Бърз въпрос за Ауспух !!!
-
- потребител
- Регистриран: 08 ное 2013, 10:14
- Модел на автомобила: focus
- Status: Извън линия
Бърз въпрос за Ауспух !!!
Здравейте искам да попитам дали може да навредя с нещо на колата ако пробия малка дупка от която да се оттича водата от гърнето (дупка в наи ниската част) 

- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: Бърз въпрос за Ауспух !!!
Бърз отговор - може, дори във форума на Рено се препоръчва.
Но все пак малка дупка,да не направиш кратер!
Но все пак малка дупка,да не направиш кратер!
-
- потребител
ти имаш ли такава понеже гледам че сме колеги и по модел
като гледам разликата е че аз съм на бензин 

- ieiei
- потребител
- Регистриран: 11 май 2007, 12:50
- Модел на автомобила: Ford
Само,ако караш на газ.
-
- потребител
Газяга съм 

-
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
- Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV
И при бензин се събира конденз, затова всички гърнета гният. Особено на крайните гърнета е добре да се оставят такива малки дупчици.
-
- потребител
на крайните ли ?? не трябва ли в най-ниската точка че да се източва .... или накрая на тумбестото може да има още една дупка ???? мисълта ми е дали ще навреди ако има 1-2- евентуално 3 дупки или като по-голям разход или нещо такова ... разбирате ли, да не се получи ефект почти бес такава система. Иначе говоря за дупка с диаметър 2-3-4 мм
-
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
- Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV
Тръбите може и да не изгниват чак-толкова.
Останал съм с впечатление, че средните гърнета гният по-малко, но крайните гърнета са с най-ниска температура и обират всичкия възможен конденз.
При всички гърнета изходящата тръба винаги е над нивото на водата - водата си стои вътре и няма как да излезе всичката. Затова и гърнетата яко изгниват отдолу. Малка дупчица в най-ниската точка на гърнето не би попречила на нормалната работа на системата (изобщо пък да се отрази като разход или нещо). Но е много вероятно да се удължи животът на гърнето, понеже голяма част от водата няма да остава вътре, а ще се оттича през нея.
Останал съм с впечатление, че средните гърнета гният по-малко, но крайните гърнета са с най-ниска температура и обират всичкия възможен конденз.
При всички гърнета изходящата тръба винаги е над нивото на водата - водата си стои вътре и няма как да излезе всичката. Затова и гърнетата яко изгниват отдолу. Малка дупчица в най-ниската точка на гърнето не би попречила на нормалната работа на системата (изобщо пък да се отрази като разход или нещо). Но е много вероятно да се удължи животът на гърнето, понеже голяма част от водата няма да остава вътре, а ще се оттича през нея.
-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.
Няма да навредиш не се притеснявай изобщо. Най много вода се събира в задното гърне, но щом си решил не пречи да се застраховаш и напред по гърнетата. С бургийка 2мм. направи отвори в най ниските части на гърнетата и няма проблем. Аз си бях направил на предното гърне което беше от неръждавейка понеже то, че няма да изгние е ясно но когато покарам на газ известно време нормално на ниски обороти и след това като я настъпя по силно от силната струя на пушека изкарва и водата и колите зад мен съм ги виждал как излизайки от моя бял облак който съм създал си пускат и чистачките хората. Та ми стана съвестно 

-
- потребител
Нещо заимстваш от природата ... като октопод си бил само че вместо мастило, бяла пара идея за бягане от полицията

-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.
Ха ха ха да, да идея си е.