type=3
- georgiyog
- потребител
- Регистриран: 16 май 2008, 23:08
- Модел на автомобила: ford fiesta 1.25 16v
- Контакти:
наистина много играчка имаше,търпение и финансии....
- Dani_Barabani
- потребител
- Регистриран: 15 яну 2009, 17:47
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi, 2010 юни
Браво, Жоро! Някои от нас я видяха на срещата в Ст.Загора
Хубава количка 

- LORDA83
- потребител
- Контакти:
Малко новости от моята Фиестичка.
Днес и разпробих вратата на багажника иии монтирах едно заводски антикрило от същия модел. Попадна ми тънко, от една ударена Фиеста със същия цвят и го взех преди няколко дни.
Днес и разпробих вратата на багажника иии монтирах едно заводски антикрило от същия модел. Попадна ми тънко, от една ударена Фиеста със същия цвят и го взех преди няколко дни.
- LORDA83
- потребител
- Контакти:
Колеги... снимките, които съм слагал по темата виждат ли се? При мен ги дава всичките някак " омазани " и не се вижда нищо... някаква грешка изписва, че имало и не може да ги видя. И при вас ли е така? Хммм???
update 2015 година: Снимките в темата са качени наново на 100%, като на места не следват точната оригинална хронология.
update 2015 година: Снимките в темата са качени наново на 100%, като на места не следват точната оригинална хронология.
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
За снимките: http://clubford.org/forum/viewtopic.php?f=1&t=68302 За другите проблеми си пусни нова тема в съответния раздел.LORDA83 написа:Колеги... снимките, които съм слагал по темата виждат ли се? При мен ги дава всичките някак " омазани " и не се вижда нищо... някаква грешка изписва, че имало и не може да ги видя. И при вас ли е така? Хмм
- LORDA83
- потребител
- Контакти:
Жалко... едва ли ще се възстановят снимките с този проблем, който е описан в темата, към която ми даде линк. Доста неща ще си останат " загубени "... ето все пак 2 снимки от прашната ми колица, от днес... по път към пещера Снежанка: ->DigiPro написа:За снимките: http://clubford.org/forum/viewtopic.php?f=1&t=68302 За другите проблеми си пусни нова тема в съответния раздел.LORDA83 написа:Колеги... снимките, които съм слагал по темата виждат ли се? При мен ги дава всичките някак " омазани " и не се вижда нищо... някаква грешка изписва, че имало и не може да ги видя. И при вас ли е така? Хмм
- LORDA83
- потребител
- Контакти:
Вчера сутринта... тръгвам си аз за работа... опитвам да запаля колата и... няма никой... грам ток...
Оказа се, че акумулатора ми е сдал багажа. Да не навлизам в подробности...
Трябваше ми нов, възможно най-бързо и евтино. Та в крайна сметка... колицата ми в момента е с ново " Гризли ", 45 ампера. Немски акумулатор, с 2 години гаранция, сух, без обслужване, за скромната сума от 71 лв, като за вътрешни хора. Иначе е малко по-скъпичък.
Оказа се, че акумулатора ми е сдал багажа. Да не навлизам в подробности...
Трябваше ми нов, възможно най-бързо и евтино. Та в крайна сметка... колицата ми в момента е с ново " Гризли ", 45 ампера. Немски акумулатор, с 2 години гаранция, сух, без обслужване, за скромната сума от 71 лв, като за вътрешни хора. Иначе е малко по-скъпичък.
- LORDA83
- потребител
- Контакти:
Карам си аз предната нощ из тъмните и пусти Пловдивски улички... иии гледам... Фиестичката ми прескочила неусетно 100 000 км 
Та... големия километраж се е занулил иии вече си имам чисто нова колицааа

Та... големия километраж се е занулил иии вече си имам чисто нова колицааа

- LORDA83
- потребител
- Контакти:
Такааа... зима идеее 
Та къде по този повод... къде по стечение на обстоятелствата днес направих следните неща... :
Напълних до горе казанчето за течността, за чистачките със зимна такава, на -60 градуса.
Долях около 200 милилитра антифриз, и го докарах на около -25 градуса
Минах технически преглед.
Направих нова застраховка ГО
Смених маслото с ново - Тотал 10В40, както и маслен и въздушен филтър
За идната седмица съм планувал смяна на двата тампона, на предния носач. Това е единственото по ходовата част, което не бях сменял преди година, и в момента са сдали багажа и двата.
Не съм проверявал с точност, но мисля, че цената им е около 30на лв на бройка. Има ли си някой на идея приблизително колко ще ми вземат за труд, за да ми ги сменят???

Та къде по този повод... къде по стечение на обстоятелствата днес направих следните неща... :
Напълних до горе казанчето за течността, за чистачките със зимна такава, на -60 градуса.
Долях около 200 милилитра антифриз, и го докарах на около -25 градуса
Минах технически преглед.
Направих нова застраховка ГО
Смених маслото с ново - Тотал 10В40, както и маслен и въздушен филтър
За идната седмица съм планувал смяна на двата тампона, на предния носач. Това е единственото по ходовата част, което не бях сменял преди година, и в момента са сдали багажа и двата.
Не съм проверявал с точност, но мисля, че цената им е около 30на лв на бройка. Има ли си някой на идея приблизително колко ще ми вземат за труд, за да ми ги сменят???
- LORDA83
- потребител
- Контакти:
Така така такааа... какво ми предстои да сменям по количката тази седмицааа... 
Утре имам записан час и вкарвам в сервиза Фиестичката за следните неща:
2 задни амортисьора. Харесах си от по-височкия клас... Монрое, с 20 години гаранция. Ще надживеят самата кола 5 пъти

2 тампона на носача отпред
1 втулка...
Всичките тези неща + работата за скромната сума от 250 лв. Бих казал, че цената е доста прилична и буквално минимална за посоченото, което съм предвидил. Смяната на всичко ще протече в рамките на не повече от 3 часа.
След това... в Четвъртък ще тонирам задни странични и задно стъкло, със следното фолио -> http://tintcom.com/ford-dizain-carbon-c ... klama.html
Ще направя всичко само на 5% пропускливост. Фолиото е Американско, с всичките сертификати и гаранции. Ще го закупя изрязано за модела ми, за 65 лв от Пловдив, а след това за още 70 ще ми го монтират в Асенов град. Като цяло тонирането ще излезе под 150 лв. само за справка... всички фирми в Плд правят тази услуга, с такъв клас фолио на цена не по-малко от 300-350 лв, така, че и тук съм намерил доста изгодна офертичка.
Като приключи седмицата и е готово всичко ще кача и снимки

Утре имам записан час и вкарвам в сервиза Фиестичката за следните неща:
2 задни амортисьора. Харесах си от по-височкия клас... Монрое, с 20 години гаранция. Ще надживеят самата кола 5 пъти

2 тампона на носача отпред
1 втулка...
Всичките тези неща + работата за скромната сума от 250 лв. Бих казал, че цената е доста прилична и буквално минимална за посоченото, което съм предвидил. Смяната на всичко ще протече в рамките на не повече от 3 часа.
След това... в Четвъртък ще тонирам задни странични и задно стъкло, със следното фолио -> http://tintcom.com/ford-dizain-carbon-c ... klama.html
Ще направя всичко само на 5% пропускливост. Фолиото е Американско, с всичките сертификати и гаранции. Ще го закупя изрязано за модела ми, за 65 лв от Пловдив, а след това за още 70 ще ми го монтират в Асенов град. Като цяло тонирането ще излезе под 150 лв. само за справка... всички фирми в Плд правят тази услуга, с такъв клас фолио на цена не по-малко от 300-350 лв, така, че и тук съм намерил доста изгодна офертичка.
Като приключи седмицата и е готово всичко ще кача и снимки

- LORDA83
- потребител
- Контакти:
Първата част от задачките поставени по-горе -> ИЗПЪЛНЕНА!
Усещането в купето е различно, колата определено се държи по-добре.
Остава тонирането на стъклата в следващите дни!

Остава тонирането на стъклата в следващите дни!

- LORDA83
- потребител
- Контакти:
Тръгвам към Ас. гр. да ми слагат фолиото на задните джамове, иии мисията ще е завършенааа след няколко часа! 
Този месец се поналяха доста парички във Диестичката.
Разходи по колата за месец Ноември:
Технически преглед - 40 лв
Гражданска отговорност - 160 лв
Задни амортисьори - 180 лв
Тампони и втулка + работа - 70 лв
Тониране задни стъкла - 150 лв
Масло и филтри - 90 лв
Годишен данък - 20 лв
Доливане антифризи и течност чистачки - 10 лв
-------------
720 лв
Като цяло за последната година, след закупуването и, ми е лапнала около 1000 лв, за документи, бумащини, чаркове и труд... имайки се в предвид, че всичко държа ново и изрядно, без забележки по нея, и постоянно и правя разни щуротии и глезотийки от типа на тонирането, на стъклата.
Доволен съм като цяло от годишния разход по нея.

Този месец се поналяха доста парички във Диестичката.
Разходи по колата за месец Ноември:
Технически преглед - 40 лв
Гражданска отговорност - 160 лв
Задни амортисьори - 180 лв
Тампони и втулка + работа - 70 лв
Тониране задни стъкла - 150 лв
Масло и филтри - 90 лв
Годишен данък - 20 лв
Доливане антифризи и течност чистачки - 10 лв
-------------
720 лв
Като цяло за последната година, след закупуването и, ми е лапнала около 1000 лв, за документи, бумащини, чаркове и труд... имайки се в предвид, че всичко държа ново и изрядно, без забележки по нея, и постоянно и правя разни щуротии и глезотийки от типа на тонирането, на стъклата.
Доволен съм като цяло от годишния разход по нея.
- LORDA83
- потребител
- Контакти:
Готово! И фолиото е на лице. Колата съвсем промени вида си! За мислям се дали да не затъмня и предните!
Момчето в Ас.гр си свърши страхотно работата! Значително по-добре от големите фирми в бранша и на 1/3 от обичайната цена отново по големите фирми!!! Определено съм доволен!
До утре джамовете ще са прашасали, а и стъклата ми са за полиране от външната страна, за да е максимален ефекта, но все пак ще направя снимки, че сега стана много тъмно вече.
Момчето в Ас.гр си свърши страхотно работата! Значително по-добре от големите фирми в бранша и на 1/3 от обичайната цена отново по големите фирми!!! Определено съм доволен!
До утре джамовете ще са прашасали, а и стъклата ми са за полиране от външната страна, за да е максимален ефекта, но все пак ще направя снимки, че сега стана много тъмно вече.
- LORDA83
- потребител
- Контакти:
Ето и обещаните снимки.
Остана само да полирам стъклата от външната страна, за да е максимален ефекта от всичко и да няма петънца.
Направил съм снимки и от вън и от вътре на вън, за да видите разликите м/у тонираните и заводските стъкла като видимост и в двете посоки
Остана само да полирам стъклата от външната страна, за да е максимален ефекта от всичко и да няма петънца.
Направил съм снимки и от вън и от вътре на вън, за да видите разликите м/у тонираните и заводските стъкла като видимост и в двете посоки