Ремонт на управление на климатроник

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
viemel
потребител
потребител
Регистриран: 20 дек 2009, 23:38
Модел на автомобила: Ford mondeo
Status: Извън линия

Ремонт на управление на климатроник

Мнение от viemel » 27 окт 2010, 20:34

Мондео МК3. Малко история:
1. Заминава алтернатора и колата спира на място, акумулатора е мъртвец.
2. Слагам нов акумулатор, но пропуснах да откача буксата на разваления алтернатор и той изпуши с един бял пушек.
3. Отидох до един сервиз, сложиха рециклиран алтернатор, зарежда, но ми казаха, че лампичката на акумулатора продължава да свети, защото трябвало да настройват нещо си компютъра. Закараха ме до друг сервиз за компютъра. Там казаха, че трябвало да го обучават за новия алтернатор?! Не знаех, че моето мондео има изкуствен интелект, че да го обучават и им казах да си вземат алтернатора и отидох в Мотофое. По пътя, на собствен ход и акумулатор, забелязах, че вентилатора духа в краката ми топло, едвам се търпи, но управлението на климатроника не работи. Копчетата не работят, на дисплея нищо, нищо не светва, мъртвец. Нещо интересно - вентилатора ми духа в краката, когато фаровете са изключени. Включвам фаровете и вентилатора спира!
4. Смениха алтернатора в Мотофое, с 2 лв по-евтин от онзи другия в сервиза noname, лаппичката за акумулатора не свети, без обучение :), погледнаха климатроника и казаха, че модула за управление е заминал. Т.е. електроника.

Някой има ли идея:
1. Какво може да се е случило и дали действително ще е този модул?
2. Къде може да се диагностицира и ако действително е модула, да се ремонтира? В крайна сметка мисля, че е платка и щом аз мога да си ремонтирам дънната платка на компютъра, защо някой специалист да не може да смени гръмнали елементи на тази платка? Да знаете подходящ сервиз за диагностика и ремонт?

Благодаря предварително!

Потребителски аватар
methodboy
потребител
потребител
Регистриран: 13 юни 2006, 00:22
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 D TCI '94 CLX; Mondeo 2.0 DOCH 16V GHIA; Cougar 2.0 DOCH 16V, Jeep Cherokee '99 2.5TD Limited
Контакти:

Re: Ремонт на управление на климатроник

Мнение от methodboy » 31 окт 2010, 20:53

Напълно възможно е да го ремонтираш, стига да си достатъчно добър с поялника. Аз имам един блок обаче е за старото мондео мк2. Намери го и си провери номера и ако си съвпадат и си от софия другата седмица можем да пробваме. Поне да знаеш дали наистина е от блока.
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
dj_nako
потребител
потребител
Регистриран: 27 дек 2013, 16:42
Модел на автомобила: Mondeo mk3 2.0 TDDI 2001 Ghia

Re: Ремонт на управление на климатроник

Мнение от dj_nako » 28 фев 2014, 09:13

Доста стара тема, но вероятно полезна за мен.
Къде се намира модула за управление на климатроника? Това отделен модул ли е или е зад копчетата за управление :)
Как се сваля при мк3?

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”