Нов във форума!
-
- потребител
- Регистриран: 30 мар 2014, 20:35
- Модел на автомобила: Mondeo MK3 2.0 TDDI
- Status: Извън линия
Нов във форума!
Здравейте колеги, преди 2 дена си взех Мондео МК3 2.0 дизел 115к.с. и имам няколко въпроса. Не ми работи моторчето за течността за чистачките. Бихте ли ме ориентирали какво да погледна, за да отстраня проблема? Колко масло побира двигателя и ако може да ми препоръчате някакво масло? Надявам се, че в най-скоро време ще ми отговорите. Благодаря предварително!
-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.
Re: Нов във форума!
Здравей колега. Като за начало започни разбира се от проверка на предпазителите но за жалост практиката ми най често показва, че проблема е в самата помпичка. Цените и варират от 30-50лв. нова в Евро 07. За маслото мисля беше към 4 литра но не съм много сигурен. Иначе моята препоръка е за масло от Мото пфое. Аз все с него си карам колата до момента и съм най доволен. Пробвал съм и други масла (ВИНАГИ СКЪПИ) никога не съм слагал евтино масло но най доволен съм от маслото на М.П. Като за момента съм се спрял на новото им масло което е за еко буста 5W20 5 литра е стотина лева.
Но и маслата които се рекламират е нашия форум, гледам са Форд и ще са добри. Даже преди време съм си поръчвал от тях Кастрола и съм доволен.
Но и маслата които се рекламират е нашия форум, гледам са Форд и ще са добри. Даже преди време съм си поръчвал от тях Кастрола и съм доволен.
-
- потребител
Днес говорих с един познат, който скоро си взе същата кола и ми каза, че двигателя лови 6,2 литра. Възможно ли е според вас? 10W40 не става ли според вас?
- MapTo_D
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
- Модел на автомобила: С колелото
Става, ама да не го умориш рано рано мотора. Мисля, че побира към 6 литра, нека колегите с мондео кажат, моят фокус си взима по една 5ца при всяка смяна. Има реклата, която ще ти изкара очите на главната страница, влез и си поръчай хубаво маслко, такова с каквото я дават да се движи тая кола - 5w30!!!
-
- потребител
Та последно колко масло да купя? Защото спрях да го карам докато не сменя маслото.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Това е прекалено крайно, 1000-2000км няма да бъдат чак толкова пагубни. А и от това че мотора е с 10W40 нищо няма да му стане и ако маслото ти е ново, изкарай си пробега и сменяй типа на следващата смяна.Veskoto написа:.... Защото спрях да го карам докато не сменя маслото.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Значи искаш да кажеш да си карам с това масло и после да мина на 5W30? Не мислите ли, че колата вече е стара за това масло? Или първо трябва да пробвам и да видя дали ще го харчи?HACKO написа:Това е прекалено крайно, 1000-2000км няма да бъдат чак толкова пагубни. А и от това че мотора е с 10W40 нищо няма да му стане и ако маслото ти е ново, изкарай си пробега и сменяй типа на следващата смяна.Veskoto написа:.... Защото спрях да го карам докато не сменя маслото.
- MapTo_D
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
- Модел на автомобила: С колелото
Виж сега, колата си е твоя. Ако искаш можеш да я караш и с M10D. После никой от колегите тук, няма да те съжалява и да ти даде пари за ремонт. По спецификации колата ти си иска 5W30. Какво значи стара? Моята и тя е на 12-13 години вече, но от смяна до смяна не доливам и грам. Купи си масло и да ти е мирна главата поне за това. Вече колко точно събира - ами тоя който го продава трябва да има каталози и там пише. За моя Фокус пише 5.6 литра, събира точно 5 и нивото е на средата на щеката.