FORD FOCUS MK2 1.6 TDCI

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
sedima
потребител
потребител
Регистриран: 26 апр 2013, 11:11
Модел на автомобила: FOCUS MK2 1.6 TDCI
Status: Извън линия

FORD FOCUS MK2 1.6 TDCI

Мнение от sedima » 26 апр 2013, 11:35

Здравейте ! Преди седмица закупих горе написаната машина и имам няколко питания ! Предварително благодаря за отговорите !
Та значи вчера ходих до София и по магистралата настъпих до макс и имам чувството че като настъпя педала до дупка не ускорява плавно ами все едно от време на време карам срещу силен ветрец малко тъпо го обяснявам обаче не знам как ! Все едно за стотна нещо я спира и пак и идва силата !
И на няколко пъти мисля че избълва някво облаче от към аспуха и цвета определено не беше черен а по скоро бял или сив ! това всичко се случва над 140 километра !
В ринга на оборотомера като дадеш на контакт светва нещо като жълта снежинка която става червена и после гасне та тази същата снежинка ми светна със жълт цвят за около две минути и после си замина !
и последно получавам съвети да махна катализатора и да изолирам egr клапана вие какво мислите !

Потребителски аватар
synthez 3D
Потребител
Потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008,

Re: FORD FOCUS MK2 1.6 TDCI

Мнение от synthez 3D » 26 апр 2013, 12:38

Жълтата снежинка трябва да светне,ако външната температура е под 4 градуса. След това става червена, ако температурата падне под нулата, но сега няма такива температури и сигурно има някакъв проблем,защото не трябва да свети,ако навън е по-топло от 4 градуса.
Изображение

lubchitu
потребител
потребител
Регистриран: 07 апр 2014, 22:26
Модел на автомобила: Ford Fokus 1.6TDCi 2005г.

Мнение от lubchitu » 07 апр 2014, 22:32

Такааа ;)
Първото ми мнение.... От няколко дена съм собственик Форд Фокус 1.6TDCi 2005г.....
Така като за първи път карам такава марка и малко обозначенията и принципа на работа не ми е ясен /споменавам, че и за първи път карам дизел :)/. Днес ми направи впечатление една снежинка която се появява всеки път преди да запаля :)
Първо е с оранжев и после с червен цвят... Доколкото можах да намеря информация се споменава за едни градуси - ясно ми стана при какви, но ми направи впечатление, че през целия ден като дам на контакт се появяваше първо оранжева после червена и си изчезва... Та въпроса ми, това нормално ли е или има нещо прецакано /тей като вчера май не се появяваше а и градусите бяха положителни :)/. И ако е прецакано, какво може да е ;)

Мерси предварително ;)

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 08 апр 2014, 10:11

lubchitu написа:... като дам на контакт се появяваше първо оранжева после червена и си изчезва...
Нормално е. Прави си тест на светлините по таблото.

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”