проблем с паленето

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
dreadx
потребител
потребител
Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV
Status: Извън линия

Re: проблем с паленето

Мнение от dreadx » 18 фев 2014, 20:21

А някакви кодове за грешки показва ли с мигане лампата на имобилайзера? Може да е прецакано нещо и затова ключарят да не може да го оправи с програмиране на ключове. Ако мига кодове за грешки, кажи какви.

Потребителски аватар
iunatan
потребител
потребител
Регистриран: 02 фев 2014, 14:57
Модел на автомобила: ford eskort

Мнение от iunatan » 18 фев 2014, 22:19

той два часа неможа да се свърже с колата и никакви грешки не откри вече е почнаха да е праят като заобиколят защитите на имобйлаизера да се надявам че поне така ще стане защото нерви не ми останаха

Потребителски аватар
OgiDogi
потребител
потребител
Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ

Мнение от OgiDogi » 18 фев 2014, 22:34

iunatan написа:той два часа неможа да се свърже с колата и никакви грешки не откри вече е почнаха да е праят като заобиколят защитите на имобйлаизера да се надявам че поне така ще стане защото нерви не ми останаха
Заобикалянето на имобилайзера не трябва да е проблем - 2 проводника са достатъчни. Един от клема 15 към клапана на помпата (там нещата могат да са и малко по-сложни) и един от клема 50 към релето/шалтера на стартера. Обикновено номерацията я пише покрай релетата.
Изображение
Ford не боледува - направо умира... примерно след 25 години. :D
ДЕ-РУСИФИКАЦИЯ

Потребителски аватар
iunatan
потребител
потребител
Регистриран: 02 фев 2014, 14:57
Модел на автомобила: ford eskort

Мнение от iunatan » 19 фев 2014, 15:23

проблема е открит един кабел се е бил скъсал под таблото в момента събират кабелите.Благодя мн на всички за помощта и съветите.Един щастлив ден е за мен :D :D :D :D :D :D: :D: :D: :D: :D: :D: :D:

Потребителски аватар
Duff
потребител
потребител
Регистриран: 23 апр 2009, 10:18
Модел на автомобила: Ford Mondeo Mk3

Мнение от Duff » 05 ное 2015, 12:56

OgiDogi написа:
iunatan написа:той два часа неможа да се свърже с колата и никакви грешки не откри вече е почнаха да е праят като заобиколят защитите на имобйлаизера да се надявам че поне така ще стане защото нерви не ми останаха
Заобикалянето на имобилайзера не трябва да е проблем - 2 проводника са достатъчни. Един от клема 15 към клапана на помпата (там нещата могат да са и малко по-сложни) и един от клема 50 към релето/шалтера на стартера. Обикновено номерацията я пише покрай релетата.
Това важи ли и за Форд Ескорт 1,6 16V Z tec?
Изображение

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”